.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 66

Re: Разделението на "софиянци" и "селяни"

Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Защо то съществува? Защо софинците си мислят, че са нещо повече от хората, които са родени в провинцията?
    защото сме повече от хората родени в провинцията, защото начина ни на мислене не е такъв какъвто е селският такъв. нашият манталитет е не селски, не цигански, не турски, не градски, а софииски.
    2, 11 и 8 точка системно - бан

Супер фен

Цитирай Първоначално написано от NiKOLAN
    Защо то съществува? Защо софинците си мислят, че са нещо повече от хората, които са родени в провинцията?
    защото сме повече от хората родени в провинцията, защото начина ни на мислене не е такъв какъвто е селският такъв. нашият манталитет е не селски, не цигански, не турски, не градски, а софииски.
    Тази манджа беше особено вкусна. Добре храниш .
    2т. системно

Цитирай Първоначално написано от skate_warrior
    София е най-голямото село....
    Цитирай Първоначално написано от ludo_mace
    ...тва голямо село София... ...село София...
    и кои хора го превръщат в такова?
    Цитирай Първоначално написано от ludo_mace
    точно тия софиянци, дето го казват тфа, най-често са върли селяни(може да са родени и да живеят в София, ама манталитета като е селски, за кфо говорим изобщо)

Съгласна Аз самата съм родена и прекарала първите си пет години в Плевен (после с наще си дойдохме в тва голямо село София) И преди някои мои, не толкова големи доброжелателки, бяха леко подочули, че не съм от село София, ама не се сетили точно от кой град, зацепили само, че започва с "п" и после гражданчетата им умни златни ми викали зад гърба "селянката от Пловдив"
    така е, или си от софия или не си
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    Тази манджа беше особено вкусна. Добре храниш .
    аз не се гордея толкова че съм гражданин на света, че съм европеец, че съм българин, отколкото това че съм гражданин на София

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Според мен, това е породено от взаимната омраза.

Това, че някои софиянци си мислят, че като са в столицата са голямата работа (горната кора на лайното) е така...но не при всички.

П.П. Има една приказка: "Като дойде празник, софиянци си отиват по родните места.". Сами си вадете изводите.

Фен
    Град
    Pico-Union District
    Мда, уж в България сме братя българи, уж на балканите повечето сме братя славяни, уж в света сме си братя човеци, но войни съществуват. Всичко е въпрос на пропаганда и гледна точка. Омразата е висша форма на слабост и в случая, тя е присъща за повечето хора от провинцията.

Повече от фен Аватара на RudeBunny
    Град
    там,където вятъра спомени носи и морето сълзите обгръща..там вечно се връщам
    Цитирай Първоначално написано от eas7a
    Напротив... точно обратното е... всичко идва от така наречения "комплекс на провинциалиста", където всички селянчета искат да живеят в големия град и да са "мноо големи", точно такова е 90% от населението на София, няк'ви новозаселили се провинциалисти, които си мислят, че са много яки и големи като живеят в София, а даже немогат името да си кажат на чист български език...
    =D> напълно съм съгласна .. вече всичко живо независимо от кое 'село' е тича в София ... и стана еднаа
    http://img521.imageshack.us/img521/3175/image1jl5.jpg
    MinD|ConTroL_F
    ..and if you`re lucky.;;
    I mean.. the luckiest person in the world...
    the one you love decides to love you back!

Град
    Варна
    Аз лично имам против града София,не хората.Самия град ми е противен по лични причини-точно 2 пъти отидох в София.
    1-я път бях на състезание,счупих си ръката и ме заведоха в Пирогов.Там много образованите лекари решиха,че трябва да ми наместят ръката без упойка-аз едва не припаднах от болката-представете си какво ми е било-и до сега имам проблеми с тази ръка.И за капак на всичко щяха да ми обездвижат ръката за половин година напред,защото решиха ,че трябвало 75 дни да нося гипса.Когато се върнах във Варна ми казаха,че след 1 месец го махам тоя гипс.И 2-я път когато бях в София един пич си събу гащите и се исра пред Народното събрание!
    ЕВАЛА София!Иначе нищо против софиянци нямам.

Цитирай Първоначално написано от Sweet^F
    Аз лично имам против града София,не хората.Самия град ми е противен по лични причини-точно 2 пъти отидох в София.
    1-я път бях на състезание,счупих си ръката и ме заведоха в Пирогов.Там много образованите лекари решиха,че трябва да ми наместят ръката без упойка-аз едва не припаднах от болката-представете си какво ми е било-и до сега имам проблеми с тази ръка.И за капак на всичко щяха да ми обездвижат ръката за половин година напред,защото решиха ,че трябвало 75 дни да нося гипса.Когато се върнах във Варна ми казаха,че след 1 месец го махам тоя гипс.И 2-я път когато бях в София един пич си събу гащите и се исра пред Народното събрание!
    ми казали са ти половин година ти си го махнала след един месец заради варненски лекари и сега те боли... аз така го разбирам. май не са виновни лекарите от пирогов, да не говорим че те на никой за нищо не слагат упойка по принцип

Супер фен Аватара на Momchence
    Град
    София
    Който има нервите и времето да се занимава с разнищването на такива възвишени въпроси да го прави

Има безкраино умни и интелигентни селяни, има и безкраино тъпи и прости софиянци Човек е много повече от мястото където се е родил или отраснал....ако си тъп и Ню Йорк не те спасява а на един умен човек не му пречи да живее на село (стига да има какво да прави там )
    Birdy birdy in the sky dropped a poopy in my eye, I don't worry I don't cry, I'm just happy that caws can't fly!

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Sweet^F
    ми казали са ти половин година ти си го махнала след един месец заради варненски лекари и сега те боли... аз така го разбирам. май не са виновни лекарите от пирогов, да не говорим че те на никой за нищо не слагат упойка по принцип
    Не си разбрал правилно,знаеш ли какво ще стане ако го нося тоя гипс толково време-най-много след това да не мога да си раздвижа ръката.А имам проблеми точно заради начина по-който ми я наместиха(имах една счупена и 1 спукана кост)Точно лекарите от Пирогов са виновни.

Guest
    В почивните дни согиянци се връщат по родните си места!!!!!

Супер фен Аватара на CVETELLINA
    Град
    ПлеВеН
    Цитирай Първоначално написано от fake
    точно тия софиянци, дето го казват тфа, най-често са върли селяни(може да са родени и да живеят в София, ама манталитета като е селски, за кфо говорим изобщо)
    Подкрепям със 10 ръце хах точно така е!!!
    f@nt@zi@

Супер фен Аватара на maldini
    Град
    2 метра под земята
    Sweet^F

Да и мен ме дразни Варна заради автобусите ама кой те пита? Имаш предвид,че лекарите във Варна са по-добри от тези в София ли?

Голям фен
    Град
    София
    abe samo az li jiveq v Sofiq i ne smqtam horata ot provinciqta za selqni tova che imat dialekt neznachi che sa selqni ili che sofiqncite sa neshto poveche ot tqh!

Фен
    Град
    Sofiq LOL!!
    аби не софиянците се делкат от другите....точно тия от провинцията го правят тва шибано разделение коети лично мене мнооого ме дразни всички плюят по софия обясняват колко е кофти тука и така до безкрая ама после каде се бутат----в СОФИЯ нали....мога да дам един мноого нагледен премер всяко лято ходя на созопол и там се събираме една компаниика с мноого хора от софия варна бургас и тн и кво става бургазлии и варненци се делят и почват да радправят ся ква била дупка и колко моля ти се съжалявали че трябвало да дойдат да учат там....ми да си седят в бургас шлш във варна бе кой ги вика тука не стега че вече 2 милн станахме ен може да се разминеш по улиците ама още едват и най-най-най-най ме дразни че не ние софиянци а другите предизвикват някакво шибано разделение.То България май се дели на София и остатък
    знАм чЕ нЕ сЪъм идЕАлнА.. прЕцАкЪъш лИ мЕ прАиш грЕшкА тОтАлнА: акО оБичАм оБичАм дОкрАй.:. нЕ мЕ поЗнАъЪш пО хУу сИ трАй:жИвЕя кАктО сИ иСкЪъм и зА нИкоЙ нЕ мЕ е*е

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от maldini
    Sweet^F

Да и мен ме дразни Варна заради автобусите ама кой те пита? Имаш предвид,че лекарите във Варна са по-добри от тези в София ли?
    За времето когато това се случи смея да го твърдя на 100%,защото точно заради тези лекари щях да си обездвижа ръката.Нека те дразни Варна,вярно автобусите са гадни.Аз просто казвам,че не харесвам София като място за живеене и изобщо като град.А колкото до образованието,да и аз ще отида да уча там най-вероятно,но поради простата причина,че тук няма университет,който да отговаря на нуждите ми.Колкото до диалекта-няма място в България където да се говори книжовен български език!Лично мнение всеки има право на него-дразни ме това разделение като цяло едните се озлобяват срещу другите и накрая какво,някой да е станал повече от другите?Това че сте от столицата не ви прави по-умни или по-можещи от другите,същото важи и за така наречената от вас "провинция".Местоживеене о не определя манталитета-запомнете го!!!

Аз по принцип съм от 2 столици!
    Шот съм Роден в Москва и от малък живея в София!
    По родословно дърво, пра пра бабами си е живяла в София(преди е било село) и не съм имал роднини дет да са живели извън София (или Москва).
    Като цяло неам нищо против селяните, ама ми идва да троша зъби на някой който ми говори на мьеко!
    И всички тия които мигрират от разни села и идват в софия да ми развалят езика "Ке ги ИЗКОЛИМ ДО КРАК"
    No, we can't go back. Your old life's dead - and if they catch us, there's a fair chance that your new life won't last much longer. They'll probably have silver this time.

абе тая тема не я ли из4ерпахме отдавна?
    Ако е в моите ръце, то е мое
    Ако то е мое, то никога не може да стане твое.
    Ако строя нещо, то всички части са мои.
    Ако изглежда като мое, значи е мое.
    Ако си мисля, че е мое, значи е мое.
    Ако то е твое и аз го открадна, значи е мое.

като се разходя из някой провинциален малък град > 50 000 хората ме гледат като марсианец, да не говорим ако си палнеш нерга на площада кво става... по малките градове няма готини хора (е може тук таме )- тъпи са (а съм обиколил БГ много стабилно)
    по софето е същото но поне в тоя милион и половина има няколко човека които са като тебе....
    тва е разлика няма.... софия си е най голямото село - казвам го като софиянче от гето Дружба....
    Gott wei

Фен
    Град
    София - селското царство
    Цитирай Първоначално написано от eas7a
    Напротив... точно обратното е... всичко идва от така наречения "комплекс на провинциалиста", където всички селянчета искат да живеят в големия град и да са "мноо големи", точно такова е 90% от населението на София, няк'ви новозаселили се провинциалисти, които си мислят, че са много яки и големи като живеят в София, а даже немогат името да си кажат на чист български език...

A taka kvo e tva da doe nkav i da mi razpraa da mi se golemee kato mi razpraa "I sq KU 4e q prai6 " prevod - kak 6te q kara6 sme6ni sa mi

Мега фен Аватара на quench
    Ще цитирам моят дълбокоуважаван преподавател Иван Спиридонов:
    "В петък гражданите отиват на село,в неделя селяните се връщат в града"
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Супер фен
    tva e tapo

Фен
    Град
    София - селското царство
    Цитирай Първоначално написано от Mimka_sweet
    tva e tapo

Xaxaxaxaax tva e verno =D>

fake
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от az_i_ko_we
    като се разходя из някой провинциален малък град > 50 000 хората ме гледат като марсианец, да не говорим ако си палнеш нерга на площада кво става... по малките градове няма готини хора (е може тук таме )- тъпи са (а съм обиколил БГ много стабилно)
    по софето е същото но поне в тоя милион и половина има няколко човека които са като тебе....
    тва е разлика няма.... софия си е най голямото село - казвам го като софиянче от гето Дружба....
    не си ходил в правилните градове явно

Голям фен
    Град
    София
    Това да си софиянец в никакъв случай не означава, че си по-умен или по-начетен от другите българи.
    Няма нещо по-смешно от софиянец,който отивайки някъде по България започва да парадира с местожителството си.
    Хората извън София определено са по-възпитани!
    Столицата вече не е нищо повече от неприятна сбирщина, в която никой не може да живее заедно с другите!
    Това ми е мнението за софиянци.

Но нека винаги съдим човек първо заради самия него, а после да разглеждаме останалото!
    "Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си