- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Причини за омазняване на косата
На мен ли ми се струва, или от лежане косата се омазнява по-бързо? Кажете и други причини, освен честото миене, ползване на чужд гребен и постоянното пипане, ако може.
И още нещо ме касае:
Ще препоръчате ли някоя маска (за коса пак), която се прави при домашни условия, от която вие сте доволни?
Тютюнопушене.консумиране на пържени храни,възраст.
Благодаря за отговорите![]()
Това чудо тривитаминол го знам, имах в предвид нещо, което може да се направи естествено (а не купено), било то за приятен мририс или укрепване на косъма.
Мисля,че отварата от коприва има ефект.
Две хубави очи. Душата на дете
в две хубави очи; - музика - лъчи.
Не искат и не обещават те...
Моят тип кожа си е просто такъв /а и предполагам и при теб е така, но си внушаваш, че е от лежане, ресане с чужд гребен..../. Трябва да си мия косата 3 пъти седмично. Единственият шампоан, който ми действа И против омазняване, е Биоксил /средство на избор при косопад, а страничният ефект е изсушаване на косата/.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ами,ако си я миеш всеки ден също.
Тази информация е доста подходяща:
МАЗНА КОСА
Мазната коса е резултат от свръхактивни мастни жлези в корените на косата. Това неприятно състояние води до слепване на косата за скалпа и липса на обем. Често се появява и пърхот.
Причини за омазняването на косата има много. Ето някои от тях:
• Хормонални смущения по време на пубертета
• Стрес
• Неподходящ шампоан
Заболявания:
• Стомашно-чревни;
• Нарушения в обмяната на веществата;
• Липсата на витамините А, Д, Е и F;
• Нервни депресии.
Добре е поне за известно време да преминем на бедна на сол, мазнини и въглехидрати храна, без пикантни и възбуждащи подправки
За да бъде ефикасна борбата с мазната коса, трябва да положите доста грижи. Първо, купете си подходящ шампоан - добро решение са шампоаните за мазни корени и сухи краища. Добре е да имате и един катранен сапун в банята, който да ползвате през няколко измивания. Отварата от дъбови кори, която ще намерите по-надолу в страницата е лесна за употреба и много ефикасна - само след две седмици употреба ще намалите омазняването. Моя клиентка миеше косата си всеки ден, а понякога и по два пъти на ден, защото косата и ставаше мазна само за няколко часа, с тази отвара успя да постигне впечатляващ резултат - след 1 месец ежедневна употреба на отварата успя да стигне до измиване на косата на три дни! И през това време косата и стои обемна и красива.
Добре е да изсушавате косата си с четка и сешоар(с не много горещ въздух)- като навеждате главата надолу и издухвате косата в посока обратна на растежа. Когато косата изсъхне, топирайте я леко в корените - така ще я отдалечите от мазния скалп и тя ще се омазни по-бавно.
Отвара от дъбови кори
Най-бързото и ефикасно лечение на мазния скалп е отварата от дъбови кори. Тази рецепта е изпробвана от мен лично и от много мои клиенти. Тя е и най-лесна за изпълнение. Намерете си дъбови кори - от аптеката или от някой билкар. Направете отвара и я сложете в бутилка или буркан. Съхранявайте го в хладилника и всеки ден(може и по няколко пъти на ден) стопляйте по една малка чашка от отварата и мажете с памук корените на косата(не търкайте силно). Резултат от усилията си очаквайте след около две седмици.
Подхранващ лосион за коса
Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.
Лека маска за мазна коса
В зависимост от дължината на косата се взема кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.
Белтъчна маска за мазна коса
Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути
Глицерин и лимон
Смесва се едно шишенце глицерин с равно количество изцеден лимонов сок. Получената смес се разбърква добре.Отделно разбиваме 1 жълтък с 1 лъжица мед и към тях добавяме глицерина с лимона.За да сгъстим маската прибавяме хума.След като нанесем маската на косата престояваме с нея поне 1час.ефектът е страхотен и най-важното е че косата не се омазнява.
Маска за мазна коса
Съставки:
Едно яйце 1мл витамин В1 или В6 1/2 чаша отвара от коприва - се смесват.
Начин на прилагане:
Втрийте топлата смес и покрийте главата с найлон, а отгоре с топла кърпа.
След 1 час измийте главата с шампоан, а след това изплакнете с отвара от копривени листа и корени.
Подхранваща маска за мазна коса преди измиване.
Съставки:
100г пасиран магданоз смесете с 1 лъжичка водка и 2 чаени лъжички рициново масло.
Начин на прилагане:
Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес.
След 1 час измийте с шампоан и изплакнете с 4 чаши отвара от коприва и 3 супени лъжици оцет.
Маска с хума
Смесват се хума, мед, яйце и оцет. Намазва се кожата на главата и косата, завива се с найлон и кърпа и се стои половин час. Измива се с шампоан.
И аз съм на това мнениеПървоначално написано от varnen4e
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Благодаря ви много! Дадохте повече информация от колкото очаквах!![]()
Ъъъм защо?Първоначално написано от billytalent
Защото в шампоаните за мазна коса има повече препарати, които почистват мастния себум, което от своя страна изсушава косата прекалено много и това предизвиква отново производството на себума. Така, че ефектът от такъв шампоан може да трае не повече от ден след което косата отново започва да се омазнява. По- добре е веднъж в седмицата да се правят маски за коса със изсушаващи продути като яйца, алкохол, хума.. но не по- често.
Омазнява се и то консумиране на мазни храни и от мръсният въздух и мръсотията вън и.А това да ти препоръчаме маска-ако ти ее мазна по-добре да не се използва маска, защото точно тя омазнява.Също и от кристали и всякъкви стилизиращи продуктис се омазнява.Иначе и на мене ми се струва, че повече ми се омазнява от лежане.Обаче ако се опиташ да спреш омазняването като не ядеш мазни храни и не използваш маски пак няма да го спрешужасно е.
Като оставим настрана мърсния въдух,причината са свръхактивните мастни жлези в кожата на главата.Причините да са такива са много...В нета има достатъчно инфо за това какви са!
олее аз се чудя защо моята коса се омазнявала... обикновенно е суха, чак хрущи ..Първоначално написано от _princess_
От самозагубени, празноглави, антиинтелигентни, прости, морално-деградирали, материално извисени, несъстоятелно ориентирани, префукани, нагли, нахални индивиди ми писна!