.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 33 от общо 33
    БЪЛГАРИ! СТОЙТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ!
    вече три месеца съм в тая пуста Германия, срещам се предимно с българи които са тук от най-малко година...
    Западна европа е пълна с тапанари, и единственото хубаво нещо в нея са българите.... но уви те често забравят към коя нация принъдлежът...
    "поради що се срамиш да се наречеш българин...."
    Прецакан съм до толкова че нямам пари да се върна в БГ, но щом събера веднага се завръщам и казавам МЙНАТА И НА ЧУЖБИНА...
    Не ние тря се учим от тях, а те от нас...!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Btw bulgarite tyka razpraviat 4e Bulgaria e bila 4ast ot Rysia i su6to 4e sme bili v Suvetskia Suiyz...Dosta hora razpraviat taka i napravo ymiram ot sram 4e ne samo ne znaiat istoriata si no smeiat i da si otvariat ystata i posle da mi se podigravat razni maloymnici 4e ne si znam az istoriata za6toto po-goliamata 4ast ot bulgarite tyka ne znaiat kakvo govoriat! Osven tova v Drezden kudeto jiveiat adski mn bulgari ne su6testvyva fynkconira6t klyb kato se ima predvid 4e ima rymunski,ryski,....A be bulgarska rabota...

Ami az jiveq v italiq ot 1 godina no sum idvala tyk dosta puti i predi ! Ne poznavam vse o6te bulgari koito jiveqt tyka, no 4esto sre6Tam po ulicite ili vav sypermarketa i stranno no te vinagi me zagovarqt i iizglejdat svestni hora!

Супер фен Аватара на Vikitooo
    Град
    Here
    Цитирай Първоначално написано от ~Make~Me~Feel~
    Jiveq v USA ot okolo 1 godina,no nikoga ne sam iskala da zaminavam .Ne mi haresva na4inut im na jivot -mnogo e razli4en ,horata sa razli4ni...
    Ае си бегаме към Бг и това е
    ♥ ♥ ♥

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    ba6ta mi raboti ve4e 7-a god v Ispaniq i mi kaza ot bulgari (v 4ujbina)bqgai.te sa po-gadni otkolkoto mestnoto naselenie.znam 4e trqbva da e to4no obratnoto no nz zashto taka se polu4ava....
    Мдаа...за съжаление си права...Аз съ6то съм в Испания...от местното население съм останала само с добри впечатления...за сега....наскоро се запознах с една българка,която е от 7 год.тук започнала е като сервититьорка,а сега е управител на ресторант...та тя ми каза,"не искам да познавам българи,искам да се откъсна от тази страна..."кво повече да говорим ние нямаме ценностна система,искаме да се издигнем напред..пффф...4овек не трябва да забравя от къде идва,за6тото рано или късно там се връ6та!!!

Град
    spain
    dam pepita e prava ... no i tva e vqrno 4e tuka balgarite se opitvame da se precakame edin drug vmesto da si pomognem i tva e lo6o no kakvo da se napravi edin den vsi4ki 6te se varnem v bg
    -->.MaRy^JaNe..ZeLeNaT@*Pr1Nc3S@..{GaNj@^EdIt10n}. <--

Град
    Dallas, Tx
    Ami..wijdala sym nqkolko.. i chestno kazano, kato se zapoznaxme, razbrax zashto sym napusnala Bulgaria.. to biva patriotizum ama nqkoi xora..naprawo..sram..

Истина е че трябва да се стои далеч от Българи и това не е само за Испания за жалост. Хората са някак си завистливи. Гледат да се изпреварят кой има по-хубава работа, по-нова кола, по-голяма къща и тн...
    Направо е смешно от една страна но всъщност е жалко. Ние, Българите в чужбина, трябва да си помагама. Ок, от начало като дойде някое ново семейство всички са готови да помогнат, но след това, като си стъпят на краката ги закопават. Какво е тва отношение към самите ни сънародници?
    Точно това се случи на моето семейство. Имахме проблеми с едно друго че се стигна чак до полиция и тн... няма да разказвам историята. Знам за един човек който дори Българи са го заплашвали да го убият като е дошъл първо тук. Чак сега, след 8 години, пак почна да се събира с българи.

Трябва, трябва да се внимава с Българите.

А какво самочувствие имат... просто нямам думи... все недоволни за нещо... все нещо или някой не им харесва... все да говорят за гърба на някои. Аз танцувам и пея в една БГ група тук, танцуваме народни танци а аз пея Български песни. Всяка Коледа имаме едно голямо тържесво за Българите тук и се събират около 500 човека всеки път. И тва е добре като се има в предвид къде живея... няма да казвам обаче. Винаги има проблеми за музика след това, за храната, за алкохола. А най-обсъждано е тва какво правим ние с парите след това. Имаше слухове че сме ходили на почивка извън Америка някъде...
    Ужас, ние се опитваме да направим нещо хубаво за тях. Да се съберат и да се видят, а те търсят начин по който да ни обидят и да се оплачат от нас... Но накрая пак идват следващата година нали?

Такива са повечето хора тук, неблагодарни и надути и какво ли още не.

Разбира се има единици които са свестни хора и не се правят ан голямата работа. Със такива се събираме и такива са и всички в нашата група. ПОмагаме си и не говорим зад гърба си.

Оффф... има още много да се говори по тази тема... но както и да е. Да кажа за teenager- ите (имах малък проблем да го напиша на Български... хаха не можах)

Първо като дойдох, много се дразнех от това как повечето тийнс говорят или на българо-английски или направо САМО на английски. Мислех си, "гледай ги тея, изведнъж много важни станаха и забравиха родната реч." Дразнеха ме... много.
    Постоянно се карах как трябва да говорим само на Български. Но просто имаше хора които са живяли тук от много време и не знаеха да говорят, но пък разбираха... Тва и до ден днешен не го разбирам. Да разбираш какво ти казват, но да не можеш и една дума да кажеш.
    Както и да е.
    С времето, и аз започнах да говоря на Българо-английски. Просто няма как. Всички говорим английски по цял ден една ли не... а на български се говори само вкъщи и то не винаги. Има семейства които въобще не си говорят на БГ, само на Англ.
    И така, забравят се думи и просто сме принудени да използваме англ, думи и изрази. Българския ни се ограничава, защото не го развиваме. А Английския ни става като роден едва ли не защото го говорим по цял ден. Жалко е... но това е живота.

Аз се събирам с мн малък брой "тийнс" ако мога така да ги нарека. И то се събираме само на такива БГ събирания... иначе не излизаме заедно. Всеки си има приятели американци или каквито и да са др имигранти. Вече тези на по 25, които примерно не са ходили на училише тук се събират заедно. Тези които са ходили на училище тук... са приятели със американци и др имигранти... но, мн рядко Българи.

Иначе си правим кефа като се съберем на някое БГ събиране... и тн... не е лошо... не мога да се оплача.

Има още много много да се обсъжда колко са различни хората тук... просто мн изписах и не ми се обяснява повече.

Както казах няколко пъти.... ЖАЛКО Е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си