- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ЗА нас и обичта ни към "МАТЕМАТИКАТА" в живота
Хахах ама ти си наистина забавна.. И сега сигурно пак ще се опитваш да ме убедиш, че съм високомерен, защото съм пънкар(Първоначално написано от rosskata
) или защото съм част от няква друга субкултура хаха :>
БТВ доста комплексарски пост, щото аз никъде не съм видял да правя това което ти споменаваш в всичките си 20 реда писания - че съм високомерен и че съм позьор или че съм се биел в гърдите че съм велик.. Следващия път като тръгнеш да пишеш се позовавай на факти а не на някви откъслечни криви представи.
И все пак за да не се разпискаш сега че си права ще те попитам - какво позирам та съм позьор?
И другото което главицата ти отказва да приеме - не казвам че съм нещо повече от другите, казвам че съм нещо достатъчно различно от тях че да не искам да имам нищо общо с повечето. Сега успяваш ли да го запомниш или ще ми се налага да го пиша пак за не знам кой път вече?
Айде да видим какво ще измислиш сега... Нека да позная - аз съм кон с капаци, високомерен съм, позьор съм... Ами май тва ти бяха репликите.. Ако пак ще пишеш това - спести си го.
Аз нямам комплекси за малоценност, спокойно. Но за сметка на това ме дразнят хора, които се мислят за повече от другите... А по постовите ти личи, че ти се мислиш за повече от чалгарите, и не можеш да го отречеш.
Това, което твоята главица отказва да приема, е че ти се изказваш изключително тесногърдо за хора, които не познаваш... И по тона, с който говориш за т. нар "чалгари" по всякакъв начин личи, че не ги приемаш за равностойни хора, което по дефиниция е високомерно.И другото което главицата ти отказва да приеме - не казвам че съм нещо повече от другите, казвам че съм нещо достатъчно различно от тях че да не искам да имам нищо общо с повечето.
ПОтоянно се изтъкваш колко си различен. Ако държиш, ще събера цитати от мненията ти, и ще ти ги пратя на лично, за да не занимаваме всички от форума.
Ей това ме подразни. Може би не беше мястото в темата да си изразявам мнението относно теб, за което се извинявам. Но това пак не променя мнението ми... Нищо, помисли си, че съм чалгарка и не ми обръщай внимание... :P
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
А според мен от постовете ми личи че не харесвам чалгари, а дали се мисля за нещо повече от тях.. възможно.. не съм се замислял :> И понеже си малко предвидлива - не започвай разговора "как може да слагаш всички чалгари на едно място, има и свестни и интелигентни и тн.."..
Хъм иначе обвиненията в позьорщина, това че съм се правел на велик, и че съм високомерен изведнъж се сведоха само до т'ва че изтъквам че съм по-различен от другите.. И все едно аз съм единствения който го прави това, че чак трябваше ни в клин, ни в ръкав в няква тема дето няма нищо общо да тръгнеш да ме обвиняваш в това. Наистина се чувствам забелязан за което благодаря.
И не се измъквай с т'ва "помисли си, че съм чалгарка", щото ти още преди време беше набедена за хипарка. И тая тема също е част от вашия глобален план за мир, любов и безплатни кондоми :>
Като поникнат цветята ще ти направя венец.. Поне да те разпознаваме и да бягаме.. хипарка.. :>>
Обвиненията ми си остават и до нищо не съм ги свела, ако искаш да продължим разговора, пиши ми лично. Не беше тук мястото, за което се извиних вече.
Не, няма да го кажа, защото съм много далече от мисълта, че мога да убедя някой като теб в нещо...И понеже си малко предвидлива - не започвай разговора "как може да слагаш всички чалгари на едно място, има и свестни и интелигентни и тн.."..
Ако става въпрос, и чалгарка съм донякъде, много от най- близките ми приятели са чалгари и често на купони се слуша чалга.Избухвам на неща като "сандокан малиии с двата ножа" щото са яко малоумни и повишават настроението...
Сега чакам да ми докажеш с какво си повече от мен...
КОлкото до другото- ок, хипарка съм, да. И не бях набедена, сама се набедих по някое време, и аватара и подписа ми бяха такива...И кво?
Глей го, мир, любов, безплатни кондоми... И се оплаква...
Добре.. По обвиненията в позьорщина и мания за величие ще поговорим на лично :>
Иначе че ще ти е трудно(да не кажа че е невъзможно, че ще изгубиш интерес :>) да ме убедиш в нещо - така е. Но по мои наблюдения хората обичат да правят неща които никой не е правил до сега, така че заповядяй :>
А това че ти си слушала чалга не те прави чалгарка. Както и един човек който слуша пънк през някво време не е пънкар. Чалгара е тип човек който дори да не слуша чалга, пак си остава такъв. Това е начин на поведение, на мислене, на обличане(тези неща са сходи за всеки чалгар само в най-общи линии.. не казвам че всички са абсолютно еднакви и като мислене и като обличане..(йее писането по форуми те научава освен да казваш какво мислиш, да казваш и какво НЕ мислиш.. яко ;>)), който на мен ми е крайно антипатичен, и този факт не смятам да го крия само и само да не бъда изкарван кон с капаци, надувка или някви подобни работи.
Не, не се набеди сама защото си спомням :> И нито Слаш нито Кърт са хипита така, че не лъжи за да не си навлечеш някоя гръмотевица или кълбовидна мълнийка в стаята.. :>
А любовта и безплатните кондоми можете да го осъществите, ама за мира не съм съгласен. Make sex AND war.. Е това вече е начин на живот :П
Вече много станахме офтопик, и все пак- бях с хипарски аватари и подписи още преди да се регистрираш в сайта... Затва експлоитед ми каза в оная тема че съм хипарка... капиш?Не, не се набеди сама защото си спомням :> И нито Слаш нито Кърт са хипита така, че не лъжи за да не си навлечеш някоя гръмотевица или кълбовидна мълнийка в стаята.. :>
А любовта и безплатните кондоми можете да го осъществите, ама за мира не съм съгласен. Make sex AND war.. Е това вече е начин на живот :П![]()
Да ве, много яко--- войнааа, смърт, размазани малки дечицааа, хора без дом, умиращи от глад, разрушени градове, вдовици, сираци... Ебаси купона!!!![]()
Набеди те за хипарка, щото говориш като такава. То и аз мога да си сложа някви хипарски аватари за прикритие ама нема да мина нали..
Хаха добре оценявам тва че си против тия неща, ама няма да постигнеш нищо като ми повтаряш на мен да съм толерантен спрямо чалгари :>
Плюс това война не означава непременно атомни бомби и калашници.. Може да означава и някаква собствена борба в която не се стреля и въпреки това е достатъчно съществена, че да трябва да съществува :>
Хей,не се притеснявайте за войната! Вече няма да има масови бежански лагери и прочее! Тази седмица US списанието "Atomic scientist",издавано от Лос Аламос обяви,че рафинирането на безрадиационна бомба е станало по-лесно и евтино от производството на рдиационна защита на силозите,така че влизаме в ерата на плазмените заряди! Сега смелите американски войници могат да минат часове след ядрения удар през поразената зона,носейки световен мир и справедливост! Ура,ура,ура!
Роска,ако на теб някой ти гепи чаната на улицата и побегне,а ти го настигнеш,какво ще направиш,за да си я вземеш? Ще го шибнеш едно яко или ще седнеш да му обесняваш колко лошо е постъпил и колко етично би било да ти я върне? Примера е тъп и конкретен (което е същината на тъпотата му),но показва в по-малки мащаби за какво говорим,когато казваме "агреси,война" и прочее ужасяващи натихуманистични думички....
То е очевидно, че ще се ядоса и ще цапне крадеца, но в тая тема не говорих за тея нещаПървоначално написано от quench
Говорих за това ква злоба се насажда, прекалено пресилено е според мен, да се делим чак толкова заради музиката, която слушаме. Пресилено е, защото то това е едва ли не като война...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Обществото има нужда периодично да излива агресията си някъде - прекалено много неща я пораждат. По-добре да льокам мастиката вкъщи и да псувм чалгарите или противниковия отбор по футбол,отколкото да гоня евреи и цигани по улицата с двуцевката.
Ти искаш да спреш едно от кранчетата за отпускане на напрежението - и ако успееш...
Обществото иска да изкара агресията си?Младите могат да спортуват(борба, карате и т.н), да запълват времето си с нещо, да се развиват, така няма да остане време за глупави спорове кой бил по - умен и кой как трябвало да се носи. То е нормално да има спорове от време на време и несъгласия, ама то вече всичко става прекалено...
Абе момиче,ти не разбра ли,че човека е звяр,излязъл от някой кошмар на Майката Природа? Хората имат нужда да рушат и убиват,за да се чувстват човечни. А ако след това изпитват съжаление за стореното - това също е в душевността на човек.
Хем искаме да ни е наред всичко,хем да сме добре всички,хем някой дам страда!
Абе, "момче", аз какво трябва да разбера? Че повечето от нас са станали злобари и мразят всичко и всички?Че останаха малко истински хора, които наистина ценят характера? Ми да, наистина повечето хора са такива, но не всички. Затова я пуснат тая тема. То наистина не може да си добър с всички, нормално е някои да те дразнят, нормално е понякога да изливаш агресията си, но когато това излиза от рамките на нормалното, то това е отвартително. Казваш ми, че било нормално да сме зверове, е аз не мисля така
Какво му е нормалното на това?
Нямам какво да добавя!Първоначално написано от Smiley_Girl
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Прекрасно! Аз ще съм едно зло,изпълнено с омраза копеле,а вие ще сте добри хориа! Я бързо сваляй и гледай "Сибирският бръснар",ако не си го гледала! И виж какво се случва с добрите,прекрасни и слънчеви хора! И това е в живота - защото това е руски,а не американски хепи-ендър!
Съжалаявам - и аз искам да съм отворен за всемирната доброта,но живота или по-скоро размишленията ми върху него,ме направиха звяр!
Я се позамисли малко какво говориш и стига бълвал агресия във всяка тема. Ако всички мислеха като теб, до сега свят нямаше да съществува..Първоначално написано от quench
..всички били зверове, а?Нямам думи
![]()
Ама тука съвсем се отколонихте от темата...
Никой не ви говори за всемирна любов... А за това колко е тъпо да мразиш някой, само защото ти си решил, че е различен от теб, при това по някакъв такъв маловажен признак като музикални предпочитания...(спестете ми че музиката била определяща за характера и разберете, че това далеч не важи за всички
)
Агресията е нормално човешко явление, но това не значи, че трябва едва ли не да и се кланяме... Тука ми казват "прави война"...![]()
Да се защитиш не е агресия, агресия е да нападаш.
Страшното в случая е не факта, че тя съществува, а за какви елементарни неща се появява...
Толерантността е това да приемаш различията на хората, а не да се кефиш някой като ти дръпне чантата- това е вече съвсем различно... Нито да обичаш всички, нито да харесваш всички, а просто да приемеш факта, че не може всички да са като теб...
До г-н Пънко- скинаря- докато не си смениш тона, няма да отговарям на лични... Нямам намерение да се защитавам или да ти доказвам каквото и да било, ако ще държим подобен тон.
Ами помисли си защо аз те набедих за надут тогава...Набеди те за хипарка, щото говориш като такава.
п.с Хипарка за мен не е обидна дума, така че не се надявай да ме обидиш като я повтаряш.
п.с Има много начини за изливане на напрежението, свързани с положителни емоции- спорт например. Пробвайте да блъскате стената или топката, вместо нечия глава... Може пък и да има файда.
Значи първо не правиш разлика между омраза и антипатия.. Омразата също като уважението се заслужават и никой не го получава ей така защото е еди какъв си(поне за мен е така). А на мен тия хора са ми само антипатични, и това, че слуша точно тази музика не е опредлящото. Има много пънкари които са ми антипатични, както и много скинове.. Но човека чалгар(както казах - не човек който слуша чалга а човека чалгар) винаги ми е антипатичен. Наречи ме пак кон с капци :>
А г-н пънко скинаря() ще ти каже, че не е имал в предвид нищо отрицателно, с това което е казал(въпреки че твоята предубеденост спрямо мен може и да изкривява този факт). Също както като ти казвах хипарка го писах с усмивка а не с цел да те обидя.. Имам си къде-къде по-заслужили хора за каране и обиждане, че да си търся такива и по форуми.. Грешно си разбрала какво съм имал в предвид :>
КОн с капаци е определение за човек, който следва някаква твърда "политика" без да поглежда настрани да види дали е правилна, приемайки го за даденост. Кажи ми че не е така...Но човека чалгар(както казах - не човек който слуша чалга а човека чалгар) винаги ми е антипатичен. Наречи ме пак кон с капци![]()
Правя разлика между омраза и антипатия... Но и двете по принцип е нормално да бъдат към личността на даден човек като цяло, или към черти от характера му, а не спрямо това което харесва- дрехи, музика, филми ако щеш. Да мразиш чалгарите (ок, да са ти антипатични) е също като да мразиш негрите- безпочвено и ограничено...(ако не се лъжа, пънковете са против расизма) Както и обобщаването на голяма група хора по един- единствен признак, при положение, че всеки от тях притежава милиони различни качества и предпочитания.
Ако някой е забравил, именно това беше темата на дискусията![]()
Не, разбирай го като глупава постъпка, необоснована при това. Това че някой не споделя интересите ти, не го прави лош.Първоначално написано от exploitedteen
Пффф!Тъпо е да псуваш някой без причина, жалко е!Така както чалгарите биват обиждани от метъли, пънкари, скинове и т.н., то и метълите, пънкарите и скиновете са обиждано от чалгари!Първоначално написано от шери
Някои могат да кажат (има такива, говорила съм по тея теми с мои съученици), че чалгарите отвръщат на удара, но н е е така!Те все повече задълбочават проблема!
Като малките деца са:дразнят те, защото им обръщаш внимание, в момента в който спреш, на тях има става безинтересно и се отказват от тва да ти привличат вниманието по този начин!
И шери, да попитам, защо постъпката да е необоснована?Може да си има причина!Наистина, това, че някой не споделя интересите ти, не зго прави лош, но не го прави и добър!Когато някой не споделя твоите интереси, поне трябва да се съобразява с тях!Но по тоя начин се засегна тема, която е обсъждана многократно и безрезултатно!
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Ето, ти казваш, че трябва всеки да се съобразява с чуждото мнение. Защо тогава трябва да се псуваме? Аз съм ставала свидетелка на много теми в тоя форум, където се псуват чалгари(и не само тях), без да са казали нищо, с което да обидят другите. Просто има някакво супер рязко разграничение, нещо като война, знам ли. Аз си мисля, че ако някой не те провокира с гадно държание, ако не говори лошо за теб и не се драчи, няма какво да го псуваш, само щого е чалгар, примерноПървоначално написано от brain_stew
![]()
Приемай го както искаш, като война, като разграничение, деление и т.н.Винаги ще го има тва!Просто едните не понасят другите именно заради поведението на повечето чалгари!И пънкари, и скинхедс, и метъли обиждат понякога, но тва ев рамките на нормалното!Както каза quench, трябва понякога да си избиваме агресията в някакъв отдушник (е не каза точно тва, но все пак...)и тва не става със спорт...знам го от личен опит!Понякога човек има нужда да фрасне някого!Лично аз съм имала нужда от тва много пъти...хубаво че имам баща, който не харесва факта, че съм момиче и се съгласява да си прилагаме фатки...
Помня имаше една тема, за метълите и пънкарите...хм, там почти всеки втори-трети пост беше "абе мани ги бе, метълите смърдят бе...тея са тъпи, не се къпят" и прочее...Нищо никому не е правил, а те нападат!Тъпото е, че чалгарите нападат заради самата идея, а другите поне си знаят що нападат чалгарите!
Макар че говорейки лошо за чалгарите, пропадаш на тяхното ниво, което е много ниско (според мен) и няма оправдание за тая дейност!Но аз си признавам, понякога пропадам на ниско ниво, когато вървя по НДК и се хиля на индивидите с пухчитата надули тухличките си и от там се чува "нежното" грачене на някоя фолк-певица![/b]
exploitedteen, напомни ми как днеска се ядосах на едно момченце с якенце ДИЗЕЛ...на гърба му имаше пънкарче, или поне на такова приличаше, ама с гребен де, в профил...малее!ДИЗЕЛ са толкова пънкарски....баси!Как искаш да го ударя!Ядосвам се и какс е гаврят тея с красотата на гребена!Гелосват си боядисаните коси, праят гребен, без дори да се съобразят, че тва влиза в неква субкултура!Пфффф!