Интересно защо се харчат пари за празнуване на неизвестното, в което влизаме след има-няма 10 дни? В момента евро-скептицизмът е по-силен отвсякога. Странно защо се определи, че това е правилният път за България, но без референдум - ей така. 100% за това България да е член на ЕС, но 100% против при унизителните условия, пред които сме поставени и принизени със земята, третирани сме не като втора (това би било безспорен успех - така са третирани последните членки, които приеха 2004 година), а като последна категория хора. И вече държавната пропаганда дори не може да заблуди българина, че от 1 януари го чака нещо добро - той вижда само поскъпването на стоките и своето обедняване. Та засега ЕС си остава едно голямо неизвестно. Аз съм умерен песимист (в смисъл за ЕС съм, но както вече споменах, искам да сме третирани като равни, или поне като Чехия, Полша, Унгария и т.н.). Единственият реален кяр, които е неоспорим е, че ще имаме полза от ЕС от гледна точка на това, че всеки ще може легално да си емигрира в друга страна (засега май само Англия прави по-сериозни проблеми). Да видим дали в дните след 1 януари новият терминал на летище София ще успее да поеме трафика от хора, желаещи да напуснат България.