View Full Version : саниране
anonimna:D
09-27-2016, 18:01
По повод санирането. Вчера трябваше да дойдат от формата да направят някакви из.ервания. Но в толкова неудобно врече за нас, че просто нямаше как да им осигурим достъп до апартамента. Сега ме притеснява да не би да спрат санирането на целия блок, заради това, че ние не сме успели да им осигурим достъп до нас. Вие какво мислите, знаете ли как стоят нещата
Е нали си плащате как ще спрат санирането :D
09-27-2016, 18:27
Говоря за безплатното саниране. Сложиха бележката в последния момент и просто нямашв как да реагираме адекватно
Говоря за безплатното саниране. Сложиха бележката в последния момент и просто нямашв как да реагираме адекватно
Обадете им се и ги питаите.. Едва ли ще спрат санирането за такава глупост.
anonymous990763
09-28-2016, 04:02
Няма да го спрат. Само ми е чудно защо сте се хванали на това саниране. Блокът има ли апартаменти, които вече са санирани самостоятелно?
Няма да го спрат. Само ми е чудно защо сте се хванали на това саниране. Блокът има ли апартаменти, които вече са санирани самостоятелно?
Защото е безплатно... :D Аз бих приел също...
anonymous908491
09-28-2016, 07:33
Защото е безплатно... :D Аз бих приел също...
естествено, че би приел
на чужд гръб и сто тояги са малко
ама ако имаше собствен апартамент
щеше първо да мислиш, а след това да действаш
по-голямо набутване от "безплатното" саниране е само продажбата на всички държавни предприятия през 97-98-ма от циганина костов за жълти стотинки, но пък тогава никой не ни пита, а и нямахме думата
трябва да си страшно прост човек, за да дадеш сам документите си за собственост над апартамента, за някво измислено саниране
кокошка за кон се нарича това, ама нали в България е пълно с малоумници, все ще се намерят желаещи
естествено, че би приел
на чужд гръб и сто тояги са малко
ама ако имаше собствен апартамент
щеше първо да мислиш, а след това да действаш
по-голямо набутване от "безплатното" саниране е само продажбата на всички държавни предприятия през 97-98-ма от циганина костов за жълти стотинки, но пък тогава никой не ни пита, а и нямахме думата
трябва да си страшно прост човек, за да дадеш сам документите си за собственост над апартамента, за някво измислено саниране
кокошка за кон се нарича това, ама нали в България е пълно с малоумници, все ще се намерят желаещи
#SPAM #НЕЕПОТЕМАТА #МОДЕРАТОR
anonymous990763
09-28-2016, 08:02
Напълно съм съгласна с papugai. Хората не се информират какво подписват и после ще се оплакват,че са ги измамили.
Напълно съм съгласна с papugai. Хората не се информират какво подписват и после ще се оплакват,че са ги измамили.
И модератора спами :D
Едит: Ти от кога си толкова навътре в нещата с програмата за саниране, че знаеш и какви документи се подписват... Или така си пишем, да убием време в даскалото.. :D
anonymous908491
09-28-2016, 08:14
Обадете им се и ги питаите.. Едва ли ще спрат санирането за такава глупост.
как ще спрат подобна далавера
ще я накарат да си плати сам/а за "измерванията"
идват ти едни кретени със знания на първолаци и мерят с шивашки метър стените
след това идват едни още с жълто по устата и с купени дипломи и ти заявяват, че само слагането на картон не е достатъчно, а трябва да се подмемят всички инсталации - електричество, вода
и следва една сметка за 10к, щото държавата не поема тоя скъп и ненужен ремонт
а ако откажеш да платиш тия 10 к, ще те принудят да платиш за всичките им измервания, но сметката ще е сякаш са мерили професори с по 10 дипломи и цена 1000лв на час
и най-хубавата част е това, че ти няма как да откажеш, понеже си вкарал собствения си апартамент в търговско дружество/или както там се водеше, не помня/ и те спокойно те приемат за фирма, която лесно могат да принудят, да я фалират и да и вземат всички активи/апартаментите/ и т.н.
направо си е кеф, сега само чакам големите печеливши как ще ревнат
YoungBloodZ
09-28-2016, 08:15
#SPAM #НЕЕПОТЕМАТА #МОДЕРАТОR
Как да не е по темата? По-скоро твоите днешни мнения не са по темата... Нямаше нужда да докладваш това.
anonymous908491
09-28-2016, 08:16
хахахаха
той даже ме е докладвал ли
anonymous990763
09-28-2016, 08:45
И модератора спами :D
Едит: Ти от кога си толкова навътре в нещата с програмата за саниране, че знаеш и какви документи се подписват... Или така си пишем, да убием време в даскалото.. :D
Всъщност, да.
Имаше такива спорове на съвета в блока ни, че нямаше как да не се запозная.
anonymous908491
09-28-2016, 10:24
На нас кооперацията е нова и не сме говорили за такива работи :D
жалко
ама то не пречи да накараш родителите ти да си заложат апартамента
нали е безлатно, не вярвам санирането да е по-некачествено от строежа
Знанията ти по "търговско право", икономика и счетоводство са ФЕНОМЕНАЛНИ....
феноменални са само простотиите, които пишеш
точно търговското право има отношение към цялата измама
иначе е безплатно, само трябва да си дадеш дома на някой си и евентуално в замяна да получиш картонена изолация
пък след 10-20 години имаш шанс да си го получиш отново, стига да си платил всички сметки, а и сметките на останалите да са платени
Smrazqvashta
09-28-2016, 11:02
Сиренето е без пари само в капана за мишки.
09-28-2016, 18:22
Много всезнаещи има тук бе :D
Оправихме се, оказа се, че всички апартаменти от нашия вход били по един и същи начин позиционирани, с едни и същи параметри, че не било проблем, че ни няма. Второ, далеч не съм се занимавала с това саниране, хич не се сърдя, че ще ни сменят дограмата и ще ни сложат и изолация. В крайна сметка сме под наем тук. За тъпото сравнение с мишките, ми ок. Ама, ако беше тоооолкова малоумно да кандидатстваш по европейски проект, който не се изпълнява само в България, нямаше да кандидатстват огромна част от блоковете, съответно хората живущи там и то във всички градове на България. Винаги ще има и доволни и недоволни, доверчиви и недоверчиви. Искат да направят нещо добро, защо пък да се дърпаме? И питах само дали ще има проблем, а не да ми се обяснява колко сме малоумни, конкретно аз в случая, щото видиш ли нашия блок ще се санира. Мерси на всички ви за изразеното мнение все пак, и най-вече на dwyd96, защото аз съм голяма паника и без това. Наистина много кофти щеше да ми стане да се прецакат надеждите на много хора, защото съм била на работа и е нямало как да осигуря достъп до апартамента на монтьорите
09-28-2016, 18:25
А тъпото беше, че нямаше нито телефон за контакт, нито нищо , и нямаше как да се свържим с фирмата, която ще извършва ремонта.
azsumpas
09-28-2016, 19:33
жалко
ама то не пречи да накараш родителите ти да си заложат апартамента
нали е безлатно, не вярвам санирането да е по-некачествено от строежа
феноменални са само простотиите, които пишеш
точно търговското право има отношение към цялата измама
иначе е безплатно, само трябва да си дадеш дома на някой си и евентуално в замяна да получиш картонена изолация
пък след 10-20 години имаш шанс да си го получиш отново, стига да си платил всички сметки, а и сметките на останалите да са платени
1. Собствениците правят сдружение (КОЕТО НЕ Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО/ФИРМА ПО ЗАКОН) А.к.а Няма как да фалира (ама кухата ти тиква няма да го разбере тва)
2. Никой не те задължава да им плащаш за допълнителните услуги.
azsumpas
09-28-2016, 19:34
Те тук са с няколко висши образУвания (предимно злокачествени и в мозъка).
anonymous990763
09-28-2016, 20:10
Не си чел документите, нали?
Да не говорим, че тези, които са дали пари да си санират качествено апартаментите, ще са ги дали напразно, защото ще им ги окъртят и ще направят "качествено" саниране на много по-ниско ниво.
Smrazqvashta
09-28-2016, 20:23
Оправихме се, оказа се, че всички апартаменти от нашия вход били по един и същи начин позиционирани, с едни и същи параметри, че не било проблем, че ни няма. Второ, далеч не съм се занимавала с това саниране, хич не се сърдя, че ще ни сменят дограмата и ще ни сложат и изолация. В крайна сметка сме под наем тук. За тъпото сравнение с мишките, ми ок. Ама, ако беше тоооолкова малоумно да кандидатстваш по европейски проект, който не се изпълнява само в България, нямаше да кандидатстват огромна част от блоковете, съответно хората живущи там и то във всички градове на България. Винаги ще има и доволни и недоволни, доверчиви и недоверчиви. Искат да направят нещо добро, защо пък да се дърпаме? И питах само дали ще има проблем, а не да ми се обяснява колко сме малоумни, конкретно аз в случая, щото видиш ли нашия блок ще се санира. Мерси на всички ви за изразеното мнение все пак, и най-вече на dwyd96, защото аз съм голяма паника и без това. Наистина много кофти щеше да ми стане да се прецакат надеждите на много хора, защото съм била на работа и е нямало как да осигуря достъп до апартамента на монтьорите
Тъпо или остро това си е мнението ми. Което не целеше да осъжда малоумно и умно, да засяга дипломи или позовава IQ-та. По принцип мислех да си направя труда да обясня по просто нещата, тъй като съм в този бранш от 6г, но поради високият коефицент на обидчивостта Ви мисля да се въздържа. Останете със здраве.
парите за ''безплатното'' саниране се взимат от данъкоплатеца след това
демек аз работливия който сам си оправи стените със собствени средства сега ще плащам и за вашите стенички
anonymous908491
09-28-2016, 21:05
1. Собствениците правят сдружение (КОЕТО НЕ Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО/ФИРМА ПО ЗАКОН) А.к.а Няма как да фалира (ама кухата ти тиква няма да го разбере тва)
2. Никой не те задължава да им плащаш за допълнителните услуги.
лайната ми са по-интелигентни от теб
https://sieminehn.wordpress.com/2015/07/31/0989-9/
Ама, ако беше тоооолкова малоумно да кандидатстваш по европейски проект, който не се изпълнява само в България, нямаше да кандидатстват огромна част от блоковете, съответно хората живущи там и то във всички градове на България.
цял 1% от блоковете, тва според теб е огромната част
09-29-2016, 04:09
Не ми се влиза в спорове. Не му и разбирам особено.
Не ми се влиза в спорове. Не му и разбирам особено.
С това трябваше да започнеш не да свършиш
09-29-2016, 09:11
Нямам спомени да съм започвала аз да се заядам, да обиждам и тн. Второ, въпросът ми беше, дали ще спрат санирането, не какво ви е отношението по въпроса. Всеки има право да си изкаже мнението, затова не съм ви и казала каквото и да било, защо коментирате отдолу за неща, които не ме засягат, но както и да е. И последно, това е тийн проблем, в момента наистина не се заядам, но аз просто съм си по-остра, като поначало. Но какво правят възрастни хора като вас, на по 30-тина години. Наистина ми е чудно. Уважавам ви мнението, но мисля, че е просто смешно да се заядате с една 19 годишна. Ако вие на 19 сте си мислили как да си съберете пари за пвц дограма, вътрешна, външна изолация и що пък и да не пребоядисате целия блок, евала. Ама аз срга си гледам образованието и живота.
Не искам повече да се ядете за щяло и нещяло.
Пожелавам ви от все сърце лек ден и повече радостни моменти. Че с караници и негативни емоции наникъде не сме. :)
Нямам спомени да съм започвала аз да се заядам, да обиждам и тн. Второ, въпросът ми беше, дали ще спрат санирането, не какво ви е отношението по въпроса. Всеки има право да си изкаже мнението, затова не съм ви и казала каквото и да било, защо коментирате отдолу за неща, които не ме засягат, но както и да е. И последно, това е тийн проблем, в момента наистина не се заядам, но аз просто съм си по-остра, като поначало. Но какво правят възрастни хора като вас, на по 30-тина години. Наистина ми е чудно. Уважавам ви мнението, но мисля, че е просто смешно да се заядате с една 19 годишна. Ако вие на 19 сте си мислили как да си съберете пари за пвц дограма, вътрешна, външна изолация и що пък и да не пребоядисате целия блок, евала. Ама аз срга си гледам образованието и живота.
Не искам повече да се ядете за щяло и нещяло.
Пожелавам ви от все сърце лек ден и повече радостни моменти. Че с караници и негативни емоции наникъде не сме. :)
на 19 получих първата си заплата беше 1200лв и в следващите години в които работех и учех не ми се налагаше да мисля много
09-29-2016, 14:21
на 19 получих първата си заплата беше 1200лв и в следващите години в които работех и учех не ми се налагаше да мисля много
Моята първа заплата беше, когато бях на 17. Е и? На кой му влиза в работата? За какво да си избивам комплексите тук? Вдига ти се самочувствието като се хвалиш или правиш на много важен пред по-малките ли? Или ти си на принципа да си мериш пи... с всеки срещнат?
Моята първа заплата беше, когато бях на 17. Е и? На кой му влиза в работата? За какво да си избивам комплексите тук? Вдига ти се самочувствието като се хвалиш или правиш на много важен пред по-малките ли? Или ти си на принципа да си мериш пи... с всеки срещнат?
още не съм почнал да се хваля мога много още да кажа но както и да е
исках да ти кажа че както всеки е най-големия майстор така и на всеки проблемите му се струват най-големи и не можеш да съдиш другия според това какво ти е на главата или кой на колко години е
09-29-2016, 16:16
още не съм почнал да се хваля мога много още да кажа но както и да е
исках да ти кажа че както всеки е най-големия майстор така и на всеки проблемите му се струват най-големи и не можеш да съдиш другия според това какво ти е на главата или кой на колко години е
Добре де, казах само, че ми е интересно, ноо, ако съм те/ ви обидила, извинявам се, не е било омишлено. Не мога да кажа, че ми беше приятно да ми се нахвърлят разни хора, само защото съм казала, че.блокът ни ще се санира. Както се изказа, там че сам си си оправил стените, значи и ние сме длъжни така. Малко на принципа не аз да съм добра, ами другите да са зле. Грозно прозвуча. Сега сигурно пак ще скочиш и ще ми кажеш, че и ти не си живял лесно, ама си успял. Да, ама хайде обяснете ми половината вдовици(баби) от блока ми, с пенсия макс 200 лв как ще си позволи да си смени сама прозорците, да си направи изолация. Или как младите семейства, с много високите ни заплати, които св чудят, този месец дали да купят на детето си якето или ботушите, нищо че му трябват и двете. Ами самотните родители? Има хора, които по никакъв начин не могат да си го позволят . А иначе много проблеми, най-вече финансови сме имали навремето, но никога не съм си мислила, че нашите проблеми са били най-лошите, най-невъзможните или така нататък. Никога не съм омаловажавала проблемите на другите и никога не съм ги съдила по тези им проблеми, само човек, който няма грам сиво вещество, може да се възползва от нечия зла участ. Ама да, хайде има и изключения, който сам, напълно съзнателно си доведе пеоблемите на главата, и затъва та затъва, и го осъзнава, почва да мами, лъже, мажи, тях ги съдя. Имала съм пряк допир с такъв индивид.
Smrazqvashta
09-29-2016, 17:22
Добре де, казах само, че ми е интересно, ноо, ако съм те/ ви обидила, извинявам се, не е било омишлено. Не мога да кажа, че ми беше приятно да ми се нахвърлят разни хора, само защото съм казала, че.блокът ни ще се санира. Както се изказа, там че сам си си оправил стените, значи и ние сме длъжни така. Малко на принципа не аз да съм добра, ами другите да са зле. Грозно прозвуча. Сега сигурно пак ще скочиш и ще ми кажеш, че и ти не си живял лесно, ама си успял. Да, ама хайде обяснете ми половината вдовици(баби) от блока ми, с пенсия макс 200 лв как ще си позволи да си смени сама прозорците, да си направи изолация. Или как младите семейства, с много високите ни заплати, които св чудят, този месец дали да купят на детето си якето или ботушите, нищо че му трябват и двете. Ами самотните родители? Има хора, които по никакъв начин не могат да си го позволят . А иначе много проблеми, най-вече финансови сме имали навремето, но никога не съм си мислила, че нашите проблеми са били най-лошите, най-невъзможните или така нататък. Никога не съм омаловажавала проблемите на другите и никога не съм ги съдила по тези им проблеми, само човек, който няма грам сиво вещество, може да се възползва от нечия зла участ. Ама да, хайде има и изключения, който сам, напълно съзнателно си доведе пеоблемите на главата, и затъва та затъва, и го осъзнава, почва да мами, лъже, мажи, тях ги съдя. Имала съм пряк допир с такъв индивид.
Мисля, че грешно възприемаш нахвърлянето. Ако някой имаше лоши умисли или искаше да ти се нахвърли наистина, както си мислиш ти, нямаше да си направи труда да ти обясни мнението си. Не си мисли, че след като някой има негативно мнение по твоят въпрос, то той има и такова към теб.
лошото е че в България има хора които си позволяват разни луксове като да имат домашен любимец и после казват че нямат пари и тн
иначе редовно при мен идват някви с айфони които си броят стотинките
09-29-2016, 19:25
лошото е че в България има хора които си позволяват разни луксове като да имат домашен любимец и после казват че нямат пари и тн
иначе редовно при мен идват някви с айфони които си броят стотинките
. Ти личностно се заяждаш с мен вече, ще ти кажа само едно, няма да ти се получи. По-умният отстъпва, повече няма да се занимавам с теб. И за твое сведене нямам айфон и бих се отказала от абсолютно всичко заради животните, обичам си ги. И да ти имам лукса, ти не създавай деца, че щом едно животинче за теб е лукс, детето не знам какво ще е. Уникално си тъп Саше :D:D:D:D
YoungBloodZ
09-29-2016, 19:28
Темата е приключена.