Здравейте,
Как виждате бъдещето на БЮР Македония? Смятате ли ,че е възможно да продължи съществуването си в този формат на малка мафиотизирана страна - тип европейска бананова република?
Според мен единственият възможен път на Македония минава през дележ. След обявяването на независимостта на Косово ще е въпрос на време то да бъде присъединено към Албанската държава. От там нататък нищо не може да попречи на албанците да вземат западна Македония по линията Тетово-Охрид (приблизително ). За това красноречиво говори течащата с пълна сила кантонизация и федерализация на Македония.
От друга страна вече 100 000 граждани на Македония имат български паспорти, а повече от 150 000 чакат да получат такива. какво ще стане, когато изявяващите се открито като български граждани в Македония станат мнозинство (да споменем, че те вече са такива в районите на Малешевско с гр. Берово). Единствено България може да гарантира сигурно бъдеще на Македония, в която до месец юни 2007 г. официалната безработица надхвърля 47%. Реалната е много над 50%.
И да не забравяме, че в македония живеят 2 милиона и половина славяни, които са от българската група. Ако България и Македония се обединят това ще реши до голяма степен съществуващият демографски проблем. Славянският елемент в нацията ни рязко ще се увеличи за сметка на турския и циганския. това ще доведе и до изхвърляне от политическата система на небългарски партий като ДПС.
разбира се, не говоря за утопично обединение. Имам предвид федерация или дори конфедерация между двете държави в духа на европейската интеграция. Останалото ще си го свърши природата...

Интересно ми е да чуя вашите мнения. Надявам се, че има хора, които са запознати с тематиката, и че темата няма да се напълни с глупости от типа "Еби ги тъпите макета, дразнят ме!" или "Ти си идиот! Говориш глупости! Дразниш ме!"
Поздрави!