- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тая Любов ще ме довърши...
Има една мисъл "Когато един човек сбърка веднъж спрямо теб, това е негова грешка, но сбърка ли втори път - това е твоя грешка". И така с всеки следващ път, грешката ще е твоя. Минала съм през същото и навремето не се двоумих много да дам втори шанс, след втория дойде трети.....и с всеки следващ път болеше повече. Някой като сбърка веднъж и ти му простиш, даваш нова възможност да те нарани. Може да случа доста песимистично, но си е така, поне според мен. И тука някой е писал за гордост.....ами да, може да го обичаш повече от всичко, но никой не заслужава да тъпчеш себе си заради него, да се унижаваш и т.н. Себеуважението преди всичко. Ясно е, че се измъчваш, защото обичаш и факта, че можеш да си с тоя човек прави всичко още по-мъчително. То си е вътрешна борба. Според мен.. дай му втори шанс, защото ако не го направиш, винаги ще се чудиш какво е можело да стане и ще се обвиняваш, че си пропиляла нещо, което в действителност може да не си е струвало, но на този етап няма как да знаеш. Дай възможност, за да видиш този човек дали действително си заслужава да се измъчваш заради него. И ако се издъни отново, тегли чертата и повече не поглеждай назад.
Най-добрата защита - усмивката!