View Full Version : Секс преди цикъла?!
Aleks Georgieva
08-28-2017, 08:06
Здравейте! Ще съм ви много благодарна ако отговорите! Правих секс точно вчера, а ми дойде вчера вечерта,та има ли възможност да съм бременна? Съжалявам ако въпроса е твърде глупав, не съм много просветена в тези неща...Иначе цикъла ми е през 28 дена някъде
Правих секс точно вчера, а ми дойде вчера вечерта,та има ли възможност да съм бременна? Едва ли :? !
influ3nc3
08-28-2017, 10:50
Малка вероятност, но, за да си сигурна, най-добре направи тест за бременност. ^^
Maybelle
08-28-2017, 14:03
Ако не си в овулация, не можеш да забременееш. Щом цикълът ти идва, значи овулацията е била преди 14-15 дена, а щом ти е редовен - "през 28 дена някъде", значи следващата ти овулация ще след 14 дни "някъде".
Под "правих секс", имаш предвид, че е свършил в теб и не сте използвали никакви предпазни средства ли? Защото от всякакъв друг различен секс, дори и да си в овулация, трудно ще забременееш.
HollyGolightly
08-28-2017, 16:10
1во, не даваш никаква информация дали сте ползвали предпазни средства или не
2ро, за коментиралите, че нямало как, има и още как, не винаги овулацията е точно 14 дни преди цикъла, да не говорим че има и хора при които има и 2ра точно преди началото на менструацията.
3то ЗАЩО ПРАВИШ СЕКС БЕЗ ДА СИ НАЯСНО С РИСКОВЕТЕ, КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИШ ОТ ТЯХ И КАК ТОЧНО СЕ ПОЛУЧАВА ТОВА БЕБЕ????
pandichka
08-29-2017, 20:24
Това е един адски общ въпрос. Ако сте използвали презерватив или друг вид контрацептиви и не е имало проблем с тях, то тогава - не. Ако обаче е свършил в теб - да, има вероятност. Независимо от това, че в някои периоди от цикъла ни има по-голяма вероятност за забременяване от колкото в други, във всеки един от тях зачеване е напълно възможно. Овулацията е просто период, в които шансът за забременяване е значително по-висок, защото яйцеклетката е най-уязвима и влагалището произвежда слуз, в която сперматозоидите могат да живеят. Но, естествено можем да забременеем и във всеки друг момент, дори по време на самия мензис. Дай малко повече информация, но и не забравяй, че тестът за бременност ще ти даде най-точен отговор, но трябва да поизчакаш, защото сега сто процента ще бъде отрицателен. Трябва време за да се развие хормонът, който той засича.