- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или Английски
Единствения начин да научиш немски е като първи език. В началото е гадно, но си струва. Аз бях в
твоята ситуация и избрах немски, сега знам много добре и двата езика. Други които избраха английски
знаят само него...
Английския е по- лесен, казвам го със сигурност, учи се по-лесно, може да го научиш на курсове или като
втори език и пак да го знаеш добре.
При немския това не е така- трябва здравата да се изпотиш да го научиш. МОже да стане само в езикова
или в Германия- така поне мисля аз.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Amii 1vi Nemski i 2ri Angliiski ... Ne zalagai sam0 na Angliiski ,za6t0t0 ve4e 0sven Angliiski trqbva da se u4i i 2ri 4ujd!
A p0-d0bre e da u4i6 Frenski ,za6t0t0 e mn0g0 p0-razpr0stranen v Evr0pa 0t Nemskiq, k0it0 se g0v0ri p04ti sam0 v Germaniq kydet0 e Sucksss i mrazqt Bylgariq!
A za6t0 vsi4ki g0v0rqt za zaminavane v Gerrmaniq ili Amerika ... ? Angliiski se g0v0ri i v Angliq i tam e mn p0-d0bre ... Sy6t0 i H0landiq kydet0 e perfektn0![]()
Iskam da ti kaja,4e izob6to ne haresvam nemskiq,ne haresvam na4ina,po koito zvu4i...no pak te savetvam da go izbere6 za parvi 4ujd ezik.
Az sam v angliiska paralelka,nemskiq mi e 2ri 4ujd ezik i izob6to ne go znam,samo angliiskiq nau4ih.Ako iska6 da znae6 i dvata,izberi nemskiqt za parvi 4ujd
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Ако можеш- избери и 2та.
То английския вече стана едва ли не задължителен език да знаеш, така че избери него ако не можеш и 2та.
![]()
според мен немският е по-добре да избереш,защото английския все ще го научиш-лесен е , а немския освен в гимназия няма как да го научиш![]()
"Целувка за лека нощ"
^^^ Да бе да! Не можело да се научи немски освен в гимназия...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То за тая работа си има и езикови школи само да кажа.
Angliiski spored men po-lesen i razprostranem e![]()
Първоначално написано от Master_88
![]()
...Be Yourself No Matter What They Say...
P E A C E
Men li4no angliiskiq po me kefi,a i na nemskiq gramatikata mu e po-trudna
...Φταίει η καρδιά μου που σου λέει σ' αγαπώ (h)
Първоначално написано от sidney
Даааа... Чудесна идея е да изтръшкаш сумати пари и време да учиш в някаква езикова школа, и после да
има6 езиково ниво, по-ниско от някой, който е учил немски между другото в гимназията... Просто 100%
добра идея...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
аз вече 7години уча немски и нищо не научих![]()
А пък за английския,знам повече от г-жата от компютъра
![]()
NeMsKiq e du doluuuuu ama mnogo qko izbirai angl bez da se plashish tova e istinata !
Учила съм 6 години английски и сега смея да твърдя, че го знам. Наистина е по-лесен. От 3 години уча и немски, като тази започнах от нулата и по цял ден това уча. Еми... свиква се и щеш, не щеш, щр го научиш.ima mnogo gadna gramatika i ponedvesta padejaХич не му е тругна граматиката и падежите са 4
![]()
![]()
Така че моя съвет е пиши немски, английския лесно се учи![]()
Виж сега, ако въпроса ти е за първи език - дай немски, втория така или иначе е задължителен. Много по-лесно е да превключиш от немски на английски отколкото обратното.
Това важи само ако имаш намерение да учиш и двата езика. Ако не искаш да си седнеш на з*****а, по-лесно ще ти е да научиш английски - не изисква толкова последователно учене колкото немския.
Нямам идея, защо всички твърдят, че немският език е труден - напротив по-лесно се учи защото е логичен. Просто за да се научи трябва да се учи системно. За една година учиш граматиката и после само лексика![]()
I'm the lovemachine in town
The best you can get - fifty miles around
wuobshte ne se chudi ami pishi angliiski ezik-AE e nawsiakude,nemskia ne ti triabwa tolkowa,da ne goworim dori,che se gowori w mnogo malko strani,a tam kudeto se gowori nemski 100% se gowori i angliiski.Edin priatel zawurshi angliiska gimnazia i sega si uchi w Germania,taka che i za tam da imash ambicii problemi niama da imash!
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
ami az u4a i angliiski, i nemski.Angliiskiq go u4a ot mnogo godini i mi hresva i ve4e go znam dosta dobre, ama toq nemski hi4 ne mi haresva ,kak se navih da go u4a vaob6te neznam
E не бе душа, ама твърдиш, че единствения начин да се научи немски е в гимназия - ок! тогава щях и повече да пиша но просто нямах никакво време. Нищо, сега ще пиша. Стига да искаш винаги може да науиш немски или английски. Може и двете, разбира се. Но да се твърди, че единствения начин да се научи език е в гимназия е смешно. Така де - не всички учители разбират за какво са в училище. Колко хора с перфектен език ще стоят за по 300 лева на месец вместо в някоя фирма да взимат двойно повече. И ако искаш нещо друго да ми кажеш - порови се в другите теми и виж кои са любимите предмети на хората тук и защо ги харесват - госпожата е някаква луда, цял час лаф....Да какво говорим? Стига да иска момичето може и в домашни условия да научи езика - всичко си зависи от нея. Аз уча френски като втори език и руски като трети- английския ми е първи. Та аз ако не седна сама да си уча никога няма да науча езиците - просто часовете са малко. А пък за школите - малки групички и те карат да плащаш. За съжаление си мисля, че това е по- добрия начин да се научи език, защото плащаш, за да учиш. Някои хора, не казвам всички, защото има свестни и отговорни ученици, ще учат езика само, за да не се минат там със 100 лева на месец или колкото е курса. Ето затова си мисля, че е по - добре се учи език в школа с 12 човека в група, а не в училище с по 30 в клас
немски много ясно! вече 2ра година го уча и не съжалявам!Смятам че немски е по трудно за научаване затова го запиши като чви език! англииски винаги можеш да научиш!
ride and fly!
Темата е от 2006та.Първоначално написано от extreme_
Момичето вече се е записало,където се е записало и 2 години учи английски или немски,а вие още й давате съвети,
![]()
аз бих те посъветвала да учиш познат език,т.е-ако си учила малко поне немски-карай на немски,ако си с английски-с него,но изборът е главно твой,и двата езика имат бъдеще и реализация![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
Слушай ме какво ти казвам- Немски! Англисйкия е много труден! Добре де, ако искаш ме слушайАма ... немският е лесничък
![]()
Темата е стара.Иначе на мен английския ми е по-лесен, но познавам хора, които предпочитат немския. Мисля, че едно ключе няма да е излишно.
ANGLIISKI mn po lesen e nemskiq e prosto uajsen az tei si blaskam glvata s nego 4e sq izpit imam pak n6 neznam angliiskii po dobre nemksi po rodove predlozi kakvo li ne pak nemskiq sega po4ti si4ko e na angliiski {} no ako si u4nolubiva i taka natatak nemskiq xahxhxah sha ima ko da praqsh da si biesh glavata v stenata xahxhaxhahxa {}
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.