View Full Version : Психически тормоз. Какво да правя?
Преди година се запознах с едно момче. До това лято всичко беше чудесно. Той беше и първото ми гадже, може би за това съм и в това положение сега. Оказа се ревнив, до такава степен, че до днешна дата не мога да живея живота си нормално. Много пъти ме е обиждал, злепоставял и какво ли още не, извинява се и всичко е нормално, и когато аз реша, че момента е подходящ всичко завинаги да приключи и да не му вдигам и да прекъсна контактите си с него, започва следене, писане на приятелите ми, обиди и прочие. Скара ме с приятелите ми, никъде не излизам, гледам да се отделям от всички, за да не намесваи други хора, но уви.Във всеки един момент си мисли, че го лъжа. Говорих и с родителите му, за да поискам помощ, но и те се оказаха безсилни. Вече не издържам. Имам 18години. Не мога да говоря за това нещо. Родителите ми изцяло ще ме подкрепят, но не мога. Ходих в полицията и там ми казаха, че ще го извикат да го предопредят...Подам ли жалба е много вероятно да влезе в затвора, защото в момента е с условна присъда, защото е удрял бившата си приятелка и тя е водила дело срещу него. Не ми се мисли как би ми отмъстил ако постъпя така...ще ме злепоставя навсякъде. Страх ме е дори да изляза от вкъщи. Майка му ми каза, че каквото и да направя ще ме разбере, въпреки, че му е майка. Посъветва ме да спра контактите си с него и така той да се отдръпне, добре, но той ще ме чака пред нас, до училище, когато отивам да спортувам. Толкова пъти съм искала да сложа край на живота си :( Какво да правя, как да постъпя?
Жалба в полицията ! ТИ прави сметка щом е с условна, че е биел предната си приятелка, теб какво те чака ?! Даже се чудя какво още чакаш, че не си отишла в полицията ! Добре ще е да споделиш и на вашите !
Smrazqvashta
12-15-2016, 08:34
Ако си траеш нещата няма да претърпят положителна промяна.
RapExotic
12-15-2016, 16:25
Убеден съм, че си знаела за всичките му изцепки от преди това, но ти се е струвал як и готин, типично "лошо момче" с такова поведение .. докато нещата не са се обърнали срещу тебе. Момичетата винаги тичат след подобни олигофрени, а после реват, че им направили еди какво си.
Убеден съм, че си знаела за всичките му изцепки от преди това, но ти се е струвал як и готин, типично "лошо момче" с такова поведение .. докато нещата не са се обърнали срещу тебе. Момичетата винаги тичат след подобни олигофрени, а после реват, че им направили еди какво си.Много добре и точно казано!
Поклон :) !
LoadRunner
12-15-2016, 19:48
Аз пък като "дете" от разбито семейство и го казвам от първо лице
винаги има 2 гледни точки и никога единия не може да поеме вината изцяло (не говоря за някакви психопатски изключения)
Така чее... все пак ти представяш само твоята призма и най-вероятно спестяваш подробности и детайли около взаимоотношенията ви
Няма начин да не можеш да зарежеш някой който те тормози, никой не е длъжен на никой в тоя живот и това е самата истина
Има си методи, явно или не го искаш достатъчно или не е чак толко сериозно
Знам, и аз имам вина, че ме е страх да предприема сериозни мерки, но това е защото той ме заплашва. Не може един човек със здрав разум във всеки един момент да си мисли, че му изневеряваш, но явно се е държал и по-зле с предишната си приятелка. Не може да искаш с добро да приключиш нещата без да го вкарваш в затора и да прекъснеш всякаква връзка с него и да излезеш от вас и той да е в повечето пъти там. Аз осъзнавам грешките, които съм направила, но аз нямах абсолютно никакъв опит и постъпих като глупачка, но за това, че той не е добре с главата няма как аз да съм виновна.
Smrazqvashta
12-16-2016, 09:48
Да, но не може да не предприемаш нищо само защото те заплашва. До кога така?
LadyTerrible
12-19-2016, 12:07
Девойко,този човек е с патологично поведение и няма просто да се спре.Ако подадеш жалба,поне ще си направила нещо,за да се защитиш.Щом е с условна присъда вече е тръгнал по пътя.