Отговора е много просто - живеем в България ! Корупция на 100%, всеки прави каквото си иска и не се съобразява с нищо.

Колкото до сина на дипломата, ако нещо му се случи, повярвайте ми ще направят всичко за да намерят виновкинка ... и ще го намерят.
Мисля че всички си спомнят случката с двете момичета от Пазарджик, която беше скоро. Полицията и властите тръбиха "Ааа... ооо... ние ще намерим виновниците разбира се, няма да останат безнаказани". Всичко хубаво докато не се появи новината че е замесен сина на някой политик. И какво стана след това? Нищо.... та убийците съм сигурен че са ги намерили, обаче си траят, защото знаят че стъпват върху тънък лед (не си е работа да си детектив в България...) и затова си траят....
Друг случай са тези вече доста голям брой убийства на мутри и тем подобни босове. Предполагам помните когато в Холандия убиха Самоковеца? Какво се случи тогава? Властите за по-малко от 24 часа намериха убиеца, осъдиха го, и сега гние в затвора. В България това не може да се случи (говоря за наказанията при големите престъпления) по простата причина че трябва да тръгнат срещу тези които стоят най-горе в йерархията. В нашата държава това са мутрите ...

Колкото до случката на авторката, мисля че подобни сцени се разиграват в България всеки ден. Може би не трябва да се примиряваме с това, но съгласете се че абсолютно нищо не можем да направим ние по въпроса...