PDA

View Full Version : Вежди...

teodora787878
03-06-2018, 20:13
Здравейте, мили дами. На 17г. съм и съм много зле с грима, т.е. аз почти не се гримирам, но ако се гримирам то ще да е спирала и молив за очи, червило и толкова. Та решила съм да започна, естествено без никакъв опит и почти никаква практика. След много клипчета в интернет и четене по форумите, съм г/д наясно с нанасянето на фон дьо тен, пудра, и т.н. Но.. Искам да си '' рисувам '' веждите, да ги подчертавам, попълвам и всички неща. Приятелка ми ги е правила и много се харесвам, но не мога.. Ще помоля дамите с повече опит да споделят начин, техника или нещо...
П.П. Червенокоса съм, не естествено разбира се, в корените косата ми е по - тъмно червена, към краищата по - светло. Веждите ми са по - скоро към тъмно кафяви, направо черни. Какъв на цвят трябва да ми е молива? Благодаря предварително. :)

OptimusPrime
03-06-2018, 20:17
Може да добавиш няколко снимки без грим с грим....за една приятелка ..профи в гримовете е ...

~The Smile~
03-17-2018, 07:04
Ама за какво ти е да си рисуваш веждите? Ако са гъсти, дебели и плътни, защо ти е да ги мацотиш с някаква боя, която при един дъжд, ще се разтече...

petkovaa88
04-06-2018, 12:39
Здравей,
Аз лично не мога да изляза без оправени вежди, по принцип вече много рядко слагам грим, но веждите винаги трябва да са на лице :D моите по принцип са редички, затова ми се налага.
Моливът ти може да е тъмно кафяв, Моят е на seventeen. След това използвам benefit ka brow, нооо от палитричката на essence с два цвята която е *около 6лв е май*също е много добра, доста време я използвах преди да си закупя тази на бенефит, при нея единия цвят е по-светъл за началото на веждата, а другият е по-тъмен, за попълване на дупчици и оформяне.
Аз лично започвам с молив, но не го нанасям в началото, за да не е грубо очертание, все пак искаме естествени вежди, а не нарисувани*. Молива го нанасям, за да попълня дупчици и да оформя желаната форма на веждата, а след това със сенки и четка си я дорисувам, като в началото на веждата слагам съвсем малко.

https://www.youtube.com/watch?v=IwLmNzmEap8
https://www.youtube.com/watch?v=3h5P-doxLUo
https://www.youtube.com/watch?v=AZDhB-f8GAM - ето и на български :) :P

teodora787878
04-14-2018, 20:22
До болка познато, аз буквално имам ужасно къси и много редки веждички.. Просто ги съсипах, и временно докато може би пораснат ги оправям с моливче, за щастие се сдобих със горе-долу подходящ цвят, то косата го прави по - трудно. :D

dream1707
04-16-2018, 13:34
Цвета на продукта, който ползваш за вежди винаги трябва да е съвсееем малко по-светъл от веждата ти действително. (поне ако търсиш по-естествен ефект). По-добре да повториш на 1-2 места, от колкото да ги направиш твърде тъмни и да се чудиш как да ги оправяш после.

По принцип като пробваш няколко продукта сама ще видиш кой най-много пасва на твоя тип вежда. Като за начинаещи най-добре молив и ако имаш много за попълване в самата вежда - и сенки. С молива си оформяш веждата.. препоръчително с лека ръка и по-къси линийки, не една директна офеормяща черта, че изглежда стряскащо. И съответно със сенките попълваш в самата вежда. Аз си ползвам и една от онези четчици, които са като за спирала да си разреша веждата нагоре и да я поразмажа, за да изглежда по-естествено.

Щом не ползваш особено много друг грим, по-добре не подчертавай твърде много веждите, за да не станат единственото нещо, което приковава погледа. Клипчетата са добър учител.

Ако пуснеш някоя снимка ще е по-лесно да се даде съвет, тъй като веждите и начина им на рисуване са си различни при всички.