- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Za6to vs zaminavat??!!!
Здравейте,
да ти кажа ли защо заминават, защото малко по малко всеки осъзнава колко е зле положението в държавата ни - затова. Защото аз лично в този сайт съм писала много на тази тема и винаги съм защитавала страната си, макар да мразя управлението й, но за една година толкова неща видях, които ме отвратиха...
Много обичам България, не бих искала да заминавам, но не мога да кажа на какво мнение ще бъда след броени години най-вероятно, защото всеки ден изниква някаква велика глупост, с подпис разбира се, характерен само и единствено за българската нация, която велика глупост пълни упорито чашата ми на търпението.
"Не може да сме толкова зле" - е мисълта, която преминава в съзнанието ми след като съм забелязала или съм станала жертва на поредното беззаконие, своеволие или Байганьовщина. Манталитетът на нашия народ е уникален по своята многообразност, пластичност, разнородност и най-вече простотия...Понякога ме е срам да се нарека българка. Нищо в тази държава не е уредено в буквалния смисъл на думата - нищо. Самите ни закони не са уредени и са с безброй вратички за всички решили да се опитат да заобиколят закона, та какво ще говорим за всичко останало. Самият народ мисли винаги в контекста на прецакването, на далаверата. Ще ви дам един прост пример, защото капацитетът на сайта едва ли ще ми стигне, ако тръгна да описвам всички простотии на "великите" ни идиоти - сънародници. Всъщност ще ви дам два примера... Първият: вчера гледам предаването "Без думи" по БТВ и си давам сметка, че ако някой направи такъв номер на обикновен гражданин в България - то или ще бъде пребит, защото е злоупотребил с търпението му, или ще бъде отминат с гробна физиономия, просто ние вече не умее и да се смеем, всичко приемаме като грозяща ни опасност зад ъгъла. Това е жалко.
Вторият: повреди ми се един обикновен сешиар, не е скъп, но има гаранция 1 година. Занесох същият този сешоар в сервиза, който отговаря за него и вече 2-ри месец не мога да го взема, защото не е готов, като при това - отношението на служителите от сервиза е безобразно, нямали части. Звъннах аз във офиса на фирмата вносил, които ме увериха, че до няколко часа частите ще бъдат в сервиза - е това беше преди около 3 седмици, вече няма надежда, нито да се разбера с тях човешки, защото те просто са идиоти в буквалния смисъл на думата, нито да потърся отговорността им по законов ред, защото закона отново може да бъде заобиколен.
Това са само два обикновени, нищо и никакви примери, защо никой вече не иска да остане в България, а има толкова много други, много по-важни за нас и бъдещите ни деца, които с годините все повече ще ви се набиват в очите и ще ви карат да се замислите - вие какво правите в една толкова неуредена държава...
Живеете, както мен и както почти всички, които пишат в този форум, но до кога ще е така никой не може да каже. Затова поне вземете нещата в свои ръце и направете поне малко усилие да промените фактите, обстоятелствата, които допринасят за това положение, в което се намираме.
Вярвай в себе си и ще постигнеш всичко, което пожелаеш!