.

Виж резултатите на анкетата: Бихте ли станал(а) вегетарианец?

Гласували
124. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

40 32,26%
  • Не

84 67,74%
Отговор в тема
Страница 3 от 12 ПървиПърви 1234567 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 291
    Ниго
    Guest
    Препоръчваните дневни нужди от протеини за мъже са около 63 грама, а за жени около 50 грама. Препоръчват се не повече от 4.5 грама протеин на 100 калории.
    Всъшност под 1,5 грма протеин на килограм телго става мазало. Спортисите приемат по 2,5-3 грама протеин на килогра тегло!

Препоръчваният прием на протеини е 8/10 от грама за всеки килограм тегло.
    за отслабващи. и то за невероятно затлъстели отслабващи. Питай някой спортист колко протеин приема.

Рискът от бъбъречни заболявание се получава при продължително приемане на над 3 грама протеин на килограм тегло.

Соята е на 99% генно манипулирана и доказано предизвиква рак на стомаха.

Чувала ли си за мастно адпатирани спортисти? мазнините са предпочитания източник на енергия за тялото. Спрвака - виж какво имаш около корема. не прилича на глюкоза или фибри.

Протеин без мазнини не се усвоява пълноценно!

Процента, на успели спортисти вегетарианци, може да ти се струива нищожен, но те са най - добрите в областа си!
    Всеки с вкуса си. за мен Eugene Sandow е най-великия!

През 1961г. в списанието на Американската асоциация на лекарите, е побликувано следното : "90-97% от сърдечно - съдовите заболявания, могат да бъдат предотвтарени чрез вегетарианска диета
    оттогава процента сърдечно съдови заболявания нараства някоко пъти. писах ти за изседването от Фрамингхам. Именно заменянато на маслото с маргарин и рафинирани растителни мазнини докара САЩ до ситуацията на най-дебелата и най-болна нация на света.

1977, 1979 - източниците ти са на по 30 години

И децата знаят, че витамин "це" се набавя от цитрусови плодове и тн., които са особено богати на този витамин.
    А децата знаят ли каква е концентрацията на витамин "Це" в очните ябълки? Ще им се завие свят
    Обаче си остават шимпанзета - не еволюират
    Хмм след 60 000 години може да евоюлират до нивото на първобитните хора. Да не искаш да евоюлират за две поколения? Човеския геном се е изменил 0,02% за последните 10 000 години. за десет пъти по-голяма промяна ще е нужно повече време. А за 2-та процента делящи ни от шимпанзетата бая време ще почакаме

животинските мазнини, които са главната причина за развитие на атеросклероза.
    Това е доказано невярно.
    Чети сайта на Др. Меркола.

Разликата между мен и теб е, че аз чета медицински сайтове, където под сатията е изведен списък "References". В този списък са цитирани научните изследвания на които се базира статията.
    Популярните сайтове не ме интересуват.

Повече няма да се изакзвам по темата. Съветвам те преди да даваш съвети на хората как да се хранят да се образоваш солидно. Храненто и физическата активност са най-важните фактори за човешкото здраве! Като недостатъчно запозната с материята си играеш със здравето на хората. Твърденията ти са плоски и не са подкрепени със сериозни научни изследвания. Данните са ти ужасяващо стари. Има ли нужда да обяснявам как копмютъра Ядреномагнитния резонанс и тн са променили медицината последните 20 години? Явно те е грижа повече за животните, отколкото за хората и в частност децата, които тук са мнозинство.

Принципно нямам нищо против вегетарианците. Просто МРАЗЯ наглия начин по който тръбят идейте си. Аз не натрапвам нищо на никого.

Лека вечер желая. Да сте живи и здрави независимо как се храните.

Ниго
    Гост

[i]Явно те е грижа повече за животните, отколкото за хората и в частност децата, които тук са мнозинство.[/]
    В грешка си, ако мислиш, че ме е грижа повече за животните, отколкото за хората и в частност децата, които тук са мнозинство!Много повече ме е грижа за хората, затова разтръбявам идеите си!Била съм на не едно места по света, където хората са около 95% вегетарианци от населението и знаеш ли, с очите си видях, че те са много по здрави, жизнени и пълни с енергия от нас - на Запад, където сме толкова цивилизовани!Те се хранят изключително просто, но са изключително здрави!Наскоро се върнах от Индия, където въпреки ужасната мръсотия и мизерия, хората са здрави и с очите си съм виждала как бачкат като волове по цял ден, хапват някъкви странни на вид каши вечер, заспиват и на следващият ден пак същото.Видях силата и енергията от която пращят, видях чудесните им бели зъби, въпреки, че нямат нашите модерни пасти за зъби, видях прекрасните им коси, въпреки, че нямат и модерните ни шампоани, видях липсата на депресия при тях, въпреки цялата мизерия...Видях каква основна част от живота им е лудото бачкане, каква мизерна в нашите очи каша или ориз ядат, но въпреки това видях тибетски дядо и питайки племеника му, на колко е, получих отговор 97, а дядото изглеждаше на не повече от 60...И виждайки тези здрави и пълни с енергия вегетарианци, мисля, че техният начин на живот е по - добър от нашият на запад!
    Не чета Биохимия, нито кой знае колко ли модерна последните години литература, на тема медицина.не ме интересуват хартийки, на който е написана поредната глупост откритие на учените, която се сменя след 20 - 30 години.както ти казваш - източниците ми на информация са доста стари - твоите ще бъдат стари след не много дълго време и вероятно ще промениш възгледите си по някое ново течение на науката...наука която не може да предложи знание, което да не се сменя на всеки 20 - 30 години, и да не се отрича от новите учени, не е цялостна наука!Щом толкова се интересуваш от медицина, препоръчвам ти да прочетеш "Аюрведа", но в оригинал!Това е медицина, записана преди 5000 години, но непроменена досега!Това е медицина, която лекува търсейки причините, а не само следствията!Ще ти бъде от полза.

Ниго
    Guest
    Хмм да си беше остнала в Индия. Причината да са много по-здрави там е в 100% непреработена храна. НЕщо не виждам много индииски атлети на световните първенства, но както и да е.
    Ела да видиш и мойте бели зъбки.
    Не бъркай медицина и биохимия. Знанието в медицината никога не се е променяло, просто се е давала гласност на определени изследвания нагаждани според вкусовете на медицинските компании и производителите на храни.

Мнението ти за медицината е смехотворно. Просто на планетата не владее Status Quo. До преди 30 години не беше познато като заболяване СПИН например. В древноста едрата шарка е била страшна болест- днес е изчезнала. Чумата. Апендисит се появява за пръв път през 18 век - причината е много интересна, но това не е темата.

МЕДИЦИНАТА СЕ ПРОМЕНЯ! ЧОВЕКА СЕ ПРОМЕНЯ! Преди 5000 години не е имало електричество, индустрия и тн.

Вече ставаш смешна!

bloodybaby - Колкото и да спориш няма да ни обедиш да спрем да ядем месо. То ни харесва.

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    В професионална гимназия по хранително вкусови технологии уча специалност месо, ям месо, транжирам и обезкостявам меса. Обичам месото, то е важна част от менюто ми и не бих го махнал от него. Има достатъчно животни (от тези, които ядеме) и това, че ги убиваме не е проблем. Нямам нищо против вегетарианците.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Повече от фен Аватара на Octofunk
    Град
    New Kind of World
    Требе месо, баткааа

Супер фен Аватара на Exothermic
    Лично аз вече от около година не ям месо.
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Аз не съм вегетарианка,защото защитавам животните,ами защото е по-здравословно от някой гледни точки!
    Така,че не можеш да слагаш всички под общ знаменател!

Не ,не е глупаво,всичко си има и положителни и отризателни страни.Така че какъвто и избор да направиш все е тая,важното е да се чувтваш добре !

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от bloodybaby
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    Ако мислиш, че месото е полезна храна в грешка си!Просто вредата от месото не се разтръбява, както пропагандата на месопроизводителите!
    Това е най-голямата глупост която съм чувала.... Рибата например е доста полезна.....
    Влез в google.com и напиши вегетарианство!Ако четеш внимателно и целта ти е да обогатиш поне общата си култура, ако не да промениш навиците си, ще научиш много за месото!
    Абе ти добре ли си
    Гледам, че парадираш с интелекта си, ама явно не знаеш колко си смешна с простотиите, които говориш
    Ти "Биология" за 8клас, чела ли си??? Явно ти липсват тези знания. ЧИСТОТО МЕСО е изключително полезно за подрастващите. ТОВА СА БЕЛТЪЦИ. А белтъците в храната са особено необходими за развитието на организма, за растежа, за възстановането ми след заболяване или нараняване. ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ПЪЛНОЦЕННИ И СПОСОБНИ ЗА ОПЛОЖДАНЕ ПОЛОВИ КЛЕТКИ НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ИМАТ БЕЛТЪЦИТЕ ОТ ЖИВОТИНКИ ПРОИЗХОД. Това го пише В УЧЕБНИЦИТЕ, В КНИГИТЕ
    Рибата не била полезна???? Полезна е за кожата, косата, ноктите...да не говорим колко полезни вещества има в нея. За какво постоянно казват, че трябва да се яде минимум 2пъти в седмица риба
    То и да пушиш трева е полезно - чела съм такива статии в Интернет - ади кфо чакаш....
    То и бобът, лещата, соята, да също са белтъци. Обачеее трябва да си малоумен, за да си мислиш, че можеш да си набавиш нужните са организма белтъци от тези растения.........
    То ти, ако си истински вегетарианец не би трябвало да ядеш никакви млечни продукти - сирене, кашкавал, мляко...

Съжалявам за грубия тон, обаче виждам, че се правиш на много компетентна......а всъщност...

Мега фен Аватара на quench
    Когато ядеш месо, ти си косвено отговорен за убийството на едно живо същество!!!!

Цивилизованите хора не могат да ядат месо!

Скандално!!!
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

xaxo_xixi - Как да нямаш нищо против вегетарионците? Та те ти убиват бизнеса.

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Месото си е месо. Сочната пилешка пържола на скара, доволно вкусните пилешки шишчета, свински ребра с барбекю сос...замислете се- ако вие не ядете месо, някой друг ще яде вместо вас. Забравих...кебапчета и кюфтета.

всъщност аз имам решение - вземаме с някой вегетарианец/ка доброволец/ка по един комапс и една карта и се състезаваме в непознато и на двама ни място в Балкана

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Цитирай Първоначално написано от quench
    всъщност аз имам решение - вземаме с някой вегетарианец/ка доброволец/ка по един комапс и една карта и се състезаваме в непознато и на двама ни място в Балкана

Брутално...

Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Вегетарианците са глупаци.
    Би ли пояснил, защо смяташ така?
    Защото, миличко уанаби, растенията са толкова живи колкото и животните, които толкова защитавате!
    Абсолютно прав си - растенията са толкова живи, колкото и животните!Няма разлика.Все нещо обаче трябва да се яде!Предпочитам да са разстенията, най - малкото, защото смятам, че е по - здравословно!Друга основателна причина е, че в кланица съм влизала, и страданията на животните съм ги виждала с очите си, докато все още не съм видяла и усетила страданията на растенията!Не, че ги няма, просто не мога да ги видя!
    Освен това, да защитавам животните, не е основната ми причина да съм вегетарианка!
    А в крайна сметка и аз трябва да ям нещо

Цитирай Първоначално написано от Glass Candle
    Абе блъди бейби, к'во си налагаш мнението ве...

Човекът е всеяден! Факт. Да се опитваш да се лишаваш от веществата, които ги има само в месото и да ги търсиш в растенията, е все едно да се мъчиш да измислиш колело с нова форма, така че най-добре ползвайте квото са ви дали. А да не говоря за тия тъпи майки и бащи, дето оставят малките си деца без месо... та то тогава е най-нужно от всякога... А тия простотии с вегетарианството могат да се прилагат, когато вече организмът е изграден. От такива неща можеш да се лишаваш само в краен случай - ако имаш алергии или изобщо ако ти е противопоказано по една или друга причина..
    Ако си прав, трябва отдавна да съм умряла, защото от много дълго време съм вегетарианка, а каквито и запаси да е имал организма ми от незаменимите вещества, които месото дава, трябва отдавна да са се изчерпали - едва ли за 6 те години на живота ми, в който съм яла месо, съм успяла да се презапася за целия си съзнателен живот!
    Чувате ли се какво говорите, защитниците на месоядството???та според вас трябва над милиард души по света, че и повече да са слаби, болни, анемични и ходещи трупове!А те са здрави и силни, като вас - тези, които ядете месо и си набавяте, това, което не може да се набави без месо!Я се осведомете по - добре, дали човек може или не може да живее без месо, преди да обяснявате, колко болнави са ужким вегетарианците!
    Освен това синът ми никога не е лизвал месо през живота си и е много по - здрав от децата на приятелките ми месоядки.Досега не е боледувал, постоянно тича, скача и е пълен с енергия.Децата на повечето ми приятелки, не мърдат от количката и блеят в една точка, докато моя малкия не се спира!Наистина - всеки е индивидуална личност, но още не съм влизала в аптека да му купя друго освен памперси!И точно защото е вегетарианец и лекарят му е притеснен от този факт, му прави кръвни изследвания всеки месец - резултатите му по нищо не се различават от резултатите на останалите деца на неговата възраст!Само дето ние ходим само за изследванията при педиатъра, а другите си прекарват голяма част от времето там!
    Освен всичко друго искам да спомена, че давам на сина си толкова избор в храненето, колкото и всеки останал родител.Май никой не пита детето си иска ли месо или не иска, ами го захранва с каквото прецени!Какъв е избора на другите деца?Нулев, точно колкото и на моя син!
    Цели нации по света живеят без месо - откакто са се родили, докато умрат!Можеш ли да кажеш за над милиард души, че са тъпи и безмозъчни, защото имат друг начин на живот?Ако можеш, значи даваш определение сам за себе си!
    А аз явно съм от тъпите родители, които не дават на децата си месо, но поне за щастие съм от тъпите родители, чието дете е по - здраво от тези на умните родители!

Мега фен Аватара на hamilcar
    Град
    София/Банкя и на луната за Dragon Stones
    Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
    xaxo_xixi - Как да нямаш нищо против вегетарионците? Та те ти убиват бизнеса.
    Все още не са толкова много, а и имах няколко приятелчета вегетарианци, но с течение на времето проядоха месо .

Понеже намесихте и кланниците, какъв е проблема с тях ? Има много начини за хуманно убиване на животните. За мен това не е причина, някой да се отврати от месото.

Това как се правят колбасите вече е друг въпрос, зависи от мясото на приготвяне и рецептата. Не всички продукти съдържат голям процент вода и не на всички места условията за приготвянето им са лоши.

Месо си трябва, но не бива и да се прекалява.

Правила на форума!
    Стар ник: xaxo_xixi

Цитирай Първоначално написано от sineoka_kukla
    Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    Ако мислиш, че месото е полезна храна в грешка си!Просто вредата от месото не се разтръбява, както пропагандата на месопроизводителите!
    Това е най-голямата глупост която съм чувала.... Рибата например е доста полезна.....
    Влез в google.com и напиши вегетарианство!Ако четеш внимателно и целта ти е да обогатиш поне общата си култура, ако не да промениш навиците си, ще научиш много за месото!
    Абе ти добре ли си
    Гледам, че парадираш с интелекта си, ама явно не знаеш колко си смешна с простотиите, които говориш
    Ти "Биология" за 8клас, чела ли си??? Явно ти липсват тези знания. ЧИСТОТО МЕСО е изключително полезно за подрастващите. ТОВА СА БЕЛТЪЦИ. А белтъците в храната са особено необходими за развитието на организма, за растежа, за възстановането ми след заболяване или нараняване. ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ПЪЛНОЦЕННИ И СПОСОБНИ ЗА ОПЛОЖДАНЕ ПОЛОВИ КЛЕТКИ НАЙ-ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ ИМАТ БЕЛТЪЦИТЕ ОТ ЖИВОТИНКИ ПРОИЗХОД. Това го пише В УЧЕБНИЦИТЕ, В КНИГИТЕ
    Рибата не била полезна???? Полезна е за кожата, косата, ноктите...да не говорим колко полезни вещества има в нея. За какво постоянно казват, че трябва да се яде минимум 2пъти в седмица риба
    То и да пушиш трева е полезно - чела съм такива статии в Интернет - ади кфо чакаш....
    То и бобът, лещата, соята, да също са белтъци. Обачеее трябва да си малоумен, за да си мислиш, че можеш да си набавиш нужните са организма белтъци от тези растения.........
    То ти, ако си истински вегетарианец не би трябвало да ядеш никакви млечни продукти - сирене, кашкавал, мляко...

Съжалявам за грубия тон, обаче виждам, че се правиш на много компетентна......а всъщност...
    Добре съм не се притеснявай!А я ти ми обясни къде можеш да си намериш чисто месо, освен на село при баба и дядо?
    Животните в месо индустрията биват тъпкани с химикали още преди да се родят, докато растат, след като бъдат заколени и докато стигант до купувача!И ти на това чисто месо ли му викаш?Егати чистотията.Знаеш ли колко химикали се използват в производството на месо?Над 2800 химикала!За твоето чисто месо, което ти е толкова полезно!
    на мен биологията за 8 ми клас не ми липсва!Това за белтъците, което пишеш е вярно, но случайно да знаеш, че растителните белтъци се усвояват много по лесно от животинските?Май на теб ти куцат знанията, не на мен!Аз съм вегетарианка от 17 години, гаджето ми от 5 и като решихме да си правим дете, за 1 седмица беше факт!Има много невегетарианци, които се мъчат години на ред и пак не става!Може да го пише в учебниците, но на практика, май се разминава истината и учебника?Я ми обясни защо индийците например, имат поне по 10тина деца, а са вегетарианци?Май не им куца нищо на оплождането...За сметка на това в Европа и Америка, е пълно с хора страдащи от безплодие, въпреки огромните количества месо, които консумират...
    И между другото - истински вегетарианец съм, но ти явно не знаеш разликата между веган и вегетарианец, та си тръгнала да обясняваш, че вегетарианците, не трябва да ядат и млечни продукти...Дори бъркаш понятията, да не говорим за обърканата информация, която просто си получила от учебниците си, без дори да успееш да я проумееш!

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    За вегетарианците- знаете ли, че не е полезно да ядете много плодове и зеленчуци, които са расли в географски район различен от вашият...
    или по-точно ако набивате турски домати и уругвайски картофи е доста нездравословно
    Напълно прав си тук, но това важи не само за вегетарианците, а и за месоядците!По принцип е добре, човек да се храни точно с тези неща, които мястото където живее, произвежда - тоест в България е добре да ядем нещата произведени в България, виреещи в България!
    Тъй като имам малко дете и съм се интересувала от схемите за захранване, попаднах на някъква испанска, която тукашните лекари биха отрекли като погрешна, но половин да не кажа цял аиспания захранва по този начин.Имам в предвид - това, което за нашите ширини е полезно, за техните може би не е, както и обратното!
    За нещастие обаче, вече хората като цяло сме прекалено разглезени и искаме да получим всичко под слънцето!И срещу известни суми не е невъзможно...но не е и полезно!
    Тук в България бананите имат вкус, който не мога да понасям и съответно когато съм била навън, по места където бананите ги отглеждат, както ние тук ябълките, се скъсвах да ги ям.Просто бяха различни, климата беше различе, тялото ми се приспособяваше към тамошните храни...

[quote="quench"]Когато ядеш месо, ти си косвено отговорен за убийството на едно живо същество!!!!
    quote]
    Нямаш си и представа, колко си прав!

Цитирай Първоначално написано от quench

Става!Кажи как да се уговорим, за да се срещнем и да го направим!
    Между другото, ако искаш и в алпинизъм можем да се посъстезаваме!Навита съм

ама в големите преспи,нали? и на дълга отсечка! на пресечен терен

и тъй като е спортно ориентиране, да има и повече контролни точки

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си