Влез

View Full Version : Имам ли право?

Nqkoqsitam29
12-08-2015, 12:47
Здравейте, искам да ви попитам, понеже нямам 18 години, имам ли правото се преместя да живея при баба ми, без съгласието на моята майка? В момента живея при майка ми, но не ми е комфортно, защото постоянно се караме и понякога се опитва да ми посяга. Вдига ми скандали за най-малкото и прави от мухата, слон. Ако се обадя в закрила на детето и се оплача от майка ми, ще могат ли да ми помогнат с нещо и биха ли ми разрешиши да отида да живея при баба ми в родният ми град? Аз обичам най-много баба ми, тя не ме е лишила от нищо, но просто, когато кажа на майка ми, че искам да ида да живея при баба тя избухва и започва да вика, кара ме на сила да живея при нея, а аз вече не издържам.. Моля ви кажете ми как да се махна от тази жена, това просто е един вид тормоз..

Грозния
12-08-2015, 17:29
Ако нямаш 18, не можеш да се преместиш да живееш другаде без съгласието на родителя/настойника ти (в случая маика ти). В закрила на детето биха могли да ти помогнат, ако преценят че условията, средата и хората с които които живееш са неподходящи. Ако случаят е такъв, имай предвид че може да решат да те настанят в приют или при приемни родители, а не на място или при човек по твой избор.

Borntobewild..
12-08-2015, 18:19
Изчакай и не прибързвай с решения. Аз лично също съм имала такъв период с майка ми, в един момент отшумява и все едно нищо не се е случило :)

Genasis
12-08-2015, 21:03
Закрила на детето веднага ще те пратят да живееш при друг твой роднина, стага им да знаят, че твой родител и упражнявал физически сили върху тебе! И не знам, но аз на твое място нямаше да чакам ако е толкова сериозно колкото го описваш. Говори с някой служител от закрила на детето без майка ти да разбере, въпросния служител много добре знае какво да направи! Има и много по-лесен начин.. просто кажи на баба ти да говори с въпросните сили, няма защо дете като тебе да се занимава с закрила на детето съдилища и глупости. Сподели на баба ти, кажи и, че не искаш да живееш с майка ти.. кажи и да пусне дори ако се наложи жалба за попечителство и си уреден/а :) Замисли се в съвета ми !

AmxModx
12-10-2015, 14:46
Здравейте, искам да ви попитам, понеже нямам 18 години, имам ли правото се преместя да живея при баба ми, без съгласието на моята майка? В момента живея при майка ми, но не ми е комфортно, защото постоянно се караме и понякога се опитва да ми посяга. Вдига ми скандали за най-малкото и прави от мухата, слон. Ако се обадя в закрила на детето и се оплача от майка ми, ще могат ли да ми помогнат с нещо и биха ли ми разрешиши да отида да живея при баба ми в родният ми град? Аз обичам най-много баба ми, тя не ме е лишила от нищо, но просто, когато кажа на майка ми, че искам да ида да живея при баба тя избухва и започва да вика, кара ме на сила да живея при нея, а аз вече не издържам.. Моля ви кажете ми как да се махна от тази жена, това просто е един вид тормоз..

Прочетох само част от първото изречение и до колкото разбрах мразиш ваште ? Ако си от бургас можеш да дойдеш да живееш в моя палат на самоубслужване

baby_baby
12-18-2015, 07:54
Щом нямаш 18 и без позволение от родителите ти не можеш да се преместиш при баба ти