Направо да питам директно-склонни ли сте да пропишете на кирилица? Знам, че форумът се посещава и от чужбина, но все пак е българско издание, нали?Ако някой потребител няма кирилица на компютъра, то може да се качи програма на самия форум, с която всеки ще може да пише на кирилица. Това са подробности де, кажете дали сте възприемчиви към идеята или не?
![]()
Имало е такива теми.....и ще има...![]()
Аз си пиша на кирилица,ама на някои хора не им е удобно...незнам!
Е най-добре е да си има такава опция на самия форум.
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
Това ще е проблем за всички в началото, но ви уверявам, че за 1 седмица се свиква напълно, въпрос на желание е. Модераторите обаче трябва да вършат много повече работа, поне в началото, да правят забележки и т.н. Нека те да кажат дали ще могат да поддържат форума, другото не е проблем.
Виж,MiRaCuLiX.bb,не се засягай,но мисля,че малко прекаляваш.Това,че някой хора пишат на кирилица,никога не е било проблем и никога няма да бъде.Много пъти се е говорило на тази тема,и вече се е стигнало до извода че няма смисъл да има разграничения.А още повече,че някои нямат възможност да пишат на кирилица.Повечето хора,които пишат на латиница тук са в форума по-отдавна до тебе.. и забележка не им е правена.Така че не мисля че ще успееш да промениш нещо.А относно програмката - това може да стане само от администратора,а ако чакаш помощ от него - наистина ще трябва доста да чакаш.
А иначе аз нямам проблем да пиша на кирилица,но има и случаи,в който чатя от компютърни клубове,в които няма flex type..е кфо ся заради едната кирилица не мога да си изкажа мнението и да си напиша темата ли ?![]()
П.С. - Не се засягай .. нищо лично
Не се засягам де, спокойно.Трудно може да ме засегне някой, но това е друга тема...
![]()
Та... много добре разбирам, че при промени винаги има недоволни, но пък това е една напълно осъществина промяна. Вече споменах какво може да се направи, за да могат всички да пишат на кирилица дори да нямат flex type-a PC-то си. Това е най-малкия проблем, в няколко форума това вече работи на 100% и няма никакви проблеми. Идеята да се пише на кирилица в българските форуми е доста коментирана и могат да се изложат доста факти в нейна подкрепа. Най-малкото, наистина най-очевидната полза е, че не е приятно да се чете латиницата. (поне на мен не ми е) В чуждестранните форуми да сте виждали някои да пише на английски с български букви или на някои друг език?
![]()
мисля,че тази тема ще ти е интересна
http://www.teenproblem.net/forum/vie...t=2124&start=0
и все пак - кирилицата колкото и да не ни се иска, си е въпрос на личен изборна мнение съм,че ако човек уважава себе си и другите около него, ще пише на кирилица... и така.
- Обичаш ли ме?
- Повече отколкото може.
- Колко може?
- Не може.
- Въобще ли?
- Изобщо.
Мерси за темата. Още я чета, но е ясно, че проблемите са два. Единият е липсата на кирилица на компютрите ви. Е, аз ви предложиш решението. Дори няма нужда да сваляте кирилица от интернет. Този проблем разбира се е извинението и прикритието ви, за да не признаете какво наистина ви пречи да пишете на кирилица-нежеланието и мързелът. За 1 седмица човек се научава, не е като да научиш нов език.
А винаги може да ползвате и фонетика. Тук нестава въпрос за личен избор, колкото и да не ви харесва примера, писането на латиница за мен е вреден навик като пушенето. Помислете си. Има и доста такива мнения в другата тема:
Първоначално написано от TaStY^GiRl
Това също е решениеПървоначално написано от Dance_princess
![]()
Първоначално написано от ©@|)@|\/|@®73®1
Най-добре да се сложи един Кредор във форума...а и толкова други такива програми има...
abe spored men e hubavo seki da pi6e kak si iska,az li4no acki bavno pi6a na kirilica i 6te mi e mnogo trudno
dokato taka sam si sviknala
http://6lyokavitza.org/
И аз съм на мнение, че трябва да се пише на кирилица и че не чак толкова сложно и трудно изпълнимо.
Ако пишете по-бързо на латиница, пишете с фонетичната има само няколко букви, които са на различни места.
Въпрос на желание, а според мен и на уважение към езика и азбуката ни.
Две точки във безкрайността
сред хорския безброй-
там някъде се движи тя,
а там се движи той...
i as takaПървоначално написано от Eliiiiiiiiii sexsito
![]()
Az sam navitak ama nqkoi da mi kaje kak da si instaliram kilirica 6toto ne sam v BG i nqmam dostyp do free serveri ako ima opcia v samiq sait 6e pi6a na kirlica :P Ama kolkoto i da iskate 100% kirlica nikoga nqma da postignete prosto e nvyzmojno![]()
Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!