Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
Аз съм на мнение, че религията е изцяло психологическа измислица, породена от объркване и страх, чийто смисъл е да ни помага да се спасяваме в ежедневния ни опит да живейм и да посрещаме по-спокойно ужасната ни участ на смъртни. Както и средство за манипулация.
Само дето тука вече объркваш понятита. Църква и религия са едно, а Бог е съвсем друго нещо. Аз съм в известен смисъл антихристка(но не и сатанистка!), защото не обичам църквите и тем подобни щуротии, но за сметка на това твърдо вярвам, че има Бог. Тоя свят не може да съществува иначе. А това, че църквата казва, че Богът е приличен на човек (създал е хората по свой образ и подобие) е глупост, пълна измислица. Бог лично за мен е нещо много по-висше и не може да се опише. А това, че живота ни е адски гаден си е проблем, идващ от нашата карма - каквото сме си направили ни застига. Бог все пак е справедлив и това, че някой е умрял на 12 или пък се е разболял тежко в изключителен момент, явно не е станало просто заради нечие скимване (на Бог примерно). За всяко нещо си има конкретна причина и от всяко нещо си има последствия. Това, че хората сме много тъпи да ги разберем тези неща не означава, че трябва да сме нихилисти и да отричаме Бога. Абе вярвайте в каквото си искате, след като умрем ще разберем със сигурност как стоят нещата.