- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- За да се чувствате като мен....
Tyk shte oproergaq. Az lichno sym sigurno dosta po malka ot vas . Na 16 godini sym i v momenta jiveq v Suedinenite Amerikanski Shtati ot 3 celi godini veche. Ne moga da kaja che sym nai shtasliviqt chovek v sveta no ne moga da kaja che sym i adski neshtastna. Sled kato prochetoh tochno tozi komentar se vazmotih i si pripomnih kakvo mi beshe na men dokato bqh v Bulgaria . Naistina ne sym go az osetila tolkova mnogo kolkoto semeistvoto mi. Kazvash parite sa ni nujni za kola i za qdene no mnogo hora v Bulgaria ne mogat da si go pozvolqt. Neka mi razkaja moqta istoriq. Roditelite mi bqha v dobro finansovo polojenie no dosta otdavna ot togava Bulgaria se e promenila dosta drastichno no nqma znachenie . Toest nqkoga sa imali pari i sa mogli da si pozvolqt dosta neshta no izvednyj tehniqt kusmet i shans se sriva bez da naparvqt nishto. Okaza se che zatunaha ss zaemi . Trqbvashe neshto da se napravi po vaprosa zashtoto nqmashe nikoi drug koito da ni pomogne. Tochno poradi tazi prichina bashta mi i brat mi ( koito togava beshe na 22) zaminaha v Ispaniq nalegalno. Tehniqt jivot v Ispaniq hich ne beshe rozov(kakto i na vsichki ostanali nalegalni) trqbvashe da hodqt pesha ot grad na grad ... obikalqha iz boklucite zad magazinite za da tursqt izhvurlena hrana za d amoje da prashtata poveche pari na men i na maika mi za da plashtame zaemi.Nqmaha kade da spqt za tova spqha po poletata i hodeha da tursqt dreehi ot daritelnite curkvi. A do kolkoto az i maika mi nie qdqhme samo zelen i zrql bob zashtoto imahme zemq koqto se opitvahme da obrapotvame samo zaradi tova. Tazi zemq se opitvahme da q prodadem zashtoto jiveem v BLagoevgrad i ne ni trqbvashe po skoro pari ni trqbvaha no tochno togava nikoi ne se naemashe da q kupi a cenatata hich ne beshe visoka. I vsichko tova produlji blizo godina i polovina. Prez tova vreme chudoto stana maika mi nai nkraq specheli zelena karta za Amerika nikoi ne mojeshe da povqrva i eto ni sega . Ta za kakva kola govorish da si kupim che da sme dobre s transporta ta to nie dori i za hrana nqmahme dostatchno pari. Ne se oplakvam takav e jivota surov ne sme i edinstvenite i znaq che mnogo hora sega sa v tova polojenie i se nadqvam i te da izlezat ot tazi situaciq zashtoto nie bqhme shtastlivci. Sajalqvam che shte go kaja no spored men parite sa te razvalili shtom smqtash che chovek da pritejava kola ne e luks znachi si leko razglezena sajalqvam che socha bez da znam no lichno mnenie.Първоначално написано от Kittie_