.

Виж резултатите на анкетата: Склонни ли сте да пишете само на кирилица?

Гласували
20. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

15 75,00%
  • Не

5 25,00%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Супер фен

Кирилицата

Направо да питам директно-склонни ли сте да пропишете на кирилица? Знам, че форумът се посещава и от чужбина, но все пак е българско издание, нали? Ако някой потребител няма кирилица на компютъра, то може да се качи програма на самия форум, с която всеки ще може да пише на кирилица. Това са подробности де, кажете дали сте възприемчиви към идеята или не?

Супер фен
    Град
    някъде...
    Имало е такива теми.....и ще има...
    Аз си пиша на кирилица,ама на някои хора не им е удобно...незнам!
    Е най-добре е да си има такава опция на самия форум.
    I'll be your dream,I'll be your wish
    I'll be your fantasy.I'll be your hope,
    I'll be your love,
    be everything that you need.

Голям фен
    NE!Ne sum suglasna:
    1-vo zashtoto pisha mnogo po-burzo na kirilica
    2-ro zashtoto mi e mnogo po udobno i sum sviknala

Obiknesh li obi4ai silno,
    namrazish li zavinagi mrazi,
    ne sujalqvai nikoga za nishto,
    edva li nqkoi teb shte sujali...!!!

Супер фен
    Това ще е проблем за всички в началото, но ви уверявам, че за 1 седмица се свиква напълно, въпрос на желание е. Модераторите обаче трябва да вършат много повече работа, поне в началото, да правят забележки и т.н. Нека те да кажат дали ще могат да поддържат форума, другото не е проблем.

Голям фен Аватара на aBnOrMaL_BaBy
    Град
    In The Middle Of Nowhere !
    Виж,MiRaCuLiX.bb,не се засягай,но мисля,че малко прекаляваш.Това,че някой хора пишат на кирилица,никога не е било проблем и никога няма да бъде.Много пъти се е говорило на тази тема,и вече се е стигнало до извода че няма смисъл да има разграничения.А още повече,че някои нямат възможност да пишат на кирилица.Повечето хора,които пишат на латиница тук са в форума по-отдавна до тебе.. и забележка не им е правена.Така че не мисля че ще успееш да промениш нещо.А относно програмката - това може да стане само от администратора,а ако чакаш помощ от него - наистина ще трябва доста да чакаш.

А иначе аз нямам проблем да пиша на кирилица,но има и случаи,в който чатя от компютърни клубове,в които няма flex type..е кфо ся заради едната кирилица не мога да си изкажа мнението и да си напиша темата ли ?

П.С. - Не се засягай .. нищо лично

Супер фен
    Не се засягам де, спокойно. Трудно може да ме засегне някой, но това е друга тема...
    Та... много добре разбирам, че при промени винаги има недоволни, но пък това е една напълно осъществина промяна. Вече споменах какво може да се направи, за да могат всички да пишат на кирилица дори да нямат flex type-a PC-то си. Това е най-малкия проблем, в няколко форума това вече работи на 100% и няма никакви проблеми. Идеята да се пише на кирилица в българските форуми е доста коментирана и могат да се изложат доста факти в нейна подкрепа. Най-малкото, наистина най-очевидната полза е, че не е приятно да се чете латиницата. (поне на мен не ми е ) В чуждестранните форуми да сте виждали някои да пише на английски с български букви или на някои друг език?

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Az ne iskam da pi6a na kirilica.

Голям фен
    мисля,че тази тема ще ти е интересна

http://www.teenproblem.net/forum/vie...t=2124&start=0

и все пак - кирилицата колкото и да не ни се иска, си е въпрос на личен избор на мнение съм,че ако човек уважава себе си и другите около него, ще пише на кирилица... и така.

- Обичаш ли ме?
    - Повече отколкото може.
    - Колко може?
    - Не може.
    - Въобще ли?
    - Изобщо.

Супер фен
    Мерси за темата. Още я чета, но е ясно, че проблемите са два. Единият е липсата на кирилица на компютрите ви. Е, аз ви предложиш решението. Дори няма нужда да сваляте кирилица от интернет. Този проблем разбира се е извинението и прикритието ви, за да не признаете какво наистина ви пречи да пишете на кирилица-нежеланието и мързелът . За 1 седмица човек се научава, не е като да научиш нов език. А винаги може да ползвате и фонетика. Тук нестава въпрос за личен избор, колкото и да не ви харесва примера, писането на латиница за мен е вреден навик като пушенето. Помислете си. Има и доста такива мнения в другата тема:
    Цитирай Първоначално написано от TaStY^GiRl
    Отначало ми беше трудно да пиша на кирилица, постепенно свикнах и сега съм много щастлива, чде мога да пиша на кирилица без да гледам клавиатурата Направи го заради форума, но после ще видиш колко е полезно това да пишеш на кирилица.Ако си пишеш някое домашно на ПСто на латиница ли ще го пишеш И все пак и аз чатя, но това не пречи да пиша на кирилица.Никой все още не е умрял от това, нали
    Цитирай Първоначално написано от Dance_princess
    В началото и аз пишех на латиница, но след това реших да ползвам кирилицата. Докато свикна ми беше трудничко, спрявах се доста по бавно, но вече свикнах и не ми е проблем. Даже предпочитам да пиша така, защото ми се струва по-прегледно, по-лесно ми е да го чета.
    Единствено понякога ми става кофти, ако не съм сигурна в правописа и пунктуацията или пък направя някоя глупава грешка по невнимание, но нали точно така човек се научава да пише правилно.
    Наистина това, че пиша бързо на кирилица ми е от голяма полза и за много други неща
    Това също е решение
    Цитирай Първоначално написано от ©@|)@|\/|@®73®1
    хаха хора и аз имах проблем с бавното писане на БГ, оба4е знаете ли ко напраих? ка4их си Flex Type и си направих своя БГ Фонетика, така 4е сега на латинските букви отговарят съответните БГ букви, но така както аз искам, а не както по принцип е BG Phonetic на Flex Type, така 4е не се оправдавайте, 4е пи6ете бавно - просто ви мързи да си го направите или може би не знаете. Ама то и с нормалното БГ се свиква, стига да има6 желание. Айде със здраве!

Повече от фен
    Най-добре да се сложи един Кредор във форума...а и толкова други такива програми има...

abe spored men e hubavo seki da pi6e kak si iska,az li4no acki bavno pi6a na kirilica i 6te mi e mnogo trudno
    dokato taka sam si sviknala

Супер фен
    Град
    Варна
    http://6lyokavitza.org/
    И аз съм на мнение, че трябва да се пише на кирилица и че не чак толкова сложно и трудно изпълнимо.
    Ако пишете по-бързо на латиница, пишете с фонетичната има само няколко букви, които са на различни места.
    Въпрос на желание, а според мен и на уважение към езика и азбуката ни.
    Две точки във безкрайността
    сред хорския безброй-
    там някъде се движи тя,
    а там се движи той...

Супер фен
    Град
    sofia
    Цитирай Първоначално написано от Eliiiiiiiiii sexsito
    abe spored men e hubavo seki da pi6e kak si iska,az li4no acki bavno pi6a na kirilica i 6te mi e mnogo trudno
    dokato taka sam si sviknala
    i as taka

Супер фен Аватара на Momchence
    Град
    София
    Az sam navitak ama nqkoi da mi kaje kak da si instaliram kilirica 6toto ne sam v BG i nqmam dostyp do free serveri ako ima opcia v samiq sait 6e pi6a na kirlica :P Ama kolkoto i da iskate 100% kirlica nikoga nqma da postignete prosto e nvyzmojno
    Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си