Цитирай Първоначално написано от пор
те, половината от големите столичани, са толкова столичани, колкото аз съм исландка абсолютно съм сигурна, че на повечето софийски лапета родителите им са от провинцията. само аз познавам около 10 такива, а може и повече... така че, когато се уверите, че по-голямата част от родата ви е родена в София, тогава парадирайте кви сте дупета.
а хората от другите градове да престанат да злобеят, защото е смешно да завиждат на разни новостоличани (каквито са повечето в София).
А каква точно е разликата между новостоличани и старостоличани не мога да разбера...
И пак в две -три мнения... Какво излиза... Аз не се гордея че съм софиянка с родословие 10 поколения назад, щото града е пълен с новософиянци които се мислят за важни Не завиждайте на тях, а на "кореняците", които са висша раса...Самия факт чеговориш за новософиянци и старософиянци говори за някакво разделение...

malka_sladuranka, откога градът е "ваш" не мога да разбера?
Като не те кефят задръстванията, отиди в Добрич. Там няма.

Попадам в нечовешко задръстване, в градския транспорт тъпканица(ОМГ тежко е), след което от всички страни чувам диалектна реч. Е по дяволите заради това, че цяла България се изнесе тук, ние сме в попадаме в подобни ситуации ежедневно. Е как да не се дразниме
Направо ме изпълни това... Аз пък като отида в София навсякъде чувам диалектна реч също... Можеби това е защото софиянци, както и около 80% от всички българи, говорят на диалект...
Ти дори ПИШЕШ на шопски диалект...
Ето типичен пример на човек който се мисли за повече от "провинциалистите" се дразни, че му говорят на диалект... Уби ме направо...