- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Минимална възраст за...
Възрастта за сексуално съгласие в БГ се оказва 14 годинки. Някой би ли ме светнал що за дивотия/простотия/щуротия е това?
(Че то има момичета на тази възраст без цикъл!)
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Въпроса изобщо не опираше до въздържание, закони и т.н. Дали ще се въздържаме или не е друг въпроса. Става въпрос за това, че има огромна разлика във възрастта в различните държави... Говорейки дори с моя приятелка, която живее в САЩ, ми обясни, че там на 16 годишна възраст още се възприемат като деца.
Ами разликата във възрастта в различните държави идва именно от законите. На теб може да ти се струва ниска възрастовата граница в България, но нищо не можеш да направиш, освен да си вдигнеш твоята.
Не разбирам какво се опита да ми обясниш.
edit: Между другото, в България до 18 години те считат за дете...
Друже, не е въпроса дали е законно или не(това второто може да бъде възприето и като педофилия). Защо на деца, на започващи пубертета деца им е позволено да се сношават е това, което не мога да разбера. И затова пуснах темичката ако някой има логично обяснение, да го сподели.
(Абстрахирам се от тъпанарщината, че да си девствен в седми клас те прави задръстен; това как става не ми го побира ума.)
Ми, на 14 пубертетът отдавна е започнал. Сегашните три годишни играят със смартфони, а аз съм яла пастели. Физическото и емоционалното развитие на днешната младеж започва все по-рано.
Мислиш ли, че ако вдигнат възрастта по закон от 14 на 16 години, примерно, малките пикли и пикльовци ще спрат да се сношават? И да им позволяват, и да не им позволяват, те като са си решили да се плющят още от детската градина, никой няма да ги спре. Относно тъпанарщината, по-късно ще им идва акъла и се сещат колко са били прости, някои направо ги е срам. Познавам момичета, които са счупили джама на 13 и на 15, сега са на по 20 и няколко и като си говорим за това, казват, че съжаляват. Общо взето, никой закон не може да премахне желанието за "гъзария" и простотията българска. Простотията даже законите я създават напоследък.
...и се държат като такива. Ако мислиш че там не се ебат преди 18, в грешка си!
Защото пубертетът включва и желание за секс, ако още не си се сетила или не ти е дошло!
За пръв път да се съглася! То за всяко нещо си има първи път
!
Пубертетът при момичетата започва по-рано отколкото при момчетата! Какво странно има момичетата да почват да се ебат преди момчетата? Съвсем логично е!
Ако нямаш акъл и образование - това ще правиш! В някои социални групи точно това се случва
!
Само да добавя, че това кога да го направиш си е много индивидуално и кога си емоционално психически и физически готов за това си е много индивидуално. Това че не си чувствала готова за секс на 14, не означева че при всички е така и че при всички би било грешка... както и обратно. В смисъл всеки би си решил най добре според себе си, не според закон, компания и други.
Последно редактирано от LoveInfect : 04-07-2016 на 18:37
Що за луди мнения прасквате.
Първо законът има огромна роля.
Например, ако на 14 беше забранено, някои деца можеше да се плющят, но ако бъдат хванати, родителите ще са отговорни.
Второ. На 18, ако някой плющи незаконно 14, 15 годишна - може да бъде наказан.