View Full Version : Минимална възраст за...
Възрастта за сексуално съгласие в БГ се оказва 14 годинки. Някой би ли ме светнал що за дивотия/простотия/щуротия е това?
(Че то има момичета на тази възраст без цикъл!)
sluncho23
04-06-2016, 14:16
WTF?!? Къде и кой я води тази статистика? :-D
https://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe
http://unicef.bg/assets/CRC_Materials/UNICEFCRC25_Dostatuchno_goliam_li_si.pdf
Поне за мен е раничко.
sluncho23
04-06-2016, 14:42
За мен е даже прекалено рано...
WTF?!? Къде и кой я води тази статистика? :-D
Ква статистика -.- тва е закон, който не се спазва..
Всеки е свободен да прави каквото си поиска...
Статистика? Май не сте разбрали нещо. Образовайте се.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe
http://unicef.bg/assets/CRC_Materials/UNICEFCRC25_Dostatuchno_goliam_li_si.pdf
Поне за мен е раничко.
За мен е даже прекалено рано...
Ами като ви е рано, въздържайте се. Това че на лицата над 14 години в България е законово позволено да правят секс помежду си и с по-възрастни, при условие, че са съгласни, не означава, че всички трябва да се щурнете да го правите.
sluncho23
04-07-2016, 09:49
Въпроса изобщо не опираше до въздържание, закони и т.н. Дали ще се въздържаме или не е друг въпроса. Става въпрос за това, че има огромна разлика във възрастта в различните държави... Говорейки дори с моя приятелка, която живее в САЩ, ми обясни, че там на 16 годишна възраст още се възприемат като деца.
Въпроса изобщо не опираше до въздържание, закони и т.н. Дали ще се въздържаме или не е друг въпроса. Става въпрос за това, че има огромна разлика във възрастта в различните държави... Говорейки дори с моя приятелка, която живее в САЩ, ми обясни, че там на 16 годишна възраст още се възприемат като деца.
Ами разликата във възрастта в различните държави идва именно от законите. На теб може да ти се струва ниска възрастовата граница в България, но нищо не можеш да направиш, освен да си вдигнеш твоята.
Не разбирам какво се опита да ми обясниш.
edit: Между другото, в България до 18 години те считат за дете...
...Това че на лицата над 14 години в България е законово позволено да правят секс помежду си и с по-възрастни, при условие, че са съгласни,...
Друже, не е въпроса дали е законно или не(това второто може да бъде възприето и като педофилия). Защо на деца, на започващи пубертета деца им е позволено да се сношават е това, което не мога да разбера. И затова пуснах темичката ако някой има логично обяснение, да го сподели.
(Абстрахирам се от тъпанарщината, че да си девствен в седми клас те прави задръстен; това как става не ми го побира ума.)
Ми, на 14 пубертетът отдавна е започнал. Сегашните три годишни играят със смартфони, а аз съм яла пастели. Физическото и емоционалното развитие на днешната младеж започва все по-рано.
Друже, не е въпроса дали е законно или не(това второто може да бъде възприето и като педофилия). Защо на деца, на започващи пубертета деца им е позволено да се сношават е това, което не мога да разбера. И затова пуснах темичката ако някой има логично обяснение, да го сподели.
(Абстрахирам се от тъпанарщината, че да си девствен в седми клас те прави задръстен; това как става не ми го побира ума.)
Друже, щом ти е дошъл цикълът, значи си готова да раждаш деца. Тялото ти го казва. Това, че акълът ти не стига е друг въпрос. Какво по-логично обяснение от това?
sluncho23
04-07-2016, 12:15
Тоест като ви дойде цикъла - почвайте деца да правите..
Защо на деца, на започващи пубертета деца им е позволено да се сношават е това, което не мога да разбера.
http://ci.memecdn.com/40/2422040.jpg
divergent
04-07-2016, 12:44
Мислиш ли, че ако вдигнат възрастта по закон от 14 на 16 години, примерно, малките пикли и пикльовци ще спрат да се сношават? И да им позволяват, и да не им позволяват, те като са си решили да се плющят още от детската градина, никой няма да ги спре. Относно тъпанарщината, по-късно ще им идва акъла и се сещат колко са били прости, някои направо ги е срам. Познавам момичета, които са счупили джама на 13 и на 15, сега са на по 20 и няколко и като си говорим за това, казват, че съжаляват. Общо взето, никой закон не може да премахне желанието за "гъзария" и простотията българска. Простотията даже законите я създават напоследък.
sluncho23
04-07-2016, 12:46
Мислиш ли, че ако вдигнат възрастта по закон от 14 на 16 години, примерно, малките пикли и пикльовци ще спрат да се сношават? И да им позволяват, и да не им позволяват, те като са си решили да се плющят още от детската градина, никой няма да ги спре. Относно тъпанарщината, по-късно ще им идва акъла и се сещат колко са били прости, някои направо ги е срам. Познавам момичета, които са счупили джама на 13 и на 15, сега са на по 20 и няколко и като си говорим за това, казват, че съжаляват. Общо взето, никой закон не може да премахне желанието за "гъзария" и простотията българска. Простотията даже законите я създават напоследък.
Именно!
Тоест като ви дойде цикъла - почвайте деца да правите..
Има голяма разлика между ментално и физическо развитие, сещаш се?
приятелка, която живее в САЩ, ми обясни, че там на 16 годишна възраст още се възприемат като деца....и се държат като такива. Ако мислиш че там не се ебат преди 18, в грешка си :D!
Защо на деца, на започващи пубертета деца им е позволено да се сношават е това, което не мога да разбера.Защото пубертетът включва и желание за секс, ако още не си се сетила или не ти е дошло :D!
Ми, на 14 пубертетът отдавна е започнал.За пръв път да се съглася :)! То за всяко нещо си има първи път :D !
Познавам момичета, които са счупили джама на 13 и на 15, сега са на по 20 и няколко и като си говорим за това, казват, че съжаляват.Пубертетът при момичетата започва по-рано отколкото при момчетата! Какво странно има момичетата да почват да се ебат преди момчетата? Съвсем логично е :)!
Тоест като ви дойде цикъла - почвайте деца да правите..Ако нямаш акъл и образование - това ще правиш :D! В някои социални групи точно това се случва :D !
divergent
04-07-2016, 18:13
Пубертетът при момичетата започва по-рано отколкото при момчетата! Какво странно има момичетата да почват да се ебат преди момчетата? Съвсем логично е :)!
Коментарът ти върху моя коментар няма никаква връзка с моя коментар. :D За пореден път изсипваш много дълго мнение с много малко или почти никакъв смисъл. Като някакъв дървен философ, трябва твоята дума да е последна и да изкоментираш всеки какво е казал.
LoveInfect
04-07-2016, 18:31
++
Напълно съм съгласна. Много добре го каза.
LoveInfect
04-07-2016, 18:34
Само да добавя, че това кога да го направиш си е много индивидуално и кога си емоционално психически и физически готов за това си е много индивидуално. Това че не си чувствала готова за секс на 14, не означева че при всички е така и че при всички би било грешка... както и обратно. В смисъл всеки би си решил най добре според себе си, не според закон, компания и други.
golemiq_korab_minava
04-07-2016, 19:11
Що за луди мнения прасквате.
Първо законът има огромна роля.
Например, ако на 14 беше забранено, някои деца можеше да се плющят, но ако бъдат хванати, родителите ще са отговорни.
Второ. На 18, ако някой плющи незаконно 14, 15 годишна - може да бъде наказан.
Защото пубертетът включва и желание за секс, ако още не си се сетила или не ти е дошло :D!
:D Значи доста съм закъсняла с физиологичните нужди на отминалия ми пубертетски период.
divergent
04-08-2016, 11:42
:D Значи доста съм закъсняла с физиологичните нужди на отминалия ми пубертетски период.
имам чувството, че грозния ни нарече бавноразвиващи се, понеже като сме били на 13 не ни се е правило секс.
anonymous990763
04-08-2016, 11:43
имам чувството, че грозния ни нарече бавноразвиващи се, понеже като сме били на 13 не ни се е правило секс.
Чувството ти е правилно.
baby_baby
04-08-2016, 12:52
За мен да правиш секс на 13-14 не е нормално просто ти нито си се развила както трябва нито знаеш какво искаш но лошото е че повечето на тази възраст са го правили което е и тъжно
sluncho23
04-08-2016, 13:23
За мен да правиш секс на 13-14 не е нормално просто ти нито си се развила както трябва нито знаеш какво искаш но лошото е че повечето на тази възраст са го правили което е и тъжно
Точно това имахме предвид всички които до тук не бяха съгласни! Друг е въпроса, че не може да няма някой, който само да се чуди за какво да се хване да спори.. ;)
имам чувството, че грозния ни нарече бавноразвиващи се, понеже като сме били на 13 не ни се е правило секс.На мен пък на 13 ми се правеше 8) ! На вас не ви се правеше или "не бяхте готови (страх)" и т.н.? Различно е :) !
На мен пък на 13 ми се правеше 8) ! На вас не ви се правеше или "не бяхте готови (страх)" и т.н.? Различно е :) !
На мен още на 12 започна...
golemiq_korab_minava
04-08-2016, 18:54
На мен още на 12 започна...
и на 11 може. зависи
и на 11 може. зависи
Зависи кога ще започнат да бушуват хормоните.
golemiq_korab_minava
04-08-2016, 18:58
Зависи кога ще започнат да бушуват хормоните.
Не само.. Зависи кога ще разбереш за чувството
toni1000
04-09-2016, 11:31
На 14 обикновено пубертета е започнал, хормоните се вихрят, желание за секс има. Закона го позволява именно за това, но само при взаимно съгласие. Ако някой още няма желание или има морални задръжки, никой никъде не го е задължил. Даже е разрешено и да умреш девствен. Важното е, че е запазена свободата на личността да прави избор, а не да бъде ограничавана. Как някой би спрял зайците в гората със закон? Законът тук е преди всичко в биологията.
golemiq_korab_minava
04-09-2016, 16:42
На 14 обикновено пубертета е започнал, хормоните се вихрят, желание за секс има. Закона го позволява именно за това, но само при взаимно съгласие. Ако някой още няма желание или има морални задръжки, никой никъде не го е задължил. Даже е разрешено и да умреш девствен. Важното е, че е запазена свободата на личността да прави избор, а не да бъде ограничавана. Как някой би спрял зайците в гората със закон? Законът тук е преди всичко в биологията.
Хората са преценили, че децата нямат достатъчно здрав разум и опит, за да взимат сами решения. Да не кажем, че почти всички от 14 годишните още не си дават сметка за отговорност. Така че при лошо възпитание и не достатъчно контрол, основна вина, както казах, носят родителите. След това са институциите, тоест - училища, детски градини, за което държат сметка учители и ръководство.
Законите трябва да са много добре обмислени и да се прилагат с цялата си тежест. А това означава, че органите за сигурността и реда трябва да инспектират внимателно. Когато един закон не бъде одобрен от масата, тогава е разрешено всеки един човек да си изрази мнението, да се протестира и в крайна сметка, или да се промени, или да се смени управлението. И понеже тази теория в практиката е развалина, защото най-малкото народът е кокошка без глава, нито умее да взима самостоятелно решение, нито да се самоорганизира, в крайна сметка всичко зависи и опира до определени хора и тяхната дума.
...14 годишните още не си дават сметка за отговорност. ...Много хора са така и на 50 г. Причината за това не са законите, а възпитанието. Сам го каза:
Така че при лошо възпитание, основна вина, както казах, носят родителите.
Законите трябва да са много добре обмислени и да се прилагат с цялата си тежест. Когато един закон не бъде одобрен от масата, тогава е разрешено всеки един човек да си изрази мнението, да се протестира и в крайна сметка, или да се промени, или да се смени управлението. Няма как да забраниш на хората да се ебат, щом биологически имат желание и възможност да го правят! Не съм чувал досега някой политик да е успял :D!
golemiq_korab_minava
04-09-2016, 20:31
Ти се научи да четеш и да разбираш. А не да сипеш сол на всяка манджа.
Трябва да си идиот, че да сравняваш 14 годишен с 50. Колкото и тъпи 50 годишни да има, или гении на 14.
Възпитанието е едно, контролът друго. Възпитай малко дете да не бърка в контакта и го пусни само в стаята.
Да. Биологически много неща са възможни, но въпреки това са забранени. Това, че у нас властта умишлено позволява да се изпедерасти обществото като дори спомага за деградацията, е съвсем друг въпрос.
toni1000
04-10-2016, 16:10
Ти се научи да четеш и да разбираш. А не да сипеш сол на всяка манджа.
Биологически много неща са възможни, но въпреки това са забранени. Това, че у нас властта умишлено позволява да се изпедерасти обществото като дори спомага за деградацията, е съвсем друг въпрос.
Псевдоморалистите са най-голямата педерастия във всяко общество. Вечер разпускат с травестити, денем се вайкат по ранно изгубената девственост на съседчето.