.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Какво да правя с живота си...

Хора,аз съм 7 клас и сега трябва да кандидаствам в някое даскало в Шумен.Изпитите може би ще си ги зема долу горе.Но проблема е в това ,че не знам какво да уча...Например нашите искат да уча медицина и искат да съм в паралелка по биология и химия,за което аз съм абсолутно против.Аз по химия имам чувството ,че ми говорят на китайски.Пък и съм мн чувствителна за да поемам отговорност за живота на някой човек.Те казват че можело да стана рехабилитатор или фармацевт(пак медицина без отговорност в аптека например).Нашите решиха да не ми се бъркат , а татко ми казва ,че после щяла съм мн да си блъскам главата ако остана без професия...Аз лично искам мн да се заминавам с езици ,може би туризъм...искам да съм извън БГ,но сега пък майка ми твърди ,че няма да има възможност да ме прати извън БГ ,защото тр мн пари... Мислех за икономика ,но там пък се иска математика,а аз не съм мн добра...Има една паралелка с география и информационни технологии може би там ще вляза...но след 12 клас не знам с какво ще се заминавам...В момента съм в абсолютна неориентация...Искам някой ,който го е преживял да ми даде съвет как да избера с какво да се занимавам в живота си,да слушам сърцето си или разума на родителите си...HELP ME PLS

Град
    София
    Значи преживял съм мноооого подобна ситуация та с 2 думи :
    1) Абсолютно не оставяй ваште да те накарат да направиш нещо относно което си твърдо против. Първо че ако не ти се отдава ще ти е адски трудно, я го изкараш я не, и после ще си некъдърна, а и цял живот ще съжаляваш. Учи това което ТИ искаш !
    2) Образованието 8ми-12ти клас като цяло има изключително малко влияние върху бъдещата ти професия и развитие. Не се впрягай много. Влез в някоя гимназия / по възможност езикова / а за паралелка избери това което ти се отдава и ти е приятно да учиш - това е най-важното !
    3) Ако те влече туризма след 12ти клас смело влизай туризъм ! В момента има невероятна необходимост от кадри точно в тази област и назначават кьораво и сакото с такова образование, а по пътя по който България е тръгнала тази тенденция само ще се засилва !
    4) Не ти трябва да си извън България. При правилно избрана специалност, която ще учиш и по-късно работиш с ентусиазъм и удоволствие ще успееш в Родината много повече отколкото навън !
    5) Не се шашкай много. В достатъчно ранна възраст си тепърва ще ти се проясняват нещата. Но пак ти казвам - винаги прави/учи/бъди това което Ти искаш да си...за да не пропилееш живота си, все пак е само един
    1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.

Guest
    МГ --> the best, и въобще не е гърч

Guest

Re: Какво да правя с живота си...

Цитирай Първоначално написано от sibelitta93
    Хора,аз съм 7 клас и сега трябва да кандидаствам в някое даскало в Шумен.Изпитите може би ще си ги зема долу горе.Но проблема е в това ,че не знам какво да уча...Например нашите искат да уча медицина и искат да съм в паралелка по биология и химия,за което аз съм абсолутно против.Аз по химия имам чувството ,че ми говорят на китайски.Пък и съм мн чувствителна за да поемам отговорност за живота на някой човек.Те казват че можело да стана рехабилитатор или фармацевт(пак медицина без отговорност в аптека например).Нашите решиха да не ми се бъркат , а татко ми казва ,че после щяла съм мн да си блъскам главата ако остана без професия...Аз лично искам мн да се заминавам с езици ,може би туризъм...искам да съм извън БГ,но сега пък майка ми твърди ,че няма да има възможност да ме прати извън БГ ,защото тр мн пари... Мислех за икономика ,но там пък се иска математика,а аз не съм мн добра...Има една паралелка с география и информационни технологии може би там ще вляза...но след 12 клас не знам с какво ще се заминавам...В момента съм в абсолютна неориентация...Искам някой ,който го е преживял да ми даде съвет как да избера с какво да се занимавам в живота си,да слушам сърцето си или разума на родителите си...HELP ME PLS

ami sled kato ti se otdavat ezicite tova e mnogo dobre vlez v nqkoq ezikova gimnaziq znae6 li nqkolko ezika posle ve4e 6te moje6 da se orientira6 kakvo da u4i6 az skoro zavur6vam 12 klas i na6te su6to me iurkat da stavam nz si kva si i vse mi kazvat 4e trqq znam ezik be v ne6no vreme nai vajen e ezika..no vse pak slu6ai surceto si

Napulno sum suglasna sus Sevt che nqma nikvo znachenie v kva gimnaziq si ...i az mnogo go mislih ama sq razbiram che e nqmalo smisul da se buhtq da vlqza v dobro uchilishte...e ima znachenie shtoto e mnoo po got kato se zapoznaesh s nqkoi i da mu kajesh che uchish edi kude si i tva da e nqkvo prestijno uchilishte ot kolkoto da mu kajesh nai - zabutanoto v koeto sa subrani nai - tupite selqni
    Imam dve priqtelki ednata ucheshe v tekstila i sega uchi v univirsitet vuv varna a drugata zavurshi matematicheskata gimnaziq i e servitiorka,tui che nqma znachenie kude shte uchish a kak shte uchish
    Само кислород искам за да мога да дишам,
    само път свободен искам за да мога да тичам,
    само една надежа искам свободен да пея
    и една марихуана да се смея

Мега фен
    Град
    София
    Ами понякога трябва да се эаслушваме в чуждото мнение,эащото би било полеэно эа нас!А и все пак те са ти родители и ти мислят най-доброто!Според мен трябва да послушаш дъвета им!!!Обмисли го добре,но според мен трябва да ги послушаш!Съобраэи се с тях ,както и с финансите на семейството!И още нещо-не се подавай на някаква моментна емоция,эащото няма да те доведе до нищо добро!Обмисли положението добре и дори всичко това,което си каэала на нас го кажи и на ваще !
    Късмет
    [size=7][b][u]fosse cos

be a se uspokoi malko..v momenta ne re6ava6 kakvo da pravi6 sus jivota si vse pak ima o6te mn vreme sega samo se orientira6 kum tova koeto te interesuva gd,a posle ve4e u4i6 za profesiqta koqto iska6.izob6to ne slu6ai va6te-jivota si e tvoi i ti vzima6 re6eniqta.ako te interesuvat ezicite itn kandidatstvai v nqkoq ezikova gimnaziq.vzemi si knijkata s u4ili6tata za kandidatstvane i si pomisli kakuv profil iska6 ne se vprqgai tolkova
    One day I'll hear
    The laugh of children
    In a world where war has been banned.
    One day I'll see
    Men of all colours
    Sharing words of love and devotion.
    Stand up and feel
    The Holy Spirit
    Find the power of your faith.

Град
    в мечтите ти
    Не позволявай вашите да взимат решение вместо теб.Ако сега се запишеш в паралелка с химия и биология,, това не е никаква гаранция, че ще станеш лекар.Важно е висшето образование, не средното.Много са ми смешни такива хора, които си мислят, че като се запише някой в осми клас в специализирана паралелка, после това му става професия.Ти може да се запишеш сега да учиш език(и това е по-добрият вариянт), а после спокойно да кандидатстваш медицина.
    ...That we are sharing the same bed, we're not sharing the same dreams anymore...

eiiii abe ne se kolebai napravo ako ima ezikova gimnaziq vlizai tam sled kato zavurshish s nqkv ezik mojesh da kandidatstvash sus vsichkooo...zashtoto ezika vinagi shte ti e nujen.az lichno ucha v ezikova gimnaziq i posle shte kandidatstvam pravo zashtoto az pravo se vliza s istoriq...zapisah purvi ezik frenski vtori angliiski i sip istoriq...vsichko shte mi e nujno...ezika nikoga ne e izlishenn \/

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Slu6ai be mome az teparva sam 8 klas a pak o6te ne sam mislila kakvo 6te pravq sled kato zavar6a...taka4e nai dobre misli v koe daskalo da vleze6 sled 7 klas a ne se zanimavai s ne6ta koito ne bi trqbavlo da te valnuvat o6te

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си