- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Реторичен въпрос...
Бихте ли ми казали какво според вас е "реторичен въпрос" т.е., как бихте го обяснили. С един приятел решихме да се допитаме до вас, защото явно дълго можем да си спорим...Простете за тъпия въпрос..ама, 'ора сме си...![]()
tva e vapros,koito sadarja otgovora
pone tva se se6tam 4e be6e![]()
аз знам че е въпрос който не изисква отговор![]()
Purvo ne rEtori4en a rItori4en vupros. I vtoro tva e vupros, kojto se zadava i ne se otgovarq. Naprimer v nqkoe proizvedenie se zadava vupros na kojto avtorut ne otgovarq
ot bivshtata mi u4itelka go znam taka.. "ritori4en vupros- tozi koito sudurja otgovora v sebe si " ... az go razbiram na koito znaesh otgovora .. abe vse tam![]()
Реторичният въпрос не изисква отговор,защото той се подразбира.
Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?
Напълно съгласна с sun13.
И двете се използват !!!Първоначално написано от Анонимко
az da obo6tq retori4en/retori4en vapros(dubletna forma): vapros na koito ne se iziskva da se otgovori poneje vaprosa sadarja v sebe si otgovora i toi e qsen :
primerno
"Ne e li gore6to?!" - v daden kontekst
tova 6te re4e 4e e gore6to
toest tva sa obiknoveni vaprosi koito v dadeniq kontekst ne iziskvat otgovor za6toto toi e qsen no v drug kontekst moje da sa normalni vaprositelni izre4eniq
Кажи! Ако бях красив, можеше да ме харесваш! Ако бях мил, можеше да ме милваш! Ама понеже съм прост - можеш само да ми простиш!
Бъди гъзе, не слушай чалга! Бъди гъзе - пиши грамотно!
Аз пък се сетих за
"Абе ти тъп ли си"
tova sa dubletni formi!za6to popravq6 kato ne si naqsno?Първоначално написано от Th3WildAng3l
Пише се рИторичен въпрос.Това съм го учила по миналата година![]()
Това е въпрос,който съдържа и отговора.Учи се в 6 клас.
Например на един мъж,който всеки ден му се прави секс и някой го пита "прави ли ти се секс?" то е риторичен въпрос.Много ясно,че му се прави секс.Та сега разбра ли?Като питаш за нещо то е ясен отговора и затова вместо да го кажеш ти казваш "Задаваш ми риторичен въпрос"
Am I just some chick you placed beside you,To take somebody's place?When you turn around can you recognize my face..?You used to love me, you used to hug me,But that wasn't the ca-ase!!!
И аз се сетих за същотоПървоначално написано от cherinka
![]()
А относно спора и двете форми са правилни.