PDA

View Full Version : Родителите ми! До гуша ми дойде!

krastata
02-22-2016, 19:48
Здравейте, искам съвет. Понякога не мога да издържам родителите си. За тях училището сякаш е центъра на Вселената и ако не отида 1-2 дена ще кажеш, че моментално ще сваля успеха си и ще започна да работя в някоя тоалетна като чистач...имам чувството, че това си мислят, макар че осъзнавам, че преувеличавам. Предварително да кажа,че не съм някаква разлигавена п*тка, която реве като го "заболи стомахчето" и да мрънка за най - малкото. Та днес сутринта ми беше супер зле, едва станах от леглото. Беше ми супер отпаднала и много лошо(почти повърнах). И майка ми естествено ми се развика да съм бил ходил на училище и да съм бил ставал от леглото. Някак си намекна, че се правя за да не ходя на даскало. И да доста дълго време ми викаше и ми мрънкаше....не чак викане, но говорене на висок тон, което е доста неприятно, ако туко що си станал и имаш чувството, че ще припаднеш. След това най - накрая ме остави да си почина и да не отида на училище като по чудо. Имам чувството, че ако някой ме наръга в стомаха, ще ми каже да отида на даскало и евентуално, ако започнат да ми излизат червата да отида при фелшерката или в болницата....шегувам се разбира се. Но не знам защо не ми вярва, разбирам системно да не ходя на училище или нещо такова - напротив, тази година не съм отсъствал повече от 5 дена, когато бях болен октомври-ноември. Или пък училището е по-важно от здравето? Не знам вече какво да правя. В последно време се чувствам още по зле...направо като парцал. И преди малко дойде при мен и ми каза да съм си бил лягал, за да съм си починел, за да може утре да стана рано да отида на училище...направо ми дойде до гуша. Явно ми нямат доверие...а аз по принцип не ги лъжа. Мислех, че са си взели поука...преди две години(месец фверуари 2014) ме болеше много корема. Те разбира се пак не ми вярваха и ми викаха, караха ми се и беше пълен ужас, тъй като това продължи цял месец. Но за това навярно бяха виновни и лекарите, тъй като си мислеха, че е колики и куп други неща, които не са чак толкова проблемни и с не ми обръщаха внимание. А родителите все повече не ми вярваха и насила ме пращаха на училище и ме потискаха. Докато в края на месеца не отидохме в частна клиника, където естествено ти обръщат внимание и ми откриха нещо, заради което ме оперираха...след това забелязах как им беше гузно, защото не ми вярваха, а операцията си беше сериозна. Та знам, че се получи малко дълго, но ще се радвам да ми дадете съвет. Може би изкарах родителите си демони от ада, но всъщност са добри, освен ако не стане въпрос за училище....съжалявам, че стана малко дълго. :)

DieselBlood
02-22-2016, 20:36
Може да ти прозвучи крайно, но родителите ти са побъркани хора. За такъв тип хора като тях, здравето и щастието в живота е по - маловажно, отколкото успеха в шибаното даскало. Няма как да им кажеш, че това е просто училище и това са просто някакви оценки. Колко шестици имаш в училище не значи, че след време ще просперираш. Просто изчакай да завършиш и се примести в друг град, където или ще учиш, или ще работиш. Просто престани да си зависим от родителите си.

Sarafina
02-28-2016, 06:08
Не ми харесва, как се отнасяш към момичетата...когато имаш цикъл всеки месец те "боли стомахчето", че не можеш да станеш и ти се гади /да, същите симптоми, ама не веднъж, а всеки месец, др ще кажеш...
Вземи помисли с тъпата си глава др път като наречеш някоя "лигава путка"!!!!

Seattle
02-28-2016, 06:45
До някаде е нормално тяхното държание. Явно се престарават обаче леко.
Това че на теб ти изглежда "грубо" държанието им е щот си на тая възраст дето все искаш да правиш на въпреки и искаш малко повече независимост, която в случея не получаваш. Тяхна задача е да мрънкат и да ти казват да ходиш на училище, тва е положението.
За доверието е същото. На никой теен неможе да се вярва. Те го знаят това... все пак ти от кадето минаваш сега, те вече са го минали и знаят кво е ;) А ако са били малко по щури като млади, може да са параноични на темата :Д

Решението? Научи се да не обръщаш внимание на мрънкането им до такава степен че да те изкарва от нерви. Специално за твоята ситуация, казваш им че няма да ти стане по добре ако ти викат и мрънкат, и се връщаш в леглото. И сега най важния съвет: Когато зрелите хора имат проблеми, те ги обсъждат. Но имай в предвид че понякога родителите са по зле и от децата, те си знаят на тяхното и тва то! Но няма как да разбереш докато не пробваш.
Късмет.

LoveInfect
02-28-2016, 08:12
Ми напълно те разбирам, защото и аз съм имала подобни преживявания с моите родители хич не е приятно - на теб на не ти е добре а те психически да те подтискат. Според мен най-добре ще е и най-ефектно, сериозно да поговориш с тях и мисля , че многа ще е от полза ако им покажеш част от това което си написал тук, не че е в форума, ама нз да им кажеш как се чувстваш и как ти влияе това. И си помисли - има ли причина да ти имат толкова малко доверие.

LoveInfect
02-28-2016, 08:37
До някаде е нормално тяхното държание. Явно се престарават обаче леко.
Това че на теб ти изглежда "грубо" държанието им е щот си на тая възраст дето все искаш да правиш на въпреки и искаш малко повече независимост, която в случея не получаваш. Тяхна задача е да мрънкат и да ти казват да ходиш на училище, тва е положението.
За доверието е същото. На никой теен неможе да се вярва. Те го знаят това... все пак ти от кадето минаваш сега, те вече са го минали и знаят кво е ;) А ако са били малко по щури като млади, може да са параноични на темата :Д

Решението? Научи се да не обръщаш внимание на мрънкането им до такава степен че да те изкарва от нерви. Специално за твоята ситуация, казваш им че няма да ти стане по добре ако ти викат и мрънкат, и се връщаш в леглото. И сега най важния съвет: Когато зрелите хора имат проблеми, те ги обсъждат. Но имай в предвид че понякога родителите са по зле и от децата, те си знаят на тяхното и тва то! Но няма как да разбереш докато не пробваш.
Късмет.

И на такова мрънкане няма как да не обърнеш внимание; то е от стана на родителите докато си цависим от тях и ти казват какво да правиш.

Dwyd96
02-28-2016, 10:02
Според мен те пращат на училище, за да може се изчукат на спокойствие преди работа :S

inewton
02-28-2016, 11:05
Според мен те пращат на училище, за да може се изчукат на спокойствие преди работа :S

На същото мнение съм. Няма какво да добавя.

Грозния
02-28-2016, 12:33
училището сякаш е центъра на Вселената и ако не отида 1-2 дена ще кажеш, че моментално ще сваля успеха си и ще започна да работя в някоя тоалетна като чистач...Предварително да кажа,че не съм някаква разлигавена п*тка, която реве като го "заболи стомахчето" и да мрънка за най - малкото. Може да не си развалиш успеха и да работиш като чистач ако не отидеш 1-2 дена на училище, но това е за да се научиш на дневен ред и дисциплина. Хората как ходят всеки ден на работа и не отсъстват без НАИСТИНА уважителна причина. Ако отсъстваш от работа няколко пъти, по съмнителни причини, направо ще те уволнят - дори да си чистач на кенефи!

Някак си намекна, че се правя за да не ходя на даскало.А така ли е в действителност? Имало ли е и други случаи, в които "си се правил" за да не ходиш на даскало?

...шегувам се разбира се. Аз мисля, че е време да станеш по-сериозен!

Та днес сутринта ми беше супер зле, едва станах от леглото. Беше ми супер отпаднала и много лошо(почти повърнах). Ако наистина ти е зле, най-добре е да се потърси лекарска помощ, отколкото да се чудиш как да не отидеш на училище! Ако лекарят прецени, че не си добре, може да се наложи да си стоиш вкъщи, но това ще е за да се излекуваш, а не "за да не ходиш на училище" :) !

Ходенето на училище и на работа редовно е част от това да се научиш да поемаш отговорности и да си сериозен!

LoveInfect
02-28-2016, 16:40
Може да не си развалиш успеха и да работиш като чистач ако не отидеш 1-2 дена на училище, но това е за да се научиш на дневен ред и дисциплина. Хората как ходят всеки ден на работа и не отсъстват без НАИСТИНА уважителна причина. Ако отсъстваш от работа няколко пъти, по съмнителни причини, направо ще те уволнят - дори да си чистач на кенефи!
А така ли е в действителност? Имало ли е и други случаи, в които "си се правил" за да не ходиш на даскало?
Аз мисля, че е време да станеш по-сериозен!
Ако наистина ти е зле, най-добре е да се потърси лекарска помощ, отколкото да се чудиш как да не отидеш на училище! Ако лекарят прецени, че не си добре, може да се наложи да си стоиш вкъщи, но това ще е за да се излекуваш, а не "за да не ходиш на училище" :) !

Ходенето на училище и на работа редовно е част от това да се научиш да поемаш отговорности и да си сериозен!

Айде стига си го нападал ! Хич не се вслуша в това, което наистина изрази момчето ! Съгласна съм за това, че контролът е наложителен, и че не трябва да се отсъства без уважителна причина, но не разбра ли че лекарите били некъдърни, и че момчето наистина имало операция на корема ??
Аз така като бях по-малка през нощта - остри болки в корема, повръщам без да съм яла, не мога са ходя от болки, и айде в 5часа в Пирогов. Скапаният лекар надул телевизора - вика ми нищо ти няма, изяж един Мак Доналдс и пий хапчета за корем. А аз апандисит имах ! И в частна клиника веднага след това - операция с пълна упойка да ми го извадят.

louisvuitton
02-28-2016, 19:54
Аз пък не мога да разбера , защо повечето ученици смятат училището за тъпо , ми мен пък ми е много интересно да си ходя на училище , научаваш нови неща , виждаш се с приятели и т.н... Какво му е толкова тъпото ;д

LoveInfect
02-28-2016, 20:33
Аз пък не мога да разбера , защо повечето ученици смятат училището за тъпо , ми мен пък ми е много интересно да си ходя на училище , научаваш нови неща , виждаш се с приятели и т.н... Какво му е толкова тъпото ;д

Кой ти казва, че е тъпо, тъпа ? :D

mincheto
03-03-2016, 10:17
Ми разбира се,родителите ти искаш да учиш,за да преуспееш и да имаш добра професия по-добрe ги послушай и не си троши главата.

Derangement
03-03-2016, 12:41
^
абе овцо, ако момчето отсъства за 2-3 дни, защото му е зле няма да му се срине живота

mincheto
03-03-2016, 12:43
Овца е майка ти бека много :lol:

Derangement
03-03-2016, 12:52
haha

baby_baby
03-03-2016, 21:12
Грижат се хората за твойто образование и да се развиваш радвай се че се грижат за теб