.

Виж резултатите на анкетата: Коя форма на управление ви харесва най-много и идеологията и води до просперитет?

Гласували
58. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Комунизъм (здрав режим, управление чрез сила. Икономика - планов държавен социализъм)

16 27,59%
  • Либерална демокрация (лек режим, свобода. Икономика - пазарен капитализъм)

13 22,41%
  • Анархизъм (Анархия, всеки прави каквото си иска. Икономика - капитализъм)

3 5,17%
  • Фашизъм и национал-социализъм (здрав режим, силово управление. Икономика - държавен капитализъм)

10 17,24%
  • Теокрация (здрав режим, Бог е всичко. Икономика - смесена)

0 0%
  • Авторитаризъм (среден режим. Икономика - смесена)

0 0%
  • Социал-демокрация (Лек режим, свобода и грижа за бедните. Икономика - социален капитализъм)

12 20,69%
  • Нещо друго

4 6,90%
Затворена тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 63
    Фен Аватара на empjori
    Град
    Пловдив
    Да допълня само че при диктатурите има и голямо развитие.

1-ви пример: СССР наследява царска Русия, една свръх изостанала страна която са работили с инструменти от средновековието. Само за 50 години СССР се превръща в суперсила с ядрени оръжия и международно положение, имаща десетки държави под своята власт.

2-ри пример: До преди идването на Хитлер на власт, Ваймарска Германия е била в невиждана инфлация. По евтино е било да гориш пари отколкото да си купиш дърва. Само за 6 години Хитлер я превръща в икономическа сила и военен колос, който може да воюва с целия свят и за малко да спечели войната.
    За да получиш - първо трябва да дадеш!

Фен Аватара на empjori
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Германия е била в колапс, заради първата световна война, наложените санкции и прочие...
    Имаш право. След втората световна в Западна Германия пак става икономическо чудо, макар и в условия на демокрация. Явно Германия си е силна държава при всички условия
    За да получиш - първо трябва да дадеш!

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    вие посочихте примери че и в демокрация и в диктатура може да има бързо развитие. но демокрацията превъзхожда с липсата на насилие и смърт на невинни.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    една от основните характеристики на демокрацията е законноста и зачитането на основни права. това трудно може да се каже за САЩ (външната им политика) или още по-малко за Израел.

Данююю
    Guest
    Защо да размишляваме така. Ето някои факти:
    Либерална демокрация - Япония и САЩ - най-могъщата страна в света, най-силна икономика и армия.
    Комунизъм - Куба и Северна Корея, пълна изолация и глад.
    Анархия - няма такъв пример, но все пак най-прилича: Сомалия -гражданска война, убийства, глад.
    Фашизъм и национал-социализъм - Вече не съществуват, самоунищожили са се.
    Теокрация - Ватикана и Иран. Средно положение.
    Авторитаризъм - Китай, Русия - силни военни сили. Китай е силна и икономически (В Русия е имало комунизъм, а в Китай все още, макар и да е капиталистически)
    Социал-демокрация - Западна Европа. Това са сполучливи държави.

Голям фен Аватара на Communist
    Град
    Earth
    Цитирай Първоначално написано от Данююю
    Либерална демокрация - Япония и САЩ - най-могъщата страна в света, най-силна икономика и армия.
    Анархия - няма такъв пример, но все пак най-прилича: Сомалия -гражданска война, убийства, глад.
    Авторитаризъм - Китай, Русия - силни военни сили. Китай е силна и икономически (В Русия е имало комунизъм, а в Китай все още, макар и да е капиталистически)
    Може и комунистическите държави да са в криза в момента, но това е заради международната им изолация, представи си ако комунизма победи в целия свят? Всяка страна ще помага на другата по братски.... \/ Въпреки кризата в Куба и Северна Корея те имат това което ние нямаме - гордост и пълна независимост.
    Ако не знаеш - ще те научим!
    Ако не можеш – ще ти покажем!
    Ако не искаш - ще те принудим!

Пролетарии от всички страни - обединявайте се!

Guest
    Better dead than red!

Вий въобще знаете ли какво означават понятията, които сте изредили или сте просто увлечени по поредната вълна на простотия и неграмотност?
    Ако е така ще ви мине до годинка две. И тежката част на пубертета се преживява...Е, поне от някои...
    Хахаха, комунисти - уеб утописти!

Guest
    Това горе бях аз да се похваля...

Guest
    хвала...

Град
    Earth
    Цитирай Първоначално написано от Genocide Lolita
    Какъв е тоя подпис и аватар подкрепящи насилието и Genocide бе?

Град
    Earth
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    комунисте як подпис си сложил... кефи...
    Знаех си че ще ти хареса

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Communist
    А твоят пък към пацифизъм. Или може би скритият му зов е към "революция"?

Какво да си сложа - розови пипирудки, путки, птички, пички? Явно открито сексуалните и подтикващите към разкрепостеност аватарчета и подписчета са приветствани. Такива целящи да имат дълбоко тийн-философско внушение също...Такива неща точно несъзнателно подтикват насилието у човека, защото го правят да изглежда розово. Не знам нормален човек да е бил подтикнат към такова нещо ако е било представено в "бруталната", нескрита светлина на нещата. Както и да е много има да се говори по темата за идейните внушения и методи на зомбиране...Не мисля че му е тук мястото или пък на някой би му била интересна тема, която не е свързана със секс, парцалки или чалга...

Град
    Earth
    А твоят пък към пацифизъм. Или може би скритият му зов е към "революция"?
    Може и да си прав за революцията...
    И аз те приветствам във форума, чувствам че ще има с кого да споря в самотните вечери....

Цитирай Първоначално написано от Данююю
    Може и комунистическите държави да са в криза в момента, но това е заради международната им изолация, представи си ако комунизма победи в целия свят? Всяка страна ще помага на другата по братски.... \/ Въпреки кризата в Куба и Северна Корея те имат това което ние нямаме - гордост и пълна независимост.
    Имаш крайно грешно разбиране за комунизма

Високо, високо, високо ... виско застани. Над завист и обида, над дребните сплетни.

hm temata e interesna i kakto vijdsam tuk ima posledovateli na vsqkakvi ideologii. 6te mi bade interesno ako vseki izloji s argumenti predimstvata na politi4eskata sistema na koqto e privarjenik. az nqmam to4no opredeleno mnenie, zatova nqma da komentiram , no kato 4e li sam pove4e za fa6izma...
    Без свинщина няма купон бе, човече
    за т'ва ще я правим с пълен замах,
    какво от това, че купонът отече
    та ние сега сме напушени в смях.

izvinqvam se-gre6ka na ezika ve4e se popravih

hah da razbira se porosto se obarkah principno kakto kaza nacizna e savsem neosa6testvim i prekaleno radikalen spored men (ne 4e fa6izam ili komunizam ne sa ve4e otjiveli...). ne iskam da obijdam nikogo no takova e moeto mnenie. ne sam 4ak tolkova kompetentna za tova o4akvam vie da mi izlojite argumentite si za da za6titite politi4eskata si orientaciq

Guest
    Комунизъм
    Немаше да я има целата тая простотия,която е сега,ако навсякъде властваше този режим...
    СМЪРТ ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ,ВРАГОВЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

виж че и аз мога така

Ne4e mnogo razbiram no glasuvax za anarxizam,nai-me kefi

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    who gives a fuck, пари и жени да има...

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    Сега ще се обърна към всички вас, които се мислите за фашисти, комунисти и всякакви такива изцепки.

С какво помагате? Какво правите, като си играете на диктатори и темподобни работи? Ще отидете да превземете парламента? Ще превърнете България в СССР? За какви се мислите вие бе?!
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

ne 4e sam napravila az taq tema, ama naistina 6te e dobre da se argumentirate za6toto ina4e nqma smisal. vseki moje da proveri kakvo zna4i komunizam, nacizam,fa6izam i t.n. bi bilo hubavo ako vseki kazva za6to e privarjenik na dadena politi4eska sistema.

Голям фен Аватара на Ziezi
    Аз лично не знам колко трябва да си тъп,некомпетентен,комплекс иран,писхически извратен за да си комунист.При положение,че заради тия чифути в момента се намираме на дъното на Европа,като преди нас по стандарт на живот са страни,като Македония(какво доживяхме) и Албания и ти да се наричаш комунист наистина трябва да си много извратен!
    За демокрацията-такова чудо не съществува,стига ни само да погледнем "най-демократичната" страна САЩ-преди около месец ако не се лъжа на една позната и налепиха 500 долара глоба,че си е сменила цвета на пердетата в собственото си жилище...
    Анархизъм-пхахахахаха,трудно ми е да не се засмея...
    Аз лично съм за национализъм с "тънка" ксенофобия,но тъй като го няма в изброените се спирам на национал-социализъм!
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Sapphir
    Много интересно. 90% от съфорумците нямат 16 години, 9 процента са от 16-20 , може да има 1 процент изключение. Едно 80-90% от хората във форума не знаят значението на споменатите от теб думи в анкетата , нито са запознати с начините на управление. Никой от тук влизащите не е живял съзнателно (под съзнателно имам предвид да е бил над 14-15 години) по време на комунизма ( като оставям 1% изключение , защото нищо не се знае). Всеки говори без да знае, и в този си ред на мисли ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА! Ха ха..
    П.С А , и много ме удивляват някакви лапетии, говорещи за комунизма като за нещо много хубаво , едва ли не свято. Друго освен аман повече няма какво да кажа.
    Щото си мислят, че и по време на комунизма щяха да могат да обсъждат свободно кой начин на управление предпочитат, камо ли да мислят, че ще могат да го наложат. Не знаят какво е държавна цензура и какво е да те набедят за фашист.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си