Цитирай Първоначално написано от machoka
Начина на пиене на вино те прави пръв пияница или културен човек... като се замислиш..
едно е да изпиеш бутилка вино на пейка, друго е да си в клуб ,в подходящата обстановка, да ти свири някоя джаз формация на сцената до теб, осветлението да е приглушено и да можеш да се насладиш на някой блус с приятелката в тази разтапяща обстановка..

.. а не просто да седиш и да се наливаш на някоя пейка -> е, не че е лошо НЯКОЙ път да се случи - но превърне ли се в навик, човек трябва да се замисли според мен.
Хм...за виното ок!Наистина вино изискано се пие по ресторанти и по-лъскави заведенийца (като джаз клуб).Обаче я се замисли...кой нормален човек като седне на пейката, ще изкара бутилка вино и ще почне да се налива?Мисля, че всички са наясно, че виното е...хм...изискано питие и не можеш да си го пиеш на пейките (макар че там всичко е възможно!), и да ти яко и т.н.Виното не еза всеки случай.Докато една биричка в ръката, разчекваш се максимално на пейката и почваш да се кефиш на хората около теб!

Както казаха по-горе в кафенетата и заведенията трябва да се съобразяваш с тези около теб (непознатите), докато на пейките....на никой не му пука, че се държиш като пълен идиот!

Но в Търново например, ако отидеш в някое лъскаво ресторантче (не мога да дам пример, че ся много ми се въртят в главата) и си поръчаш вино ще те помислят за изискан човек!Но ако се метнеш в метъл кръчма и си поръчаш вино, ще те сритат отзад! (което май и е до една степен съвет)Всичко опира до заведението, обстановката, компанията,...дори и музиката, която се слуша в даден момент!Щото в джаз клуба е логично да пиеш нещо по-изискано, но на пейката с импровизирана музика (най-често само гласове) или да ти свирят другарите, ти да пееш и се наливаш с бира...е тва е живота!И независимо от студа си висиш на пейките.

Но и другото яко на пейките е, че можеш да пиеш с компанията по всяко време на деня!Я се изтърси в някое заведение например по обед и почни да се наливаш!Няма ли да те помислят за пияница, вместо за културен човек?