View Full Version : Разстоянието - Вечния проблем
sluncho23
04-03-2016, 13:01
Колкото и изтъркана да е вече темата, предполагам все още има хора които са засегнати от вечния проблем на разстоянието.
От няколко месеца имам връзка с човек който, през по-голяма част живее в чужбина. В началото на връзката си беше за по-дълго време тук и като замина мислех, че няма да ми е толкова трудно и ще мине по-лесно. Хубавото в случая е че човекът наистина си заслужава и наистина е моят човек. След като си дойде наскоро проведохме изключително открит разговор за всичко, но решение няма нито от едната страна. Там той живее с баща си и е почти изключено да замина и аз, първо, че не е възможно да живеем по този начин, второ, че аз тук имам много хубава работа, уча, семейството ми, приятели и т.н. Бих заминала, но нито за мен, нито за тях ще е добре да сме всички заедно. Ако той се върне тук, просто ей така от нищото, имам притеснения, че ще има упреци и по-двамата, че го е направил само заради мен, а това освен на зле няма на къде да иде.
И двамата сме готови на големи крачки в името на това да запазим връзката, но до решение не стигаме за сега... Допълването и хармонията ни са невиждани и за мен, и за него до сега. Нямам идея какъв е най-добрия вариант за всички... Никаква!
DreamCatcher...
04-03-2016, 15:26
Да, трудно се поддържа такава връзка, но не е и невъзможно. За любовта граници - няма. Не трябва да се влияеш от това, което казват другите, щом се обичате и искате да бъдете заедно - само това е важното. Все ще намерите време и възможност или той да пътува при теб, или ти при него. Не се отказвайте!
baby_baby
04-05-2016, 13:21
Бих казала че много трудно се подържа такава връзка
аз имах такава и не продължи дълго просто нямаше как да стане
Ако това наистина е твоят човек и искате да сте заедно(в дълъг период от време), един от вас просто ще трябва да направи компромис, за да сте заедно в един момент. Или ще се разделите, въпрос на приоритети е.
sluncho23
04-06-2016, 06:48
Оказа се, че най-големия му приоритет съм аз... :) <3
Оказа се, че най-големия му приоритет съм аз... :) <3
мъж под чехъл, спокойно можеш да го мачкаш, а той ще те гледа с поглед на коте
Не може да има тема, която да мине без глупаво изказване...
sluncho23
04-06-2016, 11:15
Не се и съмнявам
Не може да има тема, която да мине без глупаво изказване...
може да има, виж тези, в които ТИ не си писала
sladura89
04-07-2016, 21:50
Значи има вариант или ти да отидеш при него, или той да дойде при теб, или двамата да идете на трето место и да започнете от нулата, ако е точният човек и държи на теб рано или късно ще се съберете, ако не просто няма да се случи връзка от разстояние е много тегаво нещо, аз даже и не бих имал желание да водя такава, защото знам за какво става на въпрос имам опит с това! :)
mincheto
04-09-2016, 12:02
Връзка от разстояние не може да съществува и да бъде пълноценна....червейчето на съмнението ще прояде и двама ви.
AwesomEBG
04-11-2016, 17:05
Ти видя моята тема.. За мен както преди така и сега връзка от разстояние не оцелява дълго.. Аз издържах 6 месеца, но при мен имаше проблем с вярата.. дано намерите решение.. Успех!
AwesomEBG
04-11-2016, 17:23
Връзка от разстояние не може да съществува и да бъде пълноценна....червейчето на съмнението ще прояде и двама ви.
Много си прав/а!!!
divergent
04-11-2016, 19:44
Ако е за кратко разстоянието се издържа, но както представяш нещата изглежда, че при вас раздялата е постоянна, всеки си има работа и среда в двете държави. Ако е временно добре, но такава постоянна връзка няма бъдеще. Вижда се, че единия трябва да направи компромис и да отиде при другия, след като искате да сте заедно и си сигурна, че това е твоят човек. Въобще не трябва да ти прави впечатление какво ще кажат другите, дали ще има упреци или не. Вие сте големи хора, които сами взимат решенията си и не трябва да ви интересува дали ще ви упрекват или ще ви хвалят. Просто правите това, което сметнете за добре. :)
sluncho23
04-12-2016, 12:57
Ако е за кратко разстоянието се издържа, но както представяш нещата изглежда, че при вас раздялата е постоянна, всеки си има работа и среда в двете държави. Ако е временно добре, но такава постоянна връзка няма бъдеще. Вижда се, че единия трябва да направи компромис и да отиде при другия, след като искате да сте заедно и си сигурна, че това е твоят човек. Въобще не трябва да ти прави впечатление какво ще кажат другите, дали ще има упреци или не. Вие сте големи хора, които сами взимат решенията си и не трябва да ви интересува дали ще ви упрекват или ще ви хвалят. Просто правите това, което сметнете за добре. :)
Наистина много благодаря за куража! Малко по-горе бях и написала, че "великия разговор" го проведохме и е въпрос на месец-два да си се прибере при мен. За упреците вече ги чувам, но мисля, че има и по-важни неща от тях, а все пак и решението си е изцяло наше! Дано само всичко е наред! :)
sluncho23
04-12-2016, 12:58
Ти видя моята тема.. За мен както преди така и сега връзка от разстояние не оцелява дълго.. Аз издържах 6 месеца, но при мен имаше проблем с вярата.. дано намерите решение.. Успех!
Благодаря все пак! :))))
DarkTemplar
04-12-2016, 13:00
Нещата явно са започнали да се подреждат. Освен да ви пожелая успех.
sluncho23
04-12-2016, 13:03
Нещата явно са започнали да се подреждат. Освен да ви пожелая успех.
А дано! Да не взема да се похваля хаха.. Само напред и нагоре :) нали така?!
DarkTemplar
04-12-2016, 13:08
Като стане, ще се похвалиш. Няма как да го скриеш. ;)
divergent
04-12-2016, 17:41
Наистина много благодаря за куража! Малко по-горе бях и написала, че "великия разговор" го проведохме и е въпрос на месец-два да си се прибере при мен. За упреците вече ги чувам, но мисля, че има и по-важни неща от тях, а все пак и решението си е изцяло наше! Дано само всичко е наред! :)
Упреците винаги ще ги има. Ако се съберете ще ви упрекват, че пренебрегвате личните си желания за сметка на любовта, ако стоите разделени ще ви упрекват, че напразно поддържате такава безперспективна връзка. Недоволни винаги има, въпроса е вие да се чувствате комфортно. :) Сигурна съм, че всичко ще е наред, въпроса е отчасти и до вътрешната нагласа, колкото и банално да звучи. След като мислиш позитивно за предстоящото, нагласата ти се отразява и върху самата ситуация и нещата се нареждат! ;)
От колко време се познавате? Няколко месеца са изключително недостатъчни, за да си сигурна в бъдещето си с даден човек. Той там учи ли или работи? Не целя да звуча песимистично, но това ваше решение ми се струва изключително прибързано и недообмислено.