View Full Version : Кое е по - вредно според вас?
prosto_chovek
02-05-2017, 10:22
Вчера водихме с едни приятели около двучасов спор на маса на следната тема - кое е по - вредно, лошо, опасно и прочее измежду това да се пие всеки ден по малко, примерно галон бира или 2 3 ракии вечер или да се прави човек на нищо 4 5 пъти в месеца. Както се досещате, до консенсус не се стигна, понеже всеки защитаваше това, което самият той прави и естествено, на няколко ракии никой не признава, че не е прав. Аз лично съм на мнение, че да седне човек вечер, да си направи една салата и да метне 2 3 ракии за цялата вечер или лятото да си изпие за целия ден един два галона бира не е лошо. Първо, че от толкова не се напиваш да правиш простотии и прочее, второ, че подобрява кръвообращението в тези количества и трето - човек става по - социален и по - леко му минава примерно работния ден, естествено ако бачка нещо, което да му позволява да си изцъка една две бири на обедната почивка, или вечер да спи по - добре. Това при условие, че не се олива. Като се правиш на маймуна 4 5 6 пъти в месеца вярно, че не пиеш редовно, ама първо, че нямаш тренинг и после имаш махмурлуци и прочее, второ, че масово като хората се изпонапият на лайна вършат простотии, стават сакатлъци, има доста случаи на инциденти, свързани с така наречения binge drinking.
Та ми е интересно повече хора какво мислят по въпроса.
LoadRunner
02-05-2017, 10:43
ти понякога ме изумяваш
2-3 ракиии на ден? ти чуваш ли се, това си е битов алкохолизъм, 2-3 ракии х50гр= 150гр 2-3 ракии по 100гр=300гр, все тая повече от 50 грама на ден не ти помага по никакъв начин на кръвообращението (това за ракията) а 1 чаша вино е полезна, не повече. То е проучено.
да си изпие за целия ден един два галона бира не е лошо 2 "галона", да нямаш предвид 2 бомби което е цели 4литра? Аз съм в шаш от това. Не съм чувал бирата да е полезна заради газираното..
по - леко му минава примерно работния ден....да си изцъка една две бири на обедната почивка-- хаХХАХА, а да си изцъка 2-3- ракии и да се качи в колата да си ходи не щеш ли?
се правиш на маймуна 4 5 6 пъти в месеца ми ти явно се движиш в някакви много пиянски компании и нито едно от нещата не са нормални (особено с тия 2-3 бири в почивката за да ти върви работата :д леле)
prosto_chovek
02-05-2017, 10:52
Под 2 3 ракии имам предвид малки, 150 грама за цяла вечер не мисля, че е много, особено със салата. А двете "бомби" разпределени за целия ден, тук може би се изхвърлих малко, прав си, но един галон мисля, че е нормално, пак да кажа, за цял ден (4 бири). За обедната почивка, това лично аз не го правя и не смятам някога и да го правя, но познавам много хора, които го и твърдят, че им върви после по - леко работата. Естествено, ако след това няма да шофираш или да работиш с техника. Последното, да, имам такива приятели и точно с един такъв беше спора вчера. Тук да уточня, за да не си помисли някой нещо, не съм алкохолик, спорът беше с научна цел, така да се каже.
да се пие всеки ден по малко, примерно галон бира или 2 3 ракии вечерТова не е "малко"!
кое е по - вредно, лошо, опасно и прочее измежду това да се пие всеки ден по малко, ... или да се прави човек на нищо 4 5 пъти в месеца.По-добре по малко, отколкото да се прекалява, дори да е рядко, макар че "4-5 пъти в месеца" не е "рядко" - това си е поне веднъж в седмицата да се напиваш.
prosto_chovek
02-05-2017, 11:22
Пак да уточня, че въпросът е статистически насочен и не искам да става спор и критика за това кой колко порка. Идеята е кое от двете изброени е по - лошо. Нали, щом казвам по - лошо, явно не се опитвам да обясня колко е хубаво да си перманентно пиян или да се утрепваш чат пат. А това, дето казваш, че си е веднъж седмично, да, и аз мисля, че е много често да се правиш на мастия това време, но ако се огледаш, много хора го правят, ако не и по - често.
anonymous908491
02-05-2017, 11:37
по-вредно за организмът е рядко, но много
той може да се справи с дадено киличество алкохол, ама като е повече и се натоварва
dreamwalker
02-05-2017, 11:37
Никой не обича алкохолици.
prosto_chovek
02-05-2017, 11:42
Аз също. Папугай засега даде най - точното мнение според мен. Целта е точно това на тази тема. Аз не понасям търкалящи се пияндурници да ми повръщат в краката и да ми трошат масата у нас (имал съм такъв случай). Отново да кажа, въпросът е чисто теоретичен.
aurissaaaaa
02-05-2017, 11:42
Мисля че ако пиеш редовно има вероятност постепено да започнеш да увеличаваш количеството.
Ако си стегнат човек и бирата / чашата ракия ти е просто за суплемент вечерно време с компанията, вместо основна причина да излезеш с тях, не виждам проблем.
Аз примерно излизам за да пия 2-3 бири като съм с познати (смис. т'ва м е 1 от причините да се видим). В такъв случай според мен е лоша идея да пиеш всеки ден, 'щото ще си станеш алкохолик за нищожно кратко време.
dreamwalker
02-05-2017, 11:44
Аз също. Папугай засега даде най - точното мнение според мен. Целта е точно това на тази тема. Аз не понасям търкалящи се пияндурници да ми повръщат в краката и да ми трошат масата у нас (имал съм такъв случай). Отново да кажа, въпросът е чисто теоретичен.
Не, не е, алкохолът убива.
prosto_chovek
02-05-2017, 11:50
И да и не. Ако консумираш с удоволствие и мярка, всичко си е ок. Ако се натрепеш и бръкнеш в трифазния контакт, мисля, че не е ок.
anonymous908491
02-05-2017, 11:51
Не, не е, алкохолът убива.
убива някви изнежени като теб
което е добре
dreamwalker
02-05-2017, 11:52
И да и не. Ако консумираш с удоволствие и мярка, всичко си е ок. Ако се натрепеш и бръкнеш в трифазния контакт, мисля, че не е ок.
Познавам хора, които консумираха с удоволствие и мярка, и нищо не беше окей след време.
dreamwalker
02-05-2017, 11:53
убива някви изнежени като теб
което е добре
Аз не пия, но и да пиех, не мисля, че мога да се сравнявам с човек кален при социализЪма като твоя милост.
prosto_chovek
02-05-2017, 11:59
Познавам хора, които консумираха с удоволствие и мярка, и нищо не беше окей след време.
Забележи, че не нападам никого. Сега ще ти кажа аз как пия. Пия, когато се съберем с приятели, но гледам да не се оливам. Самостоятелно, понякога, си сипвам вечер единствено, когато имам от на дядо ми мускатовата ракия, 2 3 малки, подплътени със сериозно количество салати и манджа. В случаите, когато съм се напивал на животно (имало е такива), не съм правил проблеми, не съм се държал антисоциално и прочее. Не съм зависим към алкохола. Не пуша. Имам приятел алкохолик. Той сам не иска да си помогне. Гадно е. И да, може би аз си сипвам сравнително често, но в същото време това не ми пречи на работа, учене, социални взаимоотношения и прочее. Как това, че пренасям навика на дядо в моето ежедневие мислиш, че ще ми докара проблеми, при положение, че винаги гледам да се контролирам? :) Освен това, гледайки ти аватара ще направя едно вероятно грешно предположение, но смятам, че дотолкова съм си с акъла като пия, че ще те пръсна на хартстоун :D
dreamwalker
02-05-2017, 12:03
Забележи, че не нападам никого. Сега ще ти кажа аз как пия. Пия, когато се съберем с приятели, но гледам да не се оливам. Самостоятелно, понякога, си сипвам вечер единствено, когато имам от на дядо ми мускатовата ракия, 2 3 малки, подплътени със сериозно количество салати и манджа. В случаите, когато съм се напивал на животно (имало е такива), не съм правил проблеми, не съм се държал антисоциално и прочее. Не съм зависим към алкохола. Не пуша. Имам приятел алкохолик. Той сам не иска да си помогне. Гадно е. И да, може би аз си сипвам сравнително често, но в същото време това не ми пречи на работа, учене, социални взаимоотношения и прочее. Как това, че пренасям навика на дядо в моето ежедневие мислиш, че ще ми докара проблеми, при положение, че винаги гледам да се контролирам? :) Освен това, гледайки ти аватара ще направя едно вероятно грешно предположение, но смятам, че дотолкова съм си с акъла като пия, че ще те пръсна на хартстоун :D
Да, и другите така казваха.
Ти и трезвен няма да можеш да го направиш.
anonymous908491
02-05-2017, 12:09
Аз не пия, но и да пиех, не мисля, че мога да се сравнявам с човек кален при социализЪма като твоя милост.
Нали ти е ясно, че оттук само аз и ти помним времето на Тодор.
знаеш ли, че за човек, който лъже в почти всеки свой пост, очакваш някак магически другите да го забравят и да решат, че си в състояние да напишеш поне едно адекватно мнение
квото сама си направиш, никой друг не може да ти направи
prosto_chovek
02-05-2017, 12:10
Изчакай още месец да си вдигна мейджа пак, че си изтрих старата регистрация. Друго си е да имаш Антонидас на 25 левел без да плащаш. Като ти гледам аватара и ти чета коментарите, подозирам, че си прийст. Те никога не издържат срещу моите агро декове.
dreamwalker
02-05-2017, 12:14
знаеш ли, че за човек, който лъже в почти всеки свой пост, очакваш някак магически другите да го забравят и да решат, че си в състояние да напишеш поне едно адекватно мнение
квото сама си направиш, никой друг не може да ти направи
Недолавянето на сарказма е твой проблем.
anonymous908491
02-05-2017, 12:17
Недолавянето на сарказма е твой проблем.
неспособността да бъдеш саркастична не е мой проблем
LoadRunner
02-05-2017, 12:21
ми и аз тъй мисля
то това е като лъжливото овчарче и после обаче се сърди
Определено е по-вредно да си товариш дроба с голямо количество наведнъж, обаче като пиеш всеки ден, започва да ти се услажда и толеранса ти се покачва, и хич няма да усетиш кога си стигнал до половинка ракия на ден.
prosto_chovek
02-05-2017, 12:24
Чшш, темата не е за заяждане, ей.
dreamwalker
02-05-2017, 12:25
Не ме сравнявай с твоите идоли, нямам чак такова чувство за хумор.
http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=24250
anonymous908491
02-05-2017, 12:30
Не ме сравнявай с твоите идоли, нямам чак такова чувство за хумор.
http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=24250
и Ева Паунова няма
като я попитах дали завършилия училище за бавноразвиващи се във Вършец и е първия мъж и какво мислят родителите и за това, че техен семеен приятел я е направил жена, тя ми отговори само с тъжен емотиокон
dreamwalker
02-05-2017, 12:32
и Ева Паунова няма
като я попитах дали завършилия училище за бавноразвиващи се във Вършец и е първия мъж и какво мислят родителите и за това, че техен семеен приятел я е направил жена, тя ми отговори само с тъжен емотиокон
Ахахахахахах, смешник.
Просто човек, това се случва, когато прекали човек с алкохола.
anonymous908491
02-05-2017, 12:37
Просто човек, това се случва, когато прекали човек с алкохола.
вземи да научиш разликата между прекаляване и умерено консумиране
щото ти и с кислорода, водата и храната можеш да прекалиш
ама няма да вземеш да ги спреш
dreamwalker
02-05-2017, 12:42
вземи да научиш разликата между прекаляване и умерено консумиране
щото ти и с кислорода, водата и храната можеш да прекалиш
ама няма да вземеш да ги спреш
Добре, ти си авторитет, вярвам ти.
LoadRunner
02-05-2017, 12:47
Добре, ти си авторитет, вярвам ти.
ама ти вече нема да избягаш защото ще те цитирам естествено
минаваш метър веднъж и повече не минаваш
така ще е като си триеш коментарите из темите
prosto_chovek
02-05-2017, 16:08
Ало, темата е за друго. Тук гоним статистика. Дотук три на нула за мен. Други коментари ще помоля, в кофата.
anonymous908491
02-11-2017, 13:14
Ахахахахахах, смешник.
http://www.gerb.bg/files/thumbnails/news-43070-81707_detail_big.jpeg
http://www.gerb.bg/bg/news/detail-cvetan_cvetanov_razgovarya_s_generalniya_sekretar_ na_pg_na_ispanskata_narodna_partiya_hose_bermudes_ de_-43070.html
дам, курвата си остава курва за цял живот, кво като се омъжи за пред обществото, сякаш някой и повярва, че вече не е държанка на цветанов и не пътува с него, за да му смуче топките
SeXy_6eMeT
02-20-2017, 13:04
За мен си е съвсем в реда на нещата да седна вечер с приятеля ми,да си направим салатка или някакво мезе и да пием било то по няколко чаши бира,вино или нещо подобно преди вечеря...И мисля че това е много по добрия вариант,отколкото да се стискам цял месец и да се налея от един път , до такава степен , че да имам бели петна за вечерта ... И даже се сещам за мнооогото забележки от сорта на "не е хубаво да пиеш всеки ден бла бла вредно е , аз пия само като изляза" , а какво се случва на това излизанее..само те си знаят хаха :)))