Цитирай Първоначално написано от Ollas
1. Как точно държавата ми показва уважението си? С детските, които са по 18лв на месец? С учебната стая, в която температурата е 5 градуса? Със здравеопазването си, заради което като ида в болницата е по-добре направо да ме карат в моргата? Няма смисъл да изреждам. Мисля точно в този форум имаше тема "99 причини да остана в България". Не всичко, но много от нещата, написани там, ги подкрепям.
2. Липсват ми всички гореизброени неща.
3. Точно защото в унас трудно мога да приложа знанията си, затова бих отишла, ако все пак не мога да се реализирам унас. Ще дам прост пример: Баща ми миа 2 висши, а майка ми 1. Змаеш ли какво работят? Имат фирма.. и им се налага всеки ден да бъркат в тенекията със сиренето и да го продават на циганите. Баща ми е способен, сръчен, знаещ, но ето колко може да се реализира унас. Ако видя, че това става и с мен, хващам си багажа и се махам.
А навън какво ще правиш - ще миеш чинии ли?!
За другите поколения не нашето наистина е несправедливо - те са много ощетени, но това е следствие от прехода.
Незнам на колко си години ти самата, но те уверявам, че един млад и можещ бългaрин има много по-добри шансове да се реализира в БГ.