View Full Version : Ернст Мулдашев
Mr. Charrington
12-26-2015, 15:03
Не знам каква е етиката във форума, но смятам, че това е подходящият раздел за темата. В момента чета книгата "От кого сме произлезли" на руския офталмолог Ернст Мулдашев. Авторът представя много интересни идеи за произхода на човечеството. Въпросът ми е някой от присъстващите запознат ли е с книгите на въпросния хирург и може ли да предостави мнението си? Предварително се извинявам, ако съм нарушил някакво форумно правило.
Mr. Charrington
12-26-2015, 15:10
Книгата може и да се намери онлайн: https://chitanka.info/text/8368-ot-kogo-sme-proizlezli
книгата е пълна с лъжи и заблуди, като се започне от онова за "програмите" "записани във фина енергия", това е много голяма заблуда да вярваш в предопределени черти на характера или още по-лошо постъпки, и се стигне до всички онези езотерични учения за третото око, космологията, пр., това са лъжепророчества и "ангелски" методи на сатанинското царство, които бяха разпространени най-вече в региона на индия и хималаите, най-добре (ще) е човек въобще да не им вярва, иначе захапе ли веднъж онази въдица, после може никога да не престане да следва духа на заблудата - говоря от опит, познавал съм много такива хора, от които някои и до ден днешен сякаш са напълно слепи, глухи и малоумни за истината, колкото и тя да им е обяснявана подробно, все си продължават с идолите, бесовете и ересите си...
откакто европа и русия бяха залети от цялата онази сатанинска пропаганда на окултизма, езотериката, мистицизма, и идолопоклонството идващи от индия и хималаите, много хора полудяха и на свой ред започнаха да популяризират тези неща
Mr. Charrington
12-27-2015, 08:21
книгата е пълна с лъжи и заблуди, като се започне от онова за "програмите" "записани във фина енергия", това е много голяма заблуда да вярваш в предопределени черти на характера или още по-лошо постъпки, и се стигне до всички онези езотерични учения за третото око, космологията, пр., това са лъжепророчества и "ангелски" методи на сатанинското царство, които бяха разпространени най-вече в региона на индия и хималаите, най-добре (ще) е човек въобще да не им вярва, иначе захапе ли веднъж онази въдица, после може никога да не престане да следва духа на заблудата - говоря от опит, познавал съм много такива хора, от които някои и до ден днешен сякаш са напълно слепи, глухи и малоумни за истината, колкото и тя да им е обяснявана подробно, все си продължават с идолите, бесовете и ересите си...
откакто европа и русия бяха залети от цялата онази сатанинска пропаганда на окултизма, езотериката, мистицизма, и идолопоклонството идващи от индия и хималаите, много хора полудяха и на свой ред започнаха да популяризират тези неща
Благодаря за изчерпателния отговор. Да разбирам, че сте чел книгата?
А отделно че има хора, които не искат да чуят нищо друго освен собствените си приказки, има. Но аз се придържам към принципа във всяка лъжа има зрънце истина. Далеч съм от мисълта да вярвам на всичко, писано в книгата, това би било абсурдно, но уважавам труда на проф. Мулдашев, добър е в своята област. Този, който е бил в Индия или Хималаите, като се върне не е същият човек, мястото има особена енергия, така твърдят. Относно сатанинската пропаганда, бих казал, че не е само Европа или Русия, целият свят е залян с въпросната пропаганда, друг е въпросът дали се тълкува правилно.
Благодаря за изчерпателния отговор. Да разбирам, че сте чел книгата?
А отделно че има хора, които не искат да чуят нищо друго освен собствените си приказки, има. Но аз се придържам към принципа във всяка лъжа има зрънце истина. Далеч съм от мисълта да вярвам на всичко, писано в книгата, това би било абсурдно, но уважавам труда на проф. Мулдашев, добър е в своята област. Този, който е бил в Индия или Хималаите, като се върне не е същият човек, мястото има особена енергия, така твърдят. Относно сатанинската пропаганда, бих казал, че не е само Европа или Русия, целият свят е залян с въпросната пропаганда, друг е въпросът дали се тълкува правилно.
прегледах я, и дори да бях прегледал само съдържанието и, пак щях да разбера, че се говори за индийските духовни/религиозни помии/каши
в моя случай аз не вярвам дори и на своя си ум, нито на своето си сърце
как така да търсиш зрънце истина в голямата лъжа?!, това би означавало като да се луташ насред една огромна гъста джунгла с по няколко зрънца на ден за стомаха
такива като този професор можеш и с лопата да ги ринеш, т.е. света е пълен с такива индивиди, и мога да ти кажа, че такъв "духовен" път е по-скоро вид изживяване на възвишена романтика, но не и истинска вяра, а сега света се напълни с такива книги, които са интересни за хората предпочитащи да живеят в своите чувства(емоции), но не струват нищо за правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и дори можеш да си се заблуждаваш с тях до безкрай
който се е върнал от индия/хималаите може вече да не е същия човек защото там е пълно с проклятия и демони, познавал съм доста такива хора, които след като отидоха да прекарат известно време в индия, не бяха вече същите след завръщането си, но бяха като облъчени/обладани с един тъмни/мрачни очи, някои от тях умряха не след дълго, а други се побъркаха, като някои дори се оказаха проводници на най-големи демони в живота на други хора, сещам се за един, който си продаде цялата покъщнина за да замине за миризливата мръсна индия, и след като след един-два месеца се завърна оттам не можеше да си каже дори и заглавието, просто стоеше неподвижно като обладан с поглед забоден в земята и почти нищо не говореше, смееше се като луд (някак извергски като онези малките/пъклените изроди от филмите на ужасите), а преди не беше така, аз го питах "как беше/е положението в индия", той ми отговаря с "мани, мани, не е за разправяне, бедност, мизерия, деградация, упадък, мръсотия..." и само цъкаше като едвам говореше - беше се яко видиотил/затормозен, при все че беше на т.нар. "св. места" там, и не след дълго умря, лекарите констатираха фантомна симптоматика, при все че беше много набожен/духовен и също беше доста хлътнал по онези духовни/религиозни предания/традиции там... - ето каква е онази особена енергия там - сатанински сили отвсякъде
да, наистина целият свят беше залят от тези неща, обаче не виждам какво има да му тълкуваш/разбираш на едно супер тъпо идолопоклонство и един супер тъп окултизъм, които никога не са били средство за истинско спасение на хората, но по-скоро средство за проклинане, урочасване, магии, заробване и съсипване на човешки души, и пр., още повече че тези неща са посочени в Библията като мерзост за и забранени от Бога...
Ян ван Хелсинг има подобни книги, ако се интересуваш може да ги прочетеш.
Mr. Charrington
12-27-2015, 14:59
Ясен ми е ван Хелсинг, благодаря.
LoveInfect
12-27-2015, 16:39
Ясен ми е ван Хелсинг, благодаря.
Какво имаш навпредвид под "ясен ми е"
Mr. Charrington
12-27-2015, 17:54
Какво имаш навпредвид под "ясен ми е"
Известен ми е, чел съм му книгите.