PDA

View Full Version : Приложна математика

moonday
06-28-2016, 20:46
Ще уча Приложна математика и информатика в ТУ София. За тази специалност съм чувала, че е много трудна математиката. Дали ако ходя редовно на лекции, уча и решавам задачи ще мога да си взимам изпитите или пак може да ми е много трудно. По-лошото е, че съм от езикова гимназия и не съм имала много часове математика, но заради предварителния в ТУ прочетох едни неща от 2-ро равнище и изкарах 4,50. С това което прочетох няколко дни преди изпита и със справочника който дават да се използва се оправих с повечето задачи. Разбрах, че дават и на изпитите по висша математика да се използват справочници. Задачите май няма да са ми трудни, но са ми казвали, че изпитите по теория са много по-трудни. Така ли е? И вярно ли е, че ако някой който е на общежитие и влачи повече от 2 изпита го гонят от общежитието докато не си изкара изпитите?

inewton
06-29-2016, 05:34
Не бъди толкова сигурна, че задачите няма да са ти трудни. Трябва решаване, иначе нищо няма да направиш. Доказателствата не са труди в по- голямата си част. Само по математически анализ в началото изглеждат малко объркващи и неинтуитивни, но като им свикнеш не би трябвало да има проблем.
На другите ти въпроси не мога да отговоря, т.к. не съм от ТУ.

Dwyd96
06-29-2016, 08:38
Колко пъти смяташ да я пуснеш тая тема -.-