.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield

Забраняват първият час да е математика

Новата Наредба за здравните изисквания към училищните програми, която излезе вчера в Държавен вестник, забранява деня на учениците да започва с трудни предмети като матеметика, информатика и литература. Учебният ден трябва да започва със средно сложни уроци като тези по обществени науки и гражданско образование и природни науки. Трудните предмети са предвидени за 2-ия, 3-ия и 4-ия час при 6-часов учебен ден. Той е задължителен за учениците до 8-ми клас включително. По-големите ученици ще учат по 7 часа, тъй като се оказа, че е невъзможно тази учебна година да учат по 6 часа поради противоречие със Закона за учебния план.
    http://knigite.info/modules/news/art...hp?storyid=407

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    О дааааааа информатиката е "най - трудния" предмет.А просто Биологията , Химията и т.н. са много "по-лесни" мдаааааа.....

Guest
    браво! наистина какво по- приятно и лесно от химия първия час! =D>

Фен
    Град
    В Дълбините На Мрака
    за пореден път министъра на образованието ни заби един дебел топъл кренвирш както винаги ама разбира се защо химията да е трудна а колкото до ИНФОРМАТИКА-OMG осва да зарани и да спим по време на часовете по информатика

Повече от фен Аватара на CandyKiller
    ЕЕЕЕ да беше български и информатика (тоес нулев) щото вчера нулев бг утре нулев инф

“Когато ти говориш с Бог, това е молитва. Когато Бог говори с теб , това е шизофрения.”

http://www.myspace.com/candykillertm

Повече от фен Аватара на HaCkO
    Град
    ThE CiTy Of PLovDiv!
    Hahaha teq bazika li se sas nas we te ni mislqt za nqkvi opitni zaicheta tama ae setir na vs

Мега фен
    Град
    веселите пейки
    Абе къф е тоя бе мн е кух...
    А ние по сегашна програма имаме 2 дни с по 7 часа и 3 с по 6...което и на мен ми се вижд малко невзъможно ама..кой знае...

Хммм...Утре имам 6 часа като първи ми е математика...

Голям фен
    Ехее,аз днеска имах първият час математика и то правихме входно!Малее много се натоварих.А онзи ден като имах първите два часа счетоводство трябва да ми е било много по-лесно,да бе Това са поредните простотии
    When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace

Голям фен Аватара на SuPeRSlaDkA
    Град
    ..::SinCity::..
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    kе се притеснявайте за нас - ние почваме в понеделник с история,после физика,после мат х2 и бълг х2

олее, бе, тея се опитват само да симулират няква дейност като измислят пълни тъпизми...

тоя министър е толкоз прост и глупав, че ми се повръща... да умира там
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Цитирай Първоначално написано от CandyKiller
    ЕЕЕЕ да беше български и информатика (тоес нулев) щото вчера нулев бг утре нулев инф
    аз неска имах 1ви математика,а уте литература и почти всеки ден имам 8 часа на ден

Голям фен
    Град
    Велико Търново
    Три дни в седмицата имам първите два часа Математика... досега трябваше да са ми изпушили бушоните.... Айде бе, слушай глупости. Тва от де го измисли не знам Отчита дейност, ти е*а министъра

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    [b][i]Бе ще забранят те...вярват ли си?
    Аз имам тамън в понеделник 1ви и 2ри час Математика (в Математическа съм)И какво му е лесното на другите като химия и биология...ае...

Guest
    Аз не вярвам То в понеделник и у четвъртък матем. ми е все първи час,а пък и така по-добре мъчиш се един час върху подлите задачи и послее нема повече

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)
    Цитирай Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
    Хммм...Утре имам 6 часа като първи ми е математика...
    ХАха, аз във понеделник имам първите 2 математика, а във петък първите 2 литература.. хахахаха...

Голям фен
    Град
    София
    не ме грее аз съм студентка

Guest
    Az pa ponedelnik vtornik i srqda imam po 8 chasa ..

Голям фен
    Град
    ГрАд На ГрЕхА...
    Цитирай Първоначално написано от Jamalska
    Абе къф е тоя бе мн е кух...
    А ние по сегашна програма имаме 2 дни с по 7 часа и 3 с по 6...което и на мен ми се вижд малко невзъможно ама..кой знае...
    Axaxa kvo se oplakvash az imam vseki den po 7 chasa i samo edin po 6 a daje v srqda imam 7 chasa i 2 nulevi...Ama pone ne me natovarvat vuobshte imam 2 dena v sedmicata 1vi chas fizichesko...
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    ...с "печен/а" даскал/ка и ученици изпълнение с ентусиазъм.

Супер фен
    Ама тва само до 8-ми клас ли е?Еее според мен първо трябва да са трудните предмети докато още имам сила, а пък после досадните там
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Guest
    Идеята на здравния министър е следната:
    Първия час учениците още спят, нормално човек още докато спи не може да възприема със пълна сила това което му се преподава, поради тази причина трудните предмети трябва да не са първия час.
    Последните часове човек вече също не е съвсем адекватен учил е 6-7 часа отново не може да възприема с пълна сила.
    В цялата тази работа има хляб, само няколко неща не са ми ясни, защо е решил че български език, литература, математика, информатика са трудни предмети? Кой е той че да се меси в образователната политика (все пак си има министър на образованието за тази цел)?
    Според мен отговора в първия въпрос се крие във факта че човека е завършил медицина, следователно е бил силен по биология, химия, etc. Но все пак кое му дава право да решава кое е трудно на децата и кое не? Аз като завършил инжинерство математиката ми беше 10000 пъти по лесна от историята примерно!
    Друг проблем който виждам в това изказване е следният:
    Навремето имах по 3-4-5 часа БЕЛ седмично (не помня точно колко), имах по 8 до 10 часа седмично математика и от 4 до 6 часа информатика, ами ако тези предмети трябва да са ми втори, трети и четвърти час, при пет дни седмично това прави общо 3*5 = 15 часа
    при прости сметки 10 часа математика 4 часа информатика и то остана 1 час за по български език, какъде ще отидат останалите часове?
    Друга проста сметка, доколкото съм запознат на учителите им се плаща на брой преподадени часове, ами те как ще си изкарват парите учителите по математика при 15 часа седмично?
    Трети проблем: в много училища броят на кабинетите по информатика е ограничен, как ще видят всички деца компютър, а информатика не се учи на "сухо"!

Добре че завърших училище преди доста години и нямах такива проблеми като вас (че имаше проблеми пак имаше, да не си помислите нещо )

Guest
    П.П. Забравих да кажа че явно щом информатиката според г-н мин. проф. Радослав Гайдарски е труден предмет то той има проблеми при работата си с "компютеро".

Guest
    vie pak kvo ste ste zaoplakvali az VSEKI den imam po 7 chasa a sam 7 klas.kato bqh 6 sashto beshe taka.akto bqh 5 imah vseki den po 7 i edin pat 6!!!!!!!!!!!!!! kvi sa teq manii tuka...?!?!?!

Повече от фен Аватара на did1ls
    Град
    Из Варна
    Хах
    Аз в петък имам първи час математика,а след това 5 часа Немски
    Kакво ли си пожелават звездите,когато видят падащи хора...?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си