.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 51
    Повече от фен
    Овулацията настъпва 24 до 36 часа след повишаването на количеството на Лутеинизиращия хормон – средно 14 дни преди края на цикъла. Това повишаване е много бързо, голямо и продължава кратко време – само 1-2 дни. Затова то се нарича “Пик на ЛХ”. След като количествата на ЛХ се увеличат, започва процеса наречен овулация, а фазата от месечния цикъл – овулаторна фаза. Под негово въздесйтвие налягането на течността в яйчника, се увеличава което довежда до спукването на фоликула през следващите 40-48 часа.

При пукането, фоликуларната течност бавно изтича извън яйчника, във вътрешността на фалопиевата тръба, а яйцеклетката, вследствие прибирането на фоликуларната стена се оказва на повърхността му. Яйцеклетката се всмуква от подвижните ресни на яйчниковата тръба, които постоянно помитат повърхността на яйчника. Увлечена от движението, яйцеклетката се придижва в тръбата, стига до външната третина, където "чака" някой сперматозоид да я оплоди. След освобождаването на яйцеклетката, фоликулът се превръща в т.нар. “корпус лутеум” или ”жълто тяло”. Затова и фазата се нарича “Лутеална”. Корпус лутеум произвежда хормона прогестерон, който разрехавява вътрешната стена на матката, подготвяйки я за прикрепването на оплодената яйцеклетка в нея (това се нарича “имплантация на яйцеклетката”). Ако яйцеклетката бъде оплодена и започне бременност, жълтото тяло продължава да се развива в продължение на 3 месеца и отделя все повече прогестерон, за да осигури износването на плода. След този период плацентата заменя жълтото тяло. Именно прогестеронът произвеждан от жълтото тяло, не позволява на матката да получава контракции, както това се получава при менструацията, и по този начин запазва невредимо яйцето. На седмия ден след оплождането, или на 21 (22) ден от началото на последната менструация, става имплантацията, което действително става през втората седмица след оплождането.

Ако яйцеклетката не е оплодена, жълтото тяло достига максимума си на големина и дейност след 9 дни, след което регресира (сбръчква се и умира), а нивото на прогестерона на 21 (22) ден от месечния цикъл започва да намалява. Дейността на жълтото тяло е точно определена - 14 (+ 2) дни след овулацията, то престава да произвежда секрет и се превръща в съединителна влакнеста тъкан. Внезапният спад на хормоните в кръвта предизвиква появата на менструалното кръвотечение.

сперматозоидите не могат да оплодят яйцеклетката докато е във яйчника

Мега фен
    Не учех много по биология и не знаех, че са 24 часа, но съм наясно с тези неща. И, все пак, казвала съм и ще потретя - в днешно време хората са мутирали /образно казано/. Дишаме гаден въздух, ядем гадна храна и това се отразява на организма. Следователно овулацията на днешните жени определено не е точно 14 дни след идване на менструацията. Даже не знам колко жени имат 28-дневен цикъл /не вярвам да са много/.[/u]

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    Не учех много по биология и не знаех, че са 24 часа, но съм наясно с тези неща. И, все пак, казвала съм и ще потретя - в днешно време хората са мутирали /образно казано/. Дишаме гаден въздух, ядем гадна храна и това се отразява на организма. Следователно овулацията на днешните жени определено не е точно 14 дни след идване на менструацията. Даже не знам колко жени имат 28-дневен цикъл /не вярвам да са много/.[/u]
    тва е примерно.при всяка жена цикълът продължава различно време,но все пак могат да се направят някви груби сметки.пък и не мислите ли,че някви инситути и т.н. не изследват този проблем..ако имаше някви драстични промени в цикъля и овулацията щеше да е известно

Мега фен
    И от такива "груби сметки" се забременява. Когато е толкова важно, не се правят груби сметки, а човек се застрахова.

Град
    Plovdiv

:)

ne kazah kak se smqta,za6toto naistina e mn omotano i ne iskam nikoi da se zabludi,no eto kak stava:Jenite koito imat cikul idva6t redovno do ili vklu4itelno prez 28 dena sa bili v ovilaciq 14 dena predo denq na nastupvane na cikula.A pri jeni s mese4en cikul idva6t prez pove4e ot 28 dena sa v ovulaviq na 14-q den sled 1-viq den na idvane na cikul-a.I taka kato iz4islite koga pak 6te vi doide si iz4islqvate i koga bi trqbvalo da ste v ovulaciq.No Pak povtarqm tova sa fakti i mn malko hora se vuzpozvat ot tqh(samo jeni s redoven cikul i koito slqpo vqrva na naukata).

Повече от фен
    И от такива "груби сметки" се забременява. Когато е толкова важно, не се правят груби сметки, а човек се застрахова.
    това не е метод за контрацепция...

Голям фен
    az pak sam naqsno s tozi fakt..
    Никога никой,няма да заслужи сълзите ми,а този който ги заслужи,никога няма да ме разплаче!!!

Супер фен
    признавам че това го чувам за 1 път...но ще свърши работа по-нанатък

I'm gonna do what ever I want,so why to risk it ?

Guest
    absoliutno to4no kazano. Zabremenqwa se w to4no opredeleni dni. Kato wyzmojnostta za zabremenqwane se presmqta sprqmo jiwota na spermatozoidite, kojto ne sym siguren no mislq 4e e max tri dena . T.E. ako momi4eto znae neiniq mentstrualen cikyl spokoino moje da se izbegne wyob6te wyzmojnostta za bremennost . Drug e wyprosa za zabolqwaniqta po polow pyt , ne zabrawqite 4e prezerwatiwa ne e samo za predpazwane ot bremennost. Ta po temata za wsqko momi4e kakto znaete cikyla e individualen i za da go prawi6 s neq bez prezerwativ trqbwa da i ima6 100 % dowerie

Фен
    Град
    София
    Аз тея неща ги знам добре че има някои да обясни на по малко образованите че мен вече ми писна!

Супер фен
    Град
    Wide awake in Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от NeSTa_86
    интерсно...за първи път го научих
    и аз...

Повече от фен
    Град
    някъде отвъд...
    Ей,много начетени станахте обаче...Поне като "научавате" нещо толкова важно се позаинтересувайте и за подробностите.Да,жената може да забременее само в овулация,т.е. в рамките на тези 48-72 часа.Но,сперматозоидите живеят 3-5 дни,което прави срока още по-голям.И последно,но не по-важност,практически невъзможно е да се определи наум и с празни изчисления дали една жена е в овулация или не.Има специално изобретена джаджа,на вид като тестовете за бременност-пишкаш малко сутрин и разбираш дали си или не си в овулация.Тия 14 дни,та не знам си какво си,особено пък за тийнчета на 12-18гд. не вършат никаква работа.
    Пък и случайно да сте чували,че понякога яйчниците отделят две яйцеклетки?И то не едновременно.Тогава овулация се увеличава с още ден два и сметките ви заминават на кино.Никой не спори с автора,въпросът е,че тук не е подходщото място да пускаш такива мухи,защото има достатъчно много безотговорни будали,които така и така се праскат без предпазни средства,та сега ти им даваш и основателна причина да се чувстват сигурни като го правят.
    Метода с изчисляването на овулацията се използва,когато една жена ИСКА да забременее,а не,за да се предпазва човек!
    Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, наивна много пъти, шарена, непослушна, но никога тиха.И ще викам докато някой чуе гласа ми...

Повече от фен
    Никога не е излишно да си прекалено внимателен що се отнася до това.....пък и предпазните средства не служат само за предпазване от нежелана бременност.

Guest

Re: axaxaxaxxaax

Цитирай Първоначално написано от sashopld
    ole samo moga da vi se izsmeq v liceto!Smqh se na sau4enicite si dori na moimi4eta ot klasa mi,dori na edna u4itelka po bg,a nakraq u4itelkata po biologiq potvurdi dumite mi.1-vo en sum na 11,a 17 i 2-ro mai kazah da se konsultirate nqkade i togava da sporite a?Eto 4e ima hora,koito mai sa po-obrazovani ot vas i znaqt.Kvo pre4i da pita6 u4itelkata si po biologiq vmesto da mi se pravi6 na mn znae6ta a?Tova o6te v 8-mi klas se u4i taka4e ne sum siguren koi e na 11..... I az izri4no akzah,4e tova e samo fakt,a ne raz4itam na nego i vinagi polzvam kondomi,dori na vas go preporu4ah!
    Овулация може да настъпи даже по време на цикъл поради ред причини и това е причината по време на цикъл да може да се забременява.
    Много добре че не разчиташ на това, защото кондоми се ползват и заради болестите

Повече от фен
    Град
    Mars
    това го знам отдавна тъй като в моето даскало имаме специални часове на тема сексуалност.в тея часове разбирам всичко което трябва да знам за овулация бременност и всякви болести.но все пак написаното е много полезно на всеки един щото са малко хората които си имат представа за кво става въпрос.
    I got to stop so I don’t lose it
    Remeber bout the stakes
    But I am closing (that you on my side)
    Sellin se selling me
    To think that I could leave you (on my side)
    Sellin se selling me
    To think that I don’t need you

Фен
    Град
    Iowa
    Цитирай Първоначално написано от flam`f
    ми почти по вс време може да се забременее,просто гогава има мн по-голям шанс,а не че през др дни не може и плс не са правете на мн знаещи като сте научили там нещичко и вече детска радост,бенгалски огън....и мамка му има 200000 яйцеклетки в тялото на женската!!
    браво бе, и ако няма отделена яйцеклетка всичките 200000 които са в тялото на жената ще станат на бебета щото сперматозоидите са повече и ше се пръснеш. мн умно ...

Град
    Plovdiv
    Цитирай Първоначално написано от Ekita
    Ей,много начетени станахте обаче...Поне като "научавате" нещо толкова важно се позаинтересувайте и за подробностите.Да,жената може да забременее само в овулация,т.е. в рамките на тези 48-72 часа.Но,сперматозоидите живеят 3-5 дни,което прави срока още по-голям.И последно,но не по-важност,практически невъзможно е да се определи наум и с празни изчисления дали една жена е в овулация или не.Има специално изобретена джаджа,на вид като тестовете за бременност-пишкаш малко сутрин и разбираш дали си или не си в овулация.Тия 14 дни,та не знам си какво си,особено пък за тийнчета на 12-18гд. не вършат никаква работа.
    Пък и случайно да сте чували,че понякога яйчниците отделят две яйцеклетки?И то не едновременно.Тогава овулация се увеличава с още ден два и сметките ви заминават на кино.Никой не спори с автора,въпросът е,че тук не е подходщото място да пускаш такива мухи,защото има достатъчно много безотговорни будали,които така и така се праскат без предпазни средства,та сега ти им даваш и основателна причина да се чувстват сигурни като го правят.
    Метода с изчисляването на овулацията се използва,когато една жена ИСКА да забременее,а не,за да се предпазва човек!
    PRAVA SI No kakto vijda6 umi6leno se opitvam da izbegna posrobnostite,za6toto celta na temata be6e da razbera samo koi znae i koi ne znae

Град
    пред компа
    за първи пър го чувам и е доста интересно

Повече от фен
    mai 6te sum edinstveniq otgovoril po temata i taka otgoovorami e 4e neznaeh ni6to ot tezi ne6ta sega se obrazovah malko mersi
    Iska6 bitka ..... obqvqvam ti voina , vodq Lulinskata armiq i ti pruskam kuhata glava !!!

Супер фен Аватара на Momchence
    Град
    София
    Ле лееее fustu4eto скрии се някъде бе дете! Как може да има толко заблудени хора. Поздравления за темената между другото. Бебета не стват толко лесно!!! Как ше забременееш в цикъл бе момиче...пилета ли ще люпиш, какво? Ще ми обясниш ли по точно как стаа тоя номер? При редовен цикъл има точно 1 (айде два за по наглите) ден в който може да забременееш! Някой каза 72 часа...тфа тряя да е баси лудата яйцеклетка...някфа абсолютна фенка. Сперматозоидите на теория живеят 72 часа (по-упорити са от яйцеклетката, ако греша ме поправете) но напрактика малко успяват.

Това че не става лесно не значи че сички тряя се праскат наред без презервативи. Означава че ако момичето е със стабилен, редовен цикъл и двамата партньори са здрави, могат спокойно да го прават без презерватив, като просто в този период от време внимават повече (да! овулацията същата, изчислява се, но изчислението съвпада само при изключително редовен цикъл, както вече споменах) Логично е, че въпреки всичко не би било разумно и практично момчето да свършва вътре!! Станаха малко повечко изисквания но ако сичко е така както описаното, риска се сваля до минимум....риск на теория има винаги. Някой ако каже 99% сигурност, всички ще се хванат за едния....това показва простотията! Ако се страхувате просто го правете винаги с презерватив. Просто е! Там обаче риск пак има. Риск има ВИНАГИ! Това са просто факти. Глупаво е да ги оспорвате. Ако не искате да поемате риск не правете секс!! (И пак има теория за непорочното зачатие ) Това тук не се говори с цел сички да се праскат без предпазни мерки. говориме само и единствено за фактите. А те явно не са така както го мислихте а? Точно този целя процес с обяснението го учих по биология като ВИД КОНТРАЦЕПТИЧНО средство.
    Съвсем друг е въпроса, както казаха някой хора, че малко момичета имат редовен цикъл при което всичко се обесмисля и риска се увеличава многократно.

Вижте тук --> http://teenproblem.net/index.php?m=s&id=617
    става дума за противозачатъчни но е обяснено малко по-подробно от колко много неща зависи едно успешно оплождане на яйцеклетка!!
    и тук прочетете --> http://teenproblem.net/index.php?m=s&id=726

и пак пробвайте да спорите след прочетеното. Четете бе деца мой...ай хубаво романите са кофти тръпка но ако четете ей такива неща знаете ли колко главоболия ще си спестите.....заинтересовани сте да ги знаете тея неща. Мислете поне веднъж като големи деца!!
    Нещата далеч не се опират до 5 мильона сперматозоида, които минават някфи си 20-30 сантиметра и стигат до яката яйцеклетка, която пък ги чака там от сумати време. След което 5-те мильона сперматозоиди я ограждат и само един успява да влезе...

Цитирай Първоначално написано от Chiana
    Просто, както менструацията, така и овулацията могат да бъдат изместени поради настинка и т.н. и да се получат аномалии и нередовности, затова винаги трябва да използвате предпазни мерки.
    Ок би ли ми обяснила щото аз съм тъп явно. Да кажем че съвпадат...първо едва ли тогава е най-благоприятната среда за живота на сперматозоидите. Второ...да кажем че яйцеклетката се опложда....къде и как по точно ще се вгнезди по време на ментруация когато на всички ни е известно какво става тогава....и за третото не съм сигурен но при един нормален процес след овулация, лигавицата на матката надебелява и там още някфи важни работи в очакване на евентуално олпдената яйцеклетка...как става тоя номер по време, преди и след менцтруацията като преди менструация е готова за "илющване" по време на ментръация се "лющи" а след менструация е чистак нова и обновена? Някак си не ми изглежда толкова просто...

Сички почнаха много злобно да разтягат живота на сперматозоиди и айцеклетка.....2-3 дни 3-5 дни 5-7 , айде само не се изхвърляйте а?
    Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!

ole samo moga da vi se izsmeq v liceto!Smqh se na sau4enicite si dori na moimi4eta ot klasa mi,dori na edna u4itelka po bg,a nakraq u4itelkata po biologiq potvurdi dumite mi.1-vo en sum na 11,a 17 i 2-ro mai kazah da se konsultirate nqkade i togava da sporite a?Eto 4e ima hora,koito mai sa po-obrazovani ot vas i znaqt.Kvo pre4i da pita6 u4itelkata si po biologiq vmesto da mi se pravi6 na mn znae6ta a?Tova o6te v 8-mi klas se u4i taka4e ne sum siguren koi e na 11..... I az izri4no akzah,4e tova e samo fakt,a ne raz4itam na nego i vinagi polzvam kondomi,dori na vas go preporu4ah!
    A BE DA NE SME JIVOTNI, TA 6E PITAME BOILOJKATA?!??

Град
    Plovdiv

Цитирай Първоначално написано от vikito_666
    A BE DA NE SME JIVOTNI, TA 6E PITAME BOILOJKATA?!??
    va6ta po biologiq ako vi u4i samo oplojdaneto pri jivotni nas i pri hora i da te pitam va6at da e e nekfa veterinarka deto kato i doide vika burza pomo6t da q prevurjat

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Momchence
    Просто, както менструацията, така и овулацията могат да бъдат изместени поради настинка и т.н. и да се получат аномалии и нередовности, затова винаги трябва да използвате предпазни мерки.
    Ок би ли ми обяснила щото аз съм тъп явно. Да кажем че съвпадат...първо едва ли тогава е най-благоприятната среда за живота на сперматозоидите. Второ...да кажем че яйцеклетката се опложда....къде и как по точно ще се вгнезди по време на ментруация когато на всички ни е известно какво става тогава....и за третото не съм сигурен но при един нормален процес след овулация, лигавицата на матката надебелява и там още някфи важни работи в очакване на евентуално олпдената яйцеклетка...как става тоя номер по време, преди и след менцтруацията като преди менструация е готова за "илющване" по време на ментръация се "лющи" а след менструация е чистак нова и обновена? Някак си не ми изглежда толкова просто...

Сички почнаха много злобно да разтягат живота на сперматозоиди и айцеклетка.....2-3 дни 3-5 дни 5-7 , айде само не се изхвърляйте а?
    Възможно е, защото загнездването на зиготата (оплодената яйцеклетка) става няколко дни след оплождането, през което време лигавицата на матката има достатъчно време да се подготви. Хубаво си чел, но почети още малко. Възможно е да се забременее, ако е имало полов контакт през време на менструацията, запомнете го това.

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от Momchence

Възможно е, защото загнездването на зиготата (оплодената яйцеклетка) става няколко дни след оплождането, през което време лигавицата на матката има достатъчно време да се подготви. Хубаво си чел, но почети още малко. Възможно е да се забременее, ако е имало полов контакт през време на менструацията, запомнете го това.
    Това го написах аз.
    Ти можеш да избягаш от селото, но селото от теб - не.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    хммм... не знаех,че е 24 часа,но ест знаех,че от 3-5 дена е едниствената възможност за забременяване. мислих си,че това всички го знаят и направо се втрещих колко мн хора спорят,че не е така....
    но аз нямам редовен цикъл и както Death Whore често се изразява и наиситна е права за мутирането,е и аз съм то вс сме,пък и тези родени 89 колкоот и да отричат някои хора Чернобил си оказва голяма роля...при вс има няккави аномалии, макар и малки естествено...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си