Цитирай Първоначално написано от Shoot Gun
Ами като се чувстваш като паразит и ти е кофти, просто помагай повече в къщи! Нищо не ти коства да чистиш, да готвиш, да гладиш, да измиеш чиниите... Представяш ли си колко облекчена ще е майка ти, като се върне от работа и няма какво да върши?
Така и ти няма да се чувстваш като паразит и на тях ще им е добре.
Е, образно казах, че по цял ден на компа! : )
Помагам на майка ми и то доста, защото самата аз обичам да ми е чисто и подредено. В много случаи дори и на бащата, защото от малко съм възприемана като по-силна и мога да върша по-тежка работа. Не че съм неква супер силна, ама в сравнение със сестрата...
И дори понякога поработвам, което също не е хубаво да правя само понякога, но трябва и да уча.
Както и да е, каквото и да правя вкъщи - да чистя, готвя, пазарувам, гледам стоката , което всъщност звучи много, но не е чак толкова, аз пак се чувствам в тежест на наште, щото ме издържат. Все пак си имам нужда от кафе, купон, кино, дрехи... и те ми дават парите, с които преживявам., въпреки че не разполагат с пари в излишък.
Но, въпреки че не сме заможни /колко тъпо звучи/ на мен ми е добре и така, защото знам, че може и да е по-лошо.
Е, наистина, ако имах възможност да ходя често на екскурзии, хижи, морета нямаше да е зле, обаче пък можеше да нямам всичко това, което имам и тогава щях да съм вече доста потисната.
А, често самочувствието на хората зависи от финансовото им положение. Не съм привърженичка на общоприетото мнение, че момчетата трябва да плащат за всичко, но се радвам, че не съм момче, защото в крайна сметка не бих се чувствал добре, защото в днешно време повечето момичета са доста меркантилни и държат момчетата да плащат за всичко. Е, айде бих позволила веднъж - два пъти, ама то лично аз се чувствам неудобно, ако някой постоянно ме черпи. Уф, нещо май започнах друга тема.