.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 111
    Повече от фен
    Град
    Plovdiv
    Така е, много грешки се допускат във форумите... и е много грешна практика да се пише на латиница, много влияе върху правописа в реалността. Дори аз самата пиша на латиница принципно, но в чест на темата, която обсъждате ще напиша този пост на кирилица!
    А за това, че "ъ" се пише с "а" на латиница - много проблеми създава. Аз така преди време се улових на една контролна как по инерция на няколко пъти щях да си напиша вместо "ъ" "а" и учителя ми по литература щеше директно да ми ХАКНЕ двойчицата, от тогава започнах да пиша "ъ" с "у" и не съм имала проблеми... Съветвам всички да направят това, помага за механичните грешки! А ако правилата за правописа и пунктоацията не се знаят, вече е друго нещо, тогава по-добре да се прегледат, много е срамно да не владееш собствения си език, ако не отлично, то поне ПРИЛИЧНО!
    The art of love is not to let your heart get broken !

Повече от фен
    Още една често допускана грешка...не знам дали сте я споменали по-нагоре,не съм чела,но ще напиша,за всеки случай:
    Някои хора се стараят толкова много да говорят на книжовен български език,че казяват вместо "бели","бяли"...
    Също една друга грешка,която ми се набива в очите-"съжЕлявам","впечЕтлявам". ..

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Тука почнахте да изяснявате правописа на думите ли. Има училище , който не иска да ходи , ще си остане тъп.Макар че и да ходи пак не е гаранция ,че ще поумнее де.. И все пак не се ли научиш да пишеш до 3-4 клас , нататак вече става много по-трудно.
    т. 2, 9

Мега фен
    Има толкова малко неглупави теми във форума, защо в една да не се обсъди българския език?

Повече от фен
    Еййй, тази темичка я бях забравила! Нещо се изгуби напоследък. Според вас във форумите задължително ли е правилното грамотно писане? Аз съм останала с впечатление, че на много хора изобщо не им пука как пишат и си мислят, че няма нужда да внимават за правописни грешки при този вид общуване. Аз лично се старая да пиша грамотно /това, че понякога не успявам, е отделен въпрос /.

Мега фен
    Това не е грамотно писане, това е нормално писане в интернет. Грамотното писане предполага 1-2-3 грешки в текста /механични или пропуски/, но останалата част трябва да е с правилна граматика, правопис и пунктуация.

Мега фен
    Многоточието не е неправилно.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    `Death`Whore`, как е правилно да се каже: предвид, пред вид, впредвид, или напредвид? (аз мисля че е първото)

Whisskas, прието е след запетайките да оставяш място (едно натискане на спейс)

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    `Death`Whore`, как е правилно да се каже: предвид, пред вид, впредвид, или напредвид? (аз мисля че е първото)

Whisskas, прието е след запетайките да оставяш място (едно натискане на спейс)
    Ох леле , ами ако не оставя място след запетайката , леле ужас , о МФГ, о небеса, о чудеса. Я стига ве! Хората немогат да си напишат името правилно вие тука за място след запетайка говорите. Това е печатарско правило, в тетрадката оставяш ли място след запетайката ? А? Макар че аз машинално съм свикнала да оставям място след запетайката , поради честите си занимания с Майкрософт Уърд.
    т. 2, 9

Мега фен
    Естествено, че се пише и казва "имам предвид".

Хихо, само едно уточнение - пред "да" няма запетайка.
    А това за главните букви и точките...не е толкова важно. Аз съм решила така и и в чата пиша с главни букви и пунткуация. И винаги на кирилица.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Sapphir
    Това е печатарско правило
    Но правилото за не+глагол не е печатарско и е много груба грешка да се напише слято.

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Цитирай Първоначално написано от `Death`Whore`
    Естествено, че се пише и казва "имам предвид".

Хихо, само едно уточнение - пред "да" няма запетайка.
    А това за главните букви и точките...не е толкова важно. Аз съм решила така и и в чата пиша с главни букви и пунткуация. И винаги на кирилица.
    "и и в чата" ли ? Какво ще рече И И в чата? Съвсем не мисля , че не е е е е е важно да си започнеш изречението с главна буква. По - важно е е е е да оставиш място след запетайката , отколкото да започнеш ново изречение с с с с главна буква ли? Я Я Я стига,стига,стига,стига.
    т. 2, 9

Мега фен
    Иронията ти не се получи. Като не можеш да разбереш, не се обаждай. По-добре виж какво ти написах.

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Иронията ти не се получи. Като не можеш да разбереш, не се обаждай. По-добре виж какво ти написах.
    Май не ти стана хубаво като сбърка и някой ти се подигра, а? Мисълта ми е , че всеки може да сбърка някога , а ти винаги се заяждаш и подиграваш. Eat shits! И и и и много прекрасно знам правилото за не+глаголи и не+съществителни , бях го написала някаде из тази тема, Смърт`Курва.
    т. 2, 9

Boot*
    Guest
    Но не знаеш проклетото правило за деепричастията. И кфо от тфа?
    И не е смърт курва. Като не си светната за тайнствата на ника й, тихичко.
    Освен това, иронията ти стана тъпа след първото изречение.

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Цитирай Първоначално написано от Boot*
    Но не знаеш проклетото правило за деепричастията. И кфо от тфа?
    И не е смърт курва. Като не си светната за тайнствата на ника й, тихичко.
    Освен това, иронията ти стана тъпа след първото изречение.
    "Тайнствата на ника" , отвори един малоумен речник и виж дума по дума. Нещастен юзъро. Нищо незнам , никакви правила незнам, ти си най-великия интернет лингвист. Умри в заблуда. И eat shits!
    т. 2, 9

Boot*
    Guest
    Е ти си превеждай дума по дума. Така стават най-прекрасните преводи.
    Всъщност лингвист не е подходящата дума за моята светла личност. Така че пак тихичко.
    vittu perkele.
    (не забравяй да си преведеш цветущата ми псувня дума по дума )

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Всъщност лингвист не е подходящата дума за моята светла личност. Така че пак тихичко.
    vittu perkele.
    Хич неща да ти знам личноста , кой знай какъв си мангал , пък аз съм леко расистка . Общо взето Eat shits!
    т. 2, 9

Her Infernal Majesty*
    Guest
    Sapphir, тъпа ли си или да?!?

Е, не се сдържах!!!

Голям фен
    Град
    United We Love You
    Цитирай Първоначално написано от Her Infernal Majesty*
    Sapphir, тъпа ли си или да?!?

Е, не се сдържах!!!
    Ти същия ли си или да , ай са биим е бандит. ахахахха
    т. 2, 9

Мега фен
    След като не си чела мненията ми, ще мислиш така. В няколко теми съм бъркала за различни неща и даже после съм се извинявала. Но не сбърках.

Мега фен Аватара на machoka
    vittu perkele.
    Хич неща да ти знам личноста , кой знай какъв си мангал , пък аз съм леко расистка . Общо взето Eat shits!
    You too...
    Прекали, so...
    http://www.teenproblem.net/f/viewtop...=721098#721098

Който не желае да я последва, да се успокои.

Извинявам се за поредното си мнение. Shit няма множествено число. Просто не се сдържах

Мнението е редактирано общо 5 пъти, поради глупостта и невнимателността на автора

Май не ти стана хубаво като сбърка и някой ти се подигра, а? Мисълта ми е , че всеки може да сбърка някога , а ти винаги се заяждаш и подиграваш. Eat shits! И и и и много прекрасно знам правилото за не+глаголи и не+съществителни , бях го написала някаде из тази тема, Смърт`Курва.
    Аз много добре разбрах какво е искала да каже `Death`Whore` и не виждам място за подигравка. Това, че тя често леко се заяжда ( а понякога не чак толкова леко ) с форумците е отделен въпрос, но мисля, че и твоята " поправка " беше " леко " неуместна ...
    Всеки може да опикае пода, но ти бъди герой и осери тавана!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Това и на мене ми направи впечатление.
    Една от най-допусканите грешки. Пише се "на мен", а не "на менЕ".
    Дразни ме и "ме"-то накрая на някои думи, което доста хора казват. Например вместо ИГРАЕМ, казват ИГРАЕМЕ и т.н.
    Дразни ме и говора на софиянци , но понякога умирам да се смея, когато някой софиянец ми говори. Става дума най-вече за това, че софиянци казват "тръгвАме" (ударението на А) , вместо "трЪгваме" и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си