Цитирай Първоначално написано от rosskata
Аз нямаше да съм по- умна ако се бях родила в София, нито вие щяхте да сте по-тъпи ако се бяхте родили в Хасково. Факт.

Не можеш да кажеш- тя е тъпа, щото е от София/От Провинцията.
Тя е тъпа, защото така се е родила..
НИКОГА не можеш да кажеш за човек,че се е родил тъп!Важна роля за формирането на личността играе семейството,обстановката,д ори и социалният статус(да,точно така,защото ако живееш в Горно Нанадолнище,родителите ти са без работа и трябва да биеш 5км до съседното село,за да ходиш на училище,няма как да не те е яд на 'тъпите софиянчета с уреден животец и даскало на 5мин').Тази омраза се насажда съзнателно или несъзнателно,тъй че не ми говори за избор и лично мнение при 15 годишни..

На няколко пъти вие казахте, че софиянци не харесват провинцията. МОже би именно затова тези хора, с които сте се сблъсквали, са решили, че не ви харесват.
Първо, това не важи за всички. И второ, защо смятате, че тези хора, които са ви наредили, не харесват Софиянци от само себе си. МОже би просто някой софиянец им се е надувал и не ги е харесвал, защото са "селяни"... Съответно те по вашата логика започват да не харесват всички софиянци, и си го изкарват на вас, които нямате нищо общо.
да,права си.тук играе важна роля приказката 'Каквото повикало,такова се обадило'.Но аз не мисля,че пътят на логиката ти е правилен.защо пък да не е някой провинциалист,опитващ се да се самоизтъкне,че въпреки,че идва от някъде си е по-можещ от столичани(което е безумно,защото всички сме с равен статус)..просто отношението е адски дразнещо..

Колкото до някой дето ти подвиквал- дам,селска проява. Може да се случи навсякъде. Но също не е аргумент да не харесваш хората извън софия, никак даже.
аз не съдя по един човек всички останали.аз съдя по мнoгoто,които срещам на улицата,в трамвая,в парковете,в кафенетата..