View Full Version : Шантава коса
Привет. Искам да споделя с вас няколко неща за косата ми. Направо ме вбесява. Къдрава е и расте много бавно. Стои като паяжина буквално ;д. Като я нареша и е бухнала отвсякъде. Дайте някои съвети за коса и как по-бързо да расте. :)
Моме, ти си много общителна, бре, а викаш че ще те е срам в новото училище.
anonymous990763
06-23-2016, 18:36
Привет. Искам да споделя с вас няколко неща за косата ми. Направо ме вбесява. Къдрава е и расте много бавно. Стои като паяжина буквално ;д. Като я нареша и е бухнала отвсякъде. Дайте някои съвети за коса и как по-бързо да расте. :)
Реши я рядко. Под рядко имам предвид 1-2 пъти в седмицата след като я измиеш.
Широк гребен и кристали за коса. За растеж - хининов шампоан
baby_baby
06-24-2016, 10:46
По-добре си отиди на фризьор той да ти даде такива съвети
metalhearted
06-26-2016, 14:52
Аз имам доста опит с къдрава коса, затова ще ти кажа какво може да направиш
1. прави овлажняващи маски
2. винаги ползвай балсам за коса
3. след като се изкъпеш не разтърквай косата с хавлиена кърпа, само леко я попии с памучна тениска
4. остави я да съхне на въздух
А ако не харесваш самата текстура на къдриците потърси в интернет "no heat curls" или просто я изправяй, но винаги с термозащитен спрей
anonymous990763
06-26-2016, 15:05
^ Много добри съвети, браво. Особено 3.
^ Много добри съвети, браво. Особено 3.
Така е.
KaRiNa.Ni
06-27-2016, 07:29
Всеки ден когато я решеш,слагай балсам след това се измива от балсама,леко подсушаваш с кърпа и докато е още влажна разресваш така няма да ти е бухнала и ще ти стои хубаво. Къдравите и чупливи коси се решат всеки ден,защото не се ли сресват и да оставиш 2-3 дни да не я решеш,ще е заплетена и тогава сресването,ще е по-трудно и в/у гребена ще имаш топки косми.А за по-бърз разстеж подстригвай често връхчетата,на косата както и прави маски с жълтъка на две или три яйца в зависимост от големината,на косата престояваш половин,един час и след това измиваш хубаво това подхранва косата .
metalhearted
06-28-2016, 21:30
Това дето трябвало да се подстригват връхчетата всеки месец е пълна глупост ако искаш да си пускаш косата по-дълга. Косата расте горе-долу с по 1см на месец и да отрежеш този 1см просто няма смисъл. За разтеж помагат зехтина и стимуланта за коса на Икаров, за Тривитаминола не съм сигурна