- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Тийнейджъри vs Юноши
exploitedteen,Ахахааха върха,си обожавам те,ахахахахаПървоначално написано от exploitedteen
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1-во: Промених си подписа, сега дано не те ти се "досира"Първоначално написано от exploitedteen
![]()
2-ро: Аз съм болшевик,комунист, социалист и т.н. не ми пречи
3-то: изказванията ми са "тъпи" защото се забавлявам, това е юношески форум и не е нужно да пиша като Достоевски или Хемингуей
Ако не знаеш - ще те научим!
Ако не можеш – ще ти покажем!
Ако не искаш - ще те принудим!
Пролетарии от всички страни - обединявайте се!
Странно как когато хората поемат някаква инициатива, рядко са наистина разбират какво точно правят и защо го правят.
Чуждиците, та чуждиците.
Ежедневно използваме толкова много думи с чужд произход, за които дори не допускаме, че са такива, та е прекалено наивно да се хващаме за най-явните. Да, може би звучи добре "да запазим българския език чист", но като ще имаме претенции да го правим, нека го правим както трябва. А, струва ми се, не е много вероятно да го направим наистина както трябва.
Ние не сме в състояние да използваме главни букви и препинателни знаци където трябва, за чуждици сме тръгнали да спорим. Айде моля ви се.
And each time I feel like this inside
There's one thing I wanna know:
What's so funny bout peace, love and understanding?
Да, добре е да използваме българските думи.Първоначално написано от Communist
![]()
Спомням си, че преди време имаше в "Часът на Милен Цветков" точно тази тема и изказване, което няма да цитирам точно, ми направи голямо впечатление...замислих се и видях, че е така.
В един език е невъзможно да няма никакви чуждици. Използването им не разваля даден език, а му помага да се развива, до известна степен.![]()
Ходил ли си примерно в Албания? Чувал ли си как говорят? Няма такива "SMS", "weekend" и т.н. Точно там пък можеш да чуеш остарели думи от български език. Много ми е интересно...както и в различните области на България където се е запазил езика. Лошот ое че ние сме "взели" много от английския...наистина много. С тез нови технологии...ние унищожаваме индентичността си.Първоначално написано от p4elata_brumze
Ще викате на куките "Ушев" бе![]()
Може. Как е в мн.ч.?Първоначално написано от scion_of_Storm
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Не, не съм ходил в Албания.Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
Дали идентичността ни се унищожава или не, зависи от нас. Да, приемаме нови технологии, развиваме се, но ако имаме желание и положим усилие, можем да я запазим.![]()
![]()
Става.
Еми ок, не те кефи, ама съм сигурна, че и ти използваш думи, които не са български, а не е гаранция, че знаеш точно какви са.
И така, сега да започна да простотийствам (ето, хубава българска дума, не като "спамя" или "флудя") по темата.
Полезно е да се приемат чуждици, когато на тях няма отговарящи български думи.
Но когато думата си я има, по-добре е да се запази. Аз, например, ползвам доста често "юноша", "девойка", даже "момък" и "мома", а "тийнейджър" или "тийн" сигурно 5 пъти да съм ги употребил през целия си живот.
"юноша" не, но "девойка" е често употребявана дума от мен."Тийнеджър" не използвам попринцип.
Имам един въпрос към "Communist" (момчето с потребителско име написано на "чист български език")и той е следния:
Как предлагаш да се казва форума? Замени 'teenproblem" с друг "problem" виж...може да мине за написано на шльокавица. Та отговори...как ще преименуваме форума?
предлагам юношапроблем...и що пък тряя да е на шльокавица, да не позволяваме тя да превземе света, да го променим, да започнем да пишем сайтовете на кирилица!да направим българската азбука официална азбука на светаааааааа!!!!
кх..сериозно, осъзнайте се.на никой не му пука.
Communist, как твое здоровье?![]()
Ну, он очень плохо себе(я) чувствует. Къв юношапроблем бе, кви пет кинта. Интернет страница за решаване на проблемите на младите момци и девойки фтв![]()
няма никакъв проблем в езика да се използват чужди думи. това не нарушава чистотата му, а го обогатява. въпреки че аз предпочитам когато се "крадат" думи от друг език, да се побългаряват поне малко.
В крайна сметка какво си,политическите ти амбиций се менят доста бързо.Апък нали знаеш,овцете ходят по овчаря си,където имаш изгода,там си ти.Таз година си комунист,както се опреличаваш,догодина най-вероятно ще станеш човек с ясно изразени десни наклонности,демек Фидел Кастро Демократ,нещо подобно.Хора като теб са бездарници,паплач,свикнал си на лесното,защо ли,предполагам защото любящият ти баща те е снабдявал с всичко необохдимо от корекомите,защото е имал какво да краде и то кого,нали така правят уважаваните комунисти.Затова си ми смешен и какво ли още не,само като те слушам да парадираш с нещо,което дори нензаеш какво представлява.Първоначално написано от Communist
Засега сайтовете са на латинеца, затова ще се наложи да е на шльокавица, не защото на мен така ми харесваПървоначално написано от fake
Айде до тук се поизчерпа ама едно не се каза...
Като си толкова вещ, защо заглавието на темата съдържа "VS"
normalen li si, znae6 li kolko turski, grucki i ruski dumi ima v ezika ni, koito sa stanali knijovna norma i se izpolzvat, sigurna sum, 4e ne si se zamislql ( naprimer dumata kusmetturska e )
pff aman ot gluposti![]()
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Предполагам ще ти е интересно (защо пък да ти е такова? кое му е интересното?) да чуеш разговор между двама турци - единият от турция, другия от България. Те онез нищо не им разбират, защото наще говорят остарял език. Все едно им говори някой дадо от преди 150 годиниПървоначално написано от exploitedteen
детс райт !!!Първоначално написано от RedChil
![]()
Аз съм на мнение че не трябва да отричаме чуждиците, както и да не допуснем да говорим само с чуждици! Всичко би трябвало да е в границите на разумното!![]()
Don`t be afraid of perfection-you`ll never reach it!