.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32
    Супер фен
    Вярвам, но зависи какво разбираш под съдба. Ако говориш за съдбана на един човек, то тази съдба е безмислена по своята същност поне за момента...

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Цитирай Първоначално написано от MiRaCuLiX.bb
    Вярвам, но зависи какво разбираш под съдба. Ако говориш за съдбана на един човек, то тази съдба е безмислена по своята същност поне за момента...
    съдба наричам предопределеността на бъдещето. тоест, всичко което предстои да се случва вече е планирано и не подлежи на промяна.

ако съдбата не съществува няма как да се предскаже бъдещето, защото то ще подлежи на непрекъсната промяна.

Супер фен
    Бъдещето не може да се предскаже едносмислено и изцяло, то подлежи на промени. Такава висша и непроменима съдба няма. Но всичко следва своя собствен път и не е много трудно да се предскаже чисто физически. Съдбата на небесните тела ни е известна, съдбата на хората е прекалено лесно да се определи ако се има цялостно знание за света. С две думи няма нищо случайно.
    Exploidteen, майка ми го чете нон-стоп. Много са му интересни книгите, чел съм доста, но аз лично не съм му фен.

за това съм съгласен. могат да се правят сравнително точни прогнози като се вземат предвид фактите, има дори такъв клон в науката. но тези прогнози почти никога не могат да бъдат 100% сигурни. а да се твърди че могат да се правят предсказания с някакви магически методи е абсурдно и несериозно.

Супер фен
    Те не са магически, просто е трудно да се опишат с термини, защото такива все още не съществуват. 100% сигурни не могат да бъдат, защото няма достатъчно знания и данни. Факторите, които взаимно си влияят, са необятни. Няма толкова комплексно мислещ човек или компютър, който да съобрази, сравни и анализира всички данни, дори да разполага с тях. Според теб защо е трудно да се предскаже времето, въпреки, че прогнози се правят на базата на минимален отрязък от време?

защото има много фактори които го определят: като уравнение с милиарди неизвестни. за да е 100% сигурно решението, не трябва да има повече от 1 неизвестно.

Супер фен
    Да речем...и факта, че хората познават само повърхността на планетата. Това е все едно 1мм от повърхността на една топка. Но движението на земните пластове, на промените във вътрешността на планетата, пък и на небесните тела около Земята и по-далечните също влияят на времето.
    Хората в момента дори да имат някакви невероятни способности от минали времена или от новоразвити такива пак ще предсказват 1% от всичко, защото нямат данни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си