View Full Version : Удачно ли е да се пробвам да изучавам ветеринарна медицина?
HellKnight
07-27-2016, 20:17
Така, видях, че в лесотехническия университет има специалност ветеринарна медицина на английски и се чудя дали това да запиша след като си взема матурите. Аз вече имам сертификат на Кеймбридж, така че смятам, че няма да имам затруднения с езика. Въпросът ми е дали има някакво развитие в тази професия. Примерно, браншът как е в страната и извън нея, дали наемат достатъчно работници, въобще можеш ли да се изхраниш с тази специалност? Аз не говоря пари като това да си програмист или банкер, а просто достатъчно голяма надница за оцеляване като част от средната класа. Така и така не знам какво точно искам да работя, а и не познавам абсолютно никой, който да иска да се занимава с животни. Всички искат да са адвокати, мениджъри, счетоводители, въобще престижни професии, а мен пък си ме устройва просто да си живея живота без много привилегии. Ако имате някакви идеи, може ли да ме посочите към някакви други професии, които не са много популярни? Добър съм по езиците, биологията, химията и науките като цяло, но ми е слаба математиката.
DieselBlood
08-09-2016, 01:16
За това дали браншът е развит .... мммм, доста трудно е да се каже. Има доста хора с частни кабинети, които си вадят хубави пари.
Знам от познати, че не е най-развития бранш в България. По фермите били основно на стаж и рядко някой се закачал в някоя клиника да лекува пинчери и зайчета. Така, де - аз като го мислех, беше бая отдавна и не съм се интересувала чак толкова стабиуно. Но от приказки...
стой далеч от тази професия
HellKnight
08-09-2016, 16:33
стой далеч от тази професия
Защо? :D
Защо? :D
Защото това е професията на Хари
HellKnight
08-09-2016, 21:53
Защото това е професията на Хари
Той коне ли развъжда?
Mima1212
08-13-2016, 01:28
Има доста хора с частни кабинети, които си вадят хубави пари.
И аз така мисля. Ветеринарката, при която си водех преди домашния любимец изкарва доста пари. Но също така съм чела, че хората, които са ветеринари или лекари са по-склонни към самоубийство. Професията си е доста отговорна и тежка, да искаш да помагаш на животните, а в 60% от случаите да трябва да ги приспиваш.