View Full Version : Работа за ученици.
Elena3232
07-08-2016, 18:46
Здравейте момиче на 15 години съм и с приятелите ми искаме да си намерим работа за лятото в района на София.Устройва ни раздаване на листовки,вестници;работа в магазин;разходки на кучета абеее всичко ;д пишете ако знаете някъде където може ,моля
dwanewane
07-09-2016, 05:57
Ami hodi po centura i tyrsi ot cqla sofia vse shte padne neshto
black pearl
07-09-2016, 09:06
Вие много навреме сте се сетили. Отивате обикаляте и питате. Ако някой се съгласи поздравления ,но внимавайте и изисквайте да ви плащат на ден , особено ако раздавате флаери. В крайна сметка няма да имате нито трудов договор ,нито нищо доказващо за извършената от вас работа .И аз имах същия мерак като бях на 15 ама толкова пъти ми се изсмяха как може да си търся работа се отказах . И чак това лято си намерих.
RuiMyaoBG
07-13-2016, 17:44
Мисля,че в mcdonalds можеш да работиш за 10лв/час,ако си непълнолетна, :-) Надявам се да съм помогнала :)
На 15 години не само не си пълнолетна, малолетна си! Никаква легална работа не можеш да си намериш. Най-удачно би било, според мен, да си намериш някаква дистанционна работа - ако умееш да пишеш/превеждаш статии за уебсайтове, да обработваш снимки, да качваш продукти в платформата на някой онлайн магазин...
PirateSs☠
07-19-2016, 19:07
^ Всъщност не е малолетна. До 14 години се смяташ за мололетен, а след това – непълнолетен. Както и да е.
Трудно ще те вземат някъде на тия години. Общо взето никой не иска да се нагърбва с непълнолетни лица, защото трябват разни по-специални договори, иска се разрешение от родител и още една камара неща. :D Единственото за което се сещам и за което явно и ти си се сетила, е раздаване на вестници, плакати и пр.
ParadiseCity
07-23-2016, 14:07
На 15 години не само не си пълнолетна, малолетна си! Никаква легална работа не можеш да си намериш. Най-удачно би било, според мен, да си намериш някаква дистанционна работа - ако умееш да пишеш/превеждаш статии за уебсайтове, да обработваш снимки, да качваш продукти в платформата на някой онлайн магазин...
На 15 вече е достатъчно голяма, за да прави примерно дегустации/промоции на стоки.
Потърси в интернет и виж дали някой не си търси промоутърки.
Аз на 15 работех в една фирма за дърводобив.На 16 поливах сутрин картофа и царевицата.На 17 в пункт за скрап.На 18 в една автоморга та до сега буам за 550 лева месечно ама на мен ми стигат.
На 15 вече е достатъчно голяма, за да прави примерно дегустации/промоции на стоки.
Потърси в интернет и виж дали някой не си търси промоутърки.
Би ли ми отворила наредбата, в която пише, че лице под 16 години може да работи?
Ако работи без трудов/граждански договор, съвсем вероятно е да не и платят, освен ако не е чрез сътрудничеството на близки... Не че като фрилансър е много защитена, но поне ще върши "малки услуги", за неголеми суми, които би могла да прежали...
Ако един работодател и каже да работи без договор, а в края на месеца ще има да взима, боб може да хвърляме, за да гадаем дали това ще се случи...
Като цяло съм против млади девойки (непълнолетни) да работят като промоутърки... Пушач съм, но най-много от всичко мразя цигари и запалки по павилионите и баровете да ми ги предлагат деца. Да не говорим, че не намирам и за съвсем нормално момиче на 16 да промотира каквото и да било в/след 23:00 часа вечерта...
Би ли ми отворила наредбата, в която пише, че лице под 16 години може да работи?
Ако работи без трудов/граждански договор, съвсем вероятно е да не и платят, освен ако не е чрез сътрудничеството на близки... Не че като фрилансър е много защитена, но поне ще върши "малки услуги", за неголеми суми, които би могла да прежали...
Ако един работодател и каже да работи без договор, а в края на месеца ще има да взима, боб може да хвърляме, за да гадаем дали това ще се случи...
Като цяло съм против млади девойки (непълнолетни) да работят като промоутърки... Пушач съм, но най-много от всичко мразя цигари и запалки по павилионите и баровете да ми ги предлагат деца. Да не говорим, че не намирам и за съвсем нормално момиче на 16 да промотира каквото и да било в/след 23:00 часа вечерта...
Preach, comrade, preach Като цяло мнението ти съвпада с моето по темата 1:1
ParadiseCity
08-11-2016, 21:18
Може, може. :)