.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Тема: Ku4e v ka6ti

Ku4e v ka6ti

Hora sega re6ihme s na6te da si vzemem ku4e nemska ov4arka.Iskam da razbera dali se gledat trudno i kakvi griji iziskavt.. I sa6toto taka dokato sa malki naistina li grezat mebelite.....

karamelka 015
    Guest
    Zdravai da iziskvat griji,az li4no imam nemska ov4arka i za tova moga da ti kaja mnogo ne6ta,parvo trqbva da svikne s teb i da ne q biesh s vesnik.Za6toto kogato stane golqma 6te gi raskasva na par4eta.Posle trqbva da i kupish kokal za zabite za da si gi 4eshe.trqbva da q nau4ish da sere i pikae na terasata v toaletnata ili navan.[i[/i]

Град
    У дома пред компютъра
    Влез в dog.bg, разгледай в "кучета", после във форума на породите и прочети всичко.Ще намериш темата.

Немската овчарка е едно страхотно куче, но трябва да възпитаваш от рано, за да не се чувства господар, става по-тежко и трудно ще удържаш едно "изтървано" куче.Айде и успех.

Guest
    vsqko ku4e iziskva griji i vnimanie.za da si vzeme6 ku4e trqbva da znae6 4e ku4etata ne sa igra4ka,trqbva da go vodi6 na veterinar,da go izvejda6 vseki den po 2-3 puti,da si igrae6 s nego.nemskite ov4arki sa umni ku4eta i ako ima6 vyzmojnost naistina 6te e dobre da vodi6 ku4eto si na ku4e6ko u4ili6te.za da ima6 edno zdravo,hubavo i poslu6no ku4e trqbva naistina mnogo griji i mnogo liubov

Съгласна съм с казаното по-горе - едно куче, особено бебе, изисква адски много грижи и внимание!
    Преди малко повече от 1 год. си взехме хъски на 1 месец и ... не 2-3 пъти на ден, ами дори и 2-3 пъти на седмица не го извеждахме! Никой нямаше времето и желанието да го прави. То си се беше научило още на 2рия-3тия ден, че трябва да ака и пишка в тоалетната и не създаваше проблеми в това отношение. Но пък липсата на разходка, т.е. на възможност за изразходване на енергията на кучето, му се отразяваше много зле. Стана злобно, неспокойно, палаво, не ядеше, не можеше да спи. Да не говорим, че крайниците му не бяха добре развити. Накрая след 6 месеца го подарихме на едно семейство, приятели, те живят в къща и там кучето имаше възможност да тича по цял ден на воля. Е, вече няма по-спокойно и по-доволно куче от него. Разви се както трябва, хапва всичко с апетит и след уморителния ден заспива като пън.
    Така че смятай, че кучето е голяма отговорност. Не можеш да се отнасяш нехайно с него. Има големи нужди.
    Аз смятам, че немските овчарки, също като хъскитата, имат нужда от много разходки, от много тичане и респективно - папкане. За да може да им се развие нормално костната структура, мускулатурата.
    Също така кучетата и килимите вкъщи са меко казано несъвместими. Трябва да имаш в предвид, че ще пада якото чистене на космалъци от килими, дивани и т.н.
    Докато са малки задължително трябва да имат достатъчно "материал" за дъвкане и чешене на зъбките, защото ... гризат и други предмети.
    За ваксините предполагам знаеш.

Голям фен
    влез в www.dog.bg там има мнооого информация Ей и като го земете разкажи как е може и някоя снимчица да дадеш
    Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?

Град
    У дома пред компютъра
    О, по-добре не си пращай кучето на училище, това е приятелски съвет, там или ще се научи да слуша само учителя или всички които го викат, по-хубаво от това ти да се научиш да го възпиташ няма.

Imam nemska ovcharka veche ot 6 godini...spored men to si zawisi kak sama shte q wuzpitash i kakwi nawici shte i syzdadesh ...

куче не се гледа лесно,ако е бебе ще пикай през 5 мин по малки порций на всички места трябва да му давате попара с мляко и хляб щот още няма зъби,тряя му бийте ваксини, и първите 1-2 дена ще вие много и ще иска да спри при тебе или при ваще,но не трябва да му давате щото ще свикне.иначе е мноо яко аз имах и беше едно такова дебело и са търкаляше

Цитирай Първоначално написано от Cartman
    куче не се гледа лесно,ако е бебе ще пикай през 5 мин по малки порций на всички места трябва да му давате попара с мляко и хляб щот още няма зъби,тряя му бийте ваксини, и първите 1-2 дена ще вие много и ще иска да спри при тебе или при ваще,но не трябва да му давате щото ще свикне.иначе е мноо яко аз имах и беше едно такова дебело и са търкаляше
    Screw you hippy!
    Ако бе true картман , щеше да си анти-кучета!
    180- бан на профил 2 т.

Град
    Plovdiv
    Идеята ве за немска овчарка е страхотна,това е една страшно умна и любвообвилна порода!Но задължително трябва да бъде възпитавано,защото стават неконтролируеми.А това,че изпращайки го на училище за кучета не е вярно защото в обучението участваш главно ти!
    Никога не се страхувай от бъдещето и не съжалявай за миналото - живей за деня!!!!!

Мега фен
    Град
    SF
    Имам немска ов4арка от 4 години. Трябва да ти кажа, 4е тази порода ку4ета се гледа лесно, понеже са ужасно умни, оби4ат да изпълняват команди и да угаждат на стопанина, лесно се дресират и като цяло се привързват много към стопанина си. Принципно мъжките ку4ета са по-агресивни от женските и имат силно развито собствени4еско 4увство - пазят вси4ко. Моят е то4но такъв - не дава друго ку4е и особено 4ужд 4овек да се приближи до мен, а ако не дай си боже имаме гости, които не познава, живи ще ги изяде. Но аз исках такова ку4е (паза4), аз го направих такъв и не ми пре4и. С пове4ко дресура може да стане ужасно оби4ливо и лигаво ку4енце, просто всеки стопанин си преценява какво животно иска да има. Женските се дресират по-лесно, между другото, но като цяло както казах ов4арките са ужасно умни, тъй 4е им трябва малко.
    Имай предвид, 4е немската ов4арка става голямо ку4е и има нужда от много движение, така 4е ще ти се наложи да го/я разхождаш 2 пъти на ден за поне по 4ас. Ако не можеш да отделиш толкова време, по-добре изобщо не взимай такова ку4е, ами се ориентирай към порода, която изисква по-малко физи4еско натоварване. Сериозно ти казвам. Имам позната с ов4арка, която няма време да я разходи за пове4е от 15 минути дневно и ку4ето е с тотално болна психика от тва постоянно седене вкъщи. Последно си беше изгризал единият заден крак до кокал и ветеринарят казал, 4е вси4ко това го прави от скука и от стрес да стои затворен. Животното се мъ4и.
    Докато е малко, подготви се за големи щуротии от негова страна. Може да гризе мебели, да пишка наро4но на забранени места, да не можеш да го прибереш от разходка, да ти бяга и да яде боклуци. Но с малко тренировка и търпение бързо се оту4ва. Имай предвид, 4е ов4арката не е ку4е, което да разбира от бой. В смисъл няма нужда да биеш ку4ето за щяло и нещяло. Така то няма по-бързо да се нау4и на нещо, напротив. Ов4арките оби4ат доброто отношение, но ако си прекалено мекушав, като нищо да ти се ка4и на главата. Така, 4е намираш някаква златна среда.
    Друго, друго... ами да - особено докато е малко ветеринарят ще ти каже какви то4но и по колко, но редовно трябва да му даваш витамини и калций, тъй като по принцип ов4арките имат склонност към проблеми с костите (особено с краката). И тва излиза доста скъпи4ко, щото тези неща му се дават поне докато не навърши годинка.
    Такам.. да видим кво още мога да ти кажа.. ами засега не се сещам, но ако още нещо те интересува, може да ми пишеш и на ли4но.

Робинята на Quench

Guest
    Molq vi nqkoi ako ima malki ku4enca ot taq poroda , da pi6e, stra6no mnogo iskam...............no tuka nikade nqma...

Град
    У дома пред компютъра
    Не е тук най-надедното място за нещо такова.Иди в dog.bg Ще получиш отговор.

Град
    burgas/nesebar
    ami prava si 4e grezat mebelite as imma ku4e poroda labrador sega e na 3 meseva i polovina i zapo4na da hape vsi4ki mebeli ili KABELI

Кучето изисква много грижи-трябва да го къпеш,да го обезпаразитяваш,да го разхождаш,да го храниш.......голяма грижа си е!
    Не говори винаги каквото знаеш, но знай какво говориш!

аз имам лабрадор на 9 месеца. Живеем в не много голям апартамент и той с нас наистина изисква много грижи(като имаш на предвид че ще стане голямо) Трябва да го разхождаш често и по-повечко(щото е гоямо куче и изисква повече бягане) трябва да се храни, къпе, обезпаразитява, да му обръщаш внимание. Наистина мноооогоооо грижи но пък ти дава много радости в живота.

Мега фен
    Град
    София
    Вэимала съм си кученце няколко пъти.Полагах много грижи,не спях по цяла нощ эощото трябваше да му чистя...!Абе беше ад!Бях се съсипала.По цял ден трябва да има някого ,эащото иначе като се приберете къщата ще е цялата в лайна и пикня.А и докато не преминат ваксините няма иэлиэане....прави си сметкта.Не искам да те раэобеждавам,но попита.Да,трудно е.Найстина гриэат мебелите,скачат навсякъде и правят много бели.Аэ не успях,дано ти успееш.Късмет.
    [size=7][b][u]fosse cos

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си