Аз имам оригиналния шейкър на Нескафе (ония със синята капачка). Та вътре имаше следната рецепта:
нижни са:
1. Лъжичка Нескафе
2. ПОНЕ 1 чаена лъжичка захар
3. 2-3 кубчета лед
4. по желание - мляко (колкото искаш)
Значи тайната е, че се сипват захарта и кафето в шейкъра, после се слагат ледчетата и вода, около 3 пръста, не до горе. После яко клатиш! Едва след като е станало с пяна, слагаш млякото. Ако го сипеш при биенето, става само разбита вода с кафе и мляко. Просто мляко при разбиването не трябва да има изобщо. Ако нямаш шейкър, подходящ е и буркан (по-добре обаче нещо метално или пластмасово, понеже от леда поже буркана да се спраска). Става и с бутилка от Кола - 0,5 л., обаче трудно се изсипва всичката пяна.
Успех