.
Отговор в тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 68
    Фен
    Град
    Grenland
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Тъпо ли е да си комунист или е комунистическо да си тъп??
    exploitedteen,Ахахааха върха,си обожавам те,ахахахаха

Голям фен Аватара на Communist
    Град
    Earth
    като ти видя подписа и ми се досира...

освен това не си комунист, а шибан болшевик

и на всичкото отгоре правиш рядко тъпи изказвания...

накратко... ти си един факън (ихааа) идиот (пак не е българска)
    1-во: Промених си подписа, сега дано не те ти се "досира"
    2-ро: Аз съм болшевик,комунист, социалист и т.н. не ми пречи
    3-то: изказванията ми са "тъпи" защото се забавлявам, това е юношески форум и не е нужно да пиша като Достоевски или Хемингуей
    Ако не знаеш - ще те научим!
    Ако не можеш – ще ти покажем!
    Ако не искаш - ще те принудим!

Пролетарии от всички страни - обединявайте се!

Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Цитирай Първоначално написано от Communist
    Все пак сме си свикнали с милиционер. Може да се използва също жандармерия (не става, френско е), опълчение, защитни части.
    [color=red]"Защитен Отряд" освен, а?
    Даа да.. След малко ще поискаш и Отбранителен Ешалон да му викаме..
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

Странно как когато хората поемат някаква инициатива, рядко са наистина разбират какво точно правят и защо го правят.

Чуждиците, та чуждиците.
    Ежедневно използваме толкова много думи с чужд произход, за които дори не допускаме, че са такива, та е прекалено наивно да се хващаме за най-явните. Да, може би звучи добре "да запазим българския език чист", но като ще имаме претенции да го правим, нека го правим както трябва. А, струва ми се, не е много вероятно да го направим наистина както трябва.
    Ние не сме в състояние да използваме главни букви и препинателни знаци където трябва, за чуждици сме тръгнали да спорим. Айде моля ви се.

And each time I feel like this inside
    There's one thing I wanna know:
    What's so funny bout peace, love and understanding?

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Re: Тийнейджъри vs Юноши

Според мен не трябва да се използва думата ТИЙНЕЙДЖЪР, а Юноша, девойка и т.н. Трябва да пазим българския език чист. Това се отнася и за други думи като уикенд, полицай, готин и т.н. Ники Кънчев във VIP Brother: "Това обаче ще го кажа на ЛАЙФА", т.е. в предаването на живо.
    Да, добре е да използваме българските думи.
    Спомням си, че преди време имаше в "Часът на Милен Цветков" точно тази тема и изказване, което няма да цитирам точно, ми направи голямо впечатление...замислих се и видях, че е така.
    В един език е невъзможно да няма никакви чуждици. Използването им не разваля даден език, а му помага да се развива, до известна степен.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка

Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Според мен не трябва да се използва думата ТИЙНЕЙДЖЪР, а Юноша, девойка и т.н. Трябва да пазим българския език чист. Това се отнася и за други думи като уикенд, полицай, готин и т.н. Ники Кънчев във VIP Brother: "Това обаче ще го кажа на ЛАЙФА", т.е. в предаването на живо.
    В един език е невъзможно да няма никакви чуждици. Използването им не разваля даден език, а му помага да се развива, до известна степен.
    Ходил ли си примерно в Албания? Чувал ли си как говорят? Няма такива "SMS", "weekend" и т.н. Точно там пък можеш да чуеш остарели думи от български език. Много ми е интересно...както и в различните области на България където се е запазил езика. Лошот ое че ние сме "взели" много от английския...наистина много. С тез нови технологии...ние унищожаваме индентичността си.

Супер фен
    Град
    Cairhien
    Ще викате на куките "Ушев" бе

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от scion_of_Storm
    Ще викате на куките "Ушев" бе
    Може. Как е в мн.ч.?
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Цитирай Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
    Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Ходил ли си примерно в Албания? Чувал ли си как говорят? Няма такива "SMS", "weekend" и т.н. Точно там пък можеш да чуеш остарели думи от български език. Много ми е интересно...както и в различните области на България където се е запазил езика. Лошот ое че ние сме "взели" много от английския...наистина много. С тез нови технологии...ние унищожаваме индентичността си.
    Не, не съм ходил в Албания.
    Дали идентичността ни се унищожава или не, зависи от нас. Да, приемаме нови технологии, развиваме се, но ако имаме желание и положим усилие, можем да я запазим.

Голям фен
    Става.

Мега фен Аватара на koalka
    Еми ок, не те кефи, ама съм сигурна, че и ти използваш думи, които не са български, а не е гаранция, че знаеш точно какви са.

Голям фен
    И така, сега да започна да простотийствам (ето, хубава българска дума, не като "спамя" или "флудя") по темата.

Полезно е да се приемат чуждици, когато на тях няма отговарящи български думи.

Но когато думата си я има, по-добре е да се запази. Аз, например, ползвам доста често "юноша", "девойка", даже "момък" и "мома", а "тийнейджър" или "тийн" сигурно 5 пъти да съм ги употребил през целия си живот.

Град
    Стара Загорка
    "юноша" не, но "девойка" е често употребявана дума от мен."Тийнеджър" не използвам попринцип.
    Имам един въпрос към "Communist" (момчето с потребителско име написано на "чист български език")и той е следния:
    Как предлагаш да се казва форума? Замени 'teenproblem" с друг "problem" виж...може да мине за написано на шльокавица. Та отговори...как ще преименуваме форума?

fake
    Guest
    предлагам юношапроблем...и що пък тряя да е на шльокавица, да не позволяваме тя да превземе света, да го променим, да започнем да пишем сайтовете на кирилица!да направим българската азбука официална азбука на светаааааааа!!!!

кх..сериозно, осъзнайте се.на никой не му пука.

Супер фен
    Град
    Мбабане
    Communist, как твое здоровье?

Супер фен
    Град
    Cairhien
    Ну, он очень плохо себе(я) чувствует. Къв юношапроблем бе, кви пет кинта. Интернет страница за решаване на проблемите на младите момци и девойки фтв

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    няма никакъв проблем в езика да се използват чужди думи. това не нарушава чистотата му, а го обогатява. въпреки че аз предпочитам когато се "крадат" думи от друг език, да се побългаряват поне малко.

Фен
    Град
    У Нас!
    като ти видя подписа и ми се досира...

освен това не си комунист, а шибан болшевик

и на всичкото отгоре правиш рядко тъпи изказвания...

накратко... ти си един факън (ихааа) идиот (пак не е българска)
    1-во: Промених си подписа, сега дано не те ти се "досира"
    2-ро: Аз съм болшевик,комунист, социалист и т.н. не ми пречи
    3-то: изказванията ми са "тъпи" защото се забавлявам, това е юношески форум и не е нужно да пиша като Достоевски или Хемингуей
    В крайна сметка какво си,политическите ти амбиций се менят доста бързо.Апък нали знаеш,овцете ходят по овчаря си,където имаш изгода,там си ти.Таз година си комунист,както се опреличаваш,догодина най-вероятно ще станеш човек с ясно изразени десни наклонности,демек Фидел Кастро Демократ,нещо подобно.Хора като теб са бездарници,паплач,свикнал си на лесното,защо ли,предполагам защото любящият ти баща те е снабдявал с всичко необохдимо от корекомите,защото е имал какво да краде и то кого,нали така правят уважаваните комунисти.Затова си ми смешен и какво ли още не,само като те слушам да парадираш с нещо,което дори нензаеш какво представлява.

Град
    Стара Загорка
    Цитирай Първоначално написано от fake
    предлагам юношапроблем...и що пък тряя да е на шльокавица, да не позволяваме тя да превземе света, да го променим, да започнем да пишем сайтовете на кирилица!да направим българската азбука официална азбука на светаааааааа!!!!

кх..сериозно, осъзнайте се.на никой не му пука.
    Засега сайтовете са на латинеца, затова ще се наложи да е на шльокавица, не защото на мен така ми харесва

Супер фен
    Град
    VCHC
    Айде до тук се поизчерпа ама едно не се каза...
    Като си толкова вещ, защо заглавието на темата съдържа "VS"

Супер фен Аватара на psycho_girl
    Град
    остров, наречен Утопия
    normalen li si, znae6 li kolko turski, grucki i ruski dumi ima v ezika ni, koito sa stanali knijovna norma i se izpolzvat, sigurna sum, 4e ne si se zamislql ( naprimer dumata kusmet turska e )

pff aman ot gluposti
    be careful what you wish for 'cause you just might get it

Град
    Стара Загорка
    ахахахахахаа

айде по темата малко..

Ако един език не се обогатява малко или много е обречен, просто няма вариант в едно мултикултурно и глобално общество в информационната ера да запази езика си чист...

в нашия език има адски много русизми, турцизми, а от скоро и доста западни думички...

английски, немски, френски, испански и италиански...
    Предполагам ще ти е интересно (защо пък да ти е такова? кое му е интересното?) да чуеш разговор между двама турци - единият от турция, другия от България. Те онез нищо не им разбират, защото наще говорят остарял език. Все едно им говори някой дадо от преди 150 години

Супер фен
    Град
    Lovech Hardcore ;]
    "Тийнеджъри vs. Юноши"

"vs. = versus",а не можеш ли да го замениш със "срещу" !?

Now is the time for me to rise to my feet
    Wipe your spit from my face
    Wipe these tears from my eyes

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от RedChil
    "Тийнеджъри vs. Юноши"

"vs. = versus",а не можеш ли да го замениш със "срещу" !?
    детс райт !!!

Голям фен
    Град
    на луната
    Аз съм на мнение че не трябва да отричаме чуждиците, както и да не допуснем да говорим само с чуждици! Всичко би трябвало да е в границите на разумното!
    Don`t be afraid of perfection-you`ll never reach it!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си