- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- За пеенето
мм искам да питам тези от вас които могат да пеят добре, как точно се вдигат високите тонове? някак трябва да си преправиш гласа ли какво е точно?
ni6to specialno ne se pravi-prosto si otpuska6 glasa i dori otna4alo da zvu4i malko ili pove4e fal6ivo ne se bezpokoi,svikva sesled kato se uprajnqva6 dostau4no stava super
zavisi dali ti se otdava ili ne...prosto se otpusni,bez kompleksi i pritesneniq-ako gi ima,pravi go nasame,vse nqkoga 6te se polu4i taka ,kakto iska6
![]()
Lipsata na dokazatelstva za su6testvuvaneto na ne6to ne e dokazatelstvo za negovata lipsa...!
Ne mojesh samo da se otpusnesh! Ako se iziskva nqkakyv super visok ton-navejdash glavata si leko nadolu.Izprobvano e-garantirano kachestvo.Za po-dobre "izkarvane"na tonovete vdishvash i izdishvash nqkolko pyti dylboko vyzduh predi peene,syshto si otvarqsh poveche ustata-taka tonovete sa po- qsni.
e estestveno 4e ne e dostatu4no samo da se otpusne6,no ako se stqga6 i ne go pee6 sus sobstveniq si tembur nqma da e dobre...di6ai SAMO s diafragmata,BEZ gurdite i ne izkarvai celiq vuzduh-di6ai dulboko za da ne izduhne6 posredata,taka da se kajehodila sum 3 godini na peene i nai-vajnoto na koeto ni u4eha e glasa ti da e otpusnat i estestven-ne trqbva da se opitva6 da go pravi6 kato nqkoi drug!
Lipsata na dokazatelstva za su6testvuvaneto na ne6to ne e dokazatelstvo za negovata lipsa...!
a az propqh ot 3 godishnaПървоначално написано от No_Limits^F
po prostata prichina,che maika mi e uchitelka po muzika
pitai Azis ;]Първоначално написано от [Industrial_Fr3aK
toi she ti obqsni nai-dobre :d
ot tova 4e sum hodila na peene 3 godini ne se razbira OT KOGA peq...e,ot mn otdavna...i ne mi e nujno maika mi da e u4itelka po muzika,ne 4e ima ne6to lo6o-naprotiv super e no dali pee6 hubavo ili ne-zavisi samo ot teb.
ako mojesh da svirish na nqkyv instrument [bez mrysni6ki analogii] mojesh da se razpqvash...kato postepenno povishavash tonovete... primerno ot dolno do, do gorno mi-fa ako mojesh da peesh.. i taka repetirash... celta e da ti se otvori glasa... ima suma uprajneniq za tova... mnogo e vajno i dishaneto. zaslushai se v nqkoi izpylnitel kak si poema vyzduh na vseki red i na to4no opredeleni mesta. [nai-tipi4en primer Aneliq... zashtoto pri neq moje da se 4ue po-zvu4no]...i taka... uprajneniq mu e maikata...
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
duglasna sumПървоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
naistina ima mn uprajneniq,no ako ne gi znae6...e problem zatova moje6 da probva6 da hodi6 na uroci,da re4em.
![]()
свиря на китара и с нея правя упражнението (от нисък до висок тон) мерси за съветите
![]()
на каква китара свириш?Първоначално написано от [Industrial_Fr3aK
и от колко време?
а между другото докато свириш някаква мелодия или песен можеш да си я тананикаш... това също помага...
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена
Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
ми.. горе-долу 3 години някъде.. дам пробвал съм го и това упражнение макар, че не знаех че става за упражнение![]()
абе имаше едни упражнения се сетих... 'мА мЕ мИ мО мУ'Първоначално написано от [Industrial_Fr3aK
дето в началото го пеееш бавно... и постепеннно забързваш и после мн бързо
или няк'во друго... АААА иииии ООО... или пък от със затворена уста 'мммммм' (не трябва да те сърбят устните когато го правиш иначе пееш грешно) мънкаш си високо и накрая на високите тонове запяваш ААА
![]()
ии понеже явно си музикант човексвириш един акорд.. за да го чуеш... изпяваш го... и после го пееш в обръщенията му... примерно... ДО МИ СОЛ... ми сол до... сол до ми... и др подобни
или пък докато свириш ДО трябва да изпееш МИ... и разни такива
абе то ти и сам можеш да си измисляш упражнения...
аз от практика от уроци... к'вото ми дойде казвам![]()
\
/
Бедна, но мила
Нормална, но обсебена