- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вегетарианство...
Всъщност mercola е най-реномирания сайт за природосъобразно хранне в света. Предлага най-голямата база данни и то напълно безплатно. Сайта съвсем няма за цел единствено вегетарианците, има статии както за кокосовите орехи, така и за пилешкото. Др. Меркола е преподавател и чете лекции ц най-реномираните университети в света и присъства почти всеки ден в новините в САЩ. Самият Др. Меркола не е против вегетарианците, а само насочва към вредите от лишаване от месо и животински продукти. Др. Меркола се храни доста различно от мен и яде месо много рядко.Първоначално написано от bloodybaby
освен това сайтовете, който ти даваше бяха все vegeta.... точка нещо си.
Аз вярвам на очите си. А очите ми са отпред на лицето - като на всеки хищник, който преследва жертва. Тревопасните имат очи в страни.
Очаквана продължителност на живота на инуит 60,3 години
Източник :
bmj. com/cgi/content/full/318/7176/133
Очаквана продължителност на живота в Индия (за която говореше, колко жизнени били хората и колко весеи и здрави) 60-61 години
Източник:
ndiatogether. org/health/infofiles/life. htm
ПЛез
Повечето неща, които си написала са от vegabg [dot] orgПървоначално написано от bloodybaby
какво да нарпавя, че не си посочила източника?
Евентуално мже и да си го наизустила де, знам ли...
Само не разбрах "плез" какво значи, но както и да е!Първоначално написано от Ниго
А я пък аз да ти кажа, от опит, поне в Индия съм била, там има ужасно много хора не над 60 - 61, а над 80 - 90!Ако не можеш да се довериш на мен иди и провери на място, защото аз с очите си го видях, а ти говориш през очите на някой, писал в интернет...Пък нека някой твърди, че очакваната продължителноста на живота им е около 60...
Плез![]()
И аз гледах ужасно много ескимоси на по 80-90 години. Нали ми искаше средната продължителност на живота? Дадох ти я!Първоначално написано от bloodybaby
А писаното в интернет за Индииците са дани на техните статистически служби - хората сами си го признават.
Registrar General of India (2003) SRS Based Abridged Lefe Tables, SRS Analytical Studies, Report No. 3 of 2003, New Delhi: Registrar General of India.
иснтата боли, нали? Може да са били на по 60, но да са изглеждали на 90![]()
![]()
![]()
![]()
Вярвам на обкетивно мнение нарпавено на базата на събрани статистически данни, а не на нечие субективно мнение. Била ли си на Индииските гробища, да видиш, колко са умрели преди да станат на 50? При тяханта пренаселеност е логично да видиш и доста стари хора.
Умрелите преди да навършат 40-50 няма как да си ги видяла. Айде стига ми разправя приказки.
Ниго Гостчудесен си![]()
Отново ме разсмя!Сега пък индийски гробища![]()
![]()
Да не кажеш след малко, че и опело си правят?
Ти знаеш ли, че там службите, за които говориш не могат дори да преброят, хората?Да не говорим, за друго, ама населението не могат да си преброят, та камо ли статистика за смъртноста да правят!Знаеш ли, че милиони хора там нямат дори документи за самоличност - за какви статистики говориш при това положение???
Хаххахахаххахнаистина ме разсмя днес.Сега разбирам, колко забавен, освен досаден можеш да бъдеш
![]()
Ок, а ескимосите всички ги водят на отчет
Доводите ти се стопяват като лед на слънце. Нямат документи, обаче гробове със сигурност имат. Видяла си дъртаци, но няма как да видиш по улиците тези, които са умрели на по 40 години.
А в Индия дори регистрираните стигат, за да се нарпави една представителна извадка. Дали ще разгледат 1,3 милиарда, или 1 милиард статистическта грешка е минимална.
Статистики за населението и смъртноста са се водили още в древен Китай - има си начини, не се притеснявай. Тогава не е имало документи, през средновековна България също не е имало документи за самоличност, но е имало преброявания на населението. Тези статистики се правят от много години. Освен това тези, които нямат документи нямат достъп до нашата медицина и нашият начин на живот - не са интересни за нас.
Не е нужно цялото население, за да се направи статистика, стига и представителна извадка. Ако беше учила статискита, нямаше да спориш с такива глупави аргументи.
Иронията никак не ти се отдава, пробвай се в трагедията.
Ниго Гост е добре, аргументите ми се топят като лед, няма проблем!Ти си стой с твоите статистики и медицински изследвания и проучвания, пък аз ще си обикалям по света и ще вярвам на очите си
![]()
Значи - от 1,3 милиарда души, тази 3чица не влияе статистически?
А като намериш гробище или въобще гроб в Индия, ела ми се обади - ще почерпя нещо![]()
Пак ме разсмянаистина си забавен в невежеството си!Извини ме, но ти някъде освен пред компютъра си, ходил ли си?Или всичко, което някога си научил си го научил от Интернет?
Както каза, че се доверяваш само на очите си, май само на чуждите очи се доверяваш...Гледам само Интернета ти е целият жизнен опит, а?
Ставаш смешен вече с тези твои статистики!Поне на мен ми ставаш доста смешен!
Сори, че пиша в темата, но на господин гост, няма как да се праща на лични!
Точно това казвам, че тройчицата не влияе статистически. Прочети учебник по статистика, за да разбереш, какво е представителна извадка!
Извинена си. Ходил съм на доста места. В момента не живея в България.
Ще се доверя на статистиката. Сигурен съм, че в нея са обхванати повече хора за по-дълюг период от врме, отколкото ти си видля с очите си.
Интернет не е нищо друго освен информация. Информацията събрана от много хора и предоставене на други. Естествено ти не би се доверила на някоя карта правена от 50 картографа, а на себе си, понеже според теб там има планина, нищо, че на картата стой езеро.
А като се има пед вид това:
Mercola, Joseph. Mercola. com: Strict Vegetarians can Develop Blindness and Brain Damage. (2005).
Аз не бих вярвал на твоите очи![]()
Няма такова нещо. Просто имаш повишен риск от много заболявания.Първоначално написано от bloodybaby
Разбира се ти никога няма да признаеш, че това е следствие от вегетаринаството. Дано не те намразят децата ти
Върни се малко по напред и виж ти самият колко си изписал за вредата от безмесното меню!Спрямо твоите медицински проучвания и тн., аз съм направила изводите в това мнение...Някой спомена, и че трябва да се поизчакат 10 - 15 години, за да се реализират истинските вреди...Е аз вече 17та година ги чакам тия вреди и още нищо не се е появило...Първоначално написано от Ниго
![]()
India's median age is 24.9
![]()
оризът им действа яко
сигурно богатите индийци ядат месо,а?тея, дето не умират на 24.9
bloodybaby, достигаш до отрицание, което не ти прави чест - просто ни кажи с голям шрифт, че каквито и доказателства да ти представим, в защита на каквото и да е твое мнение, ти няма да отстъпиш от позицията си
Някой чакат по 120 години да ги убие месото и то не ще пустото.Първоначално написано от bloodybaby
Аткинс доживя до 98 без проблем и щеше поне още 10 да живее, ако не беше инцидента. А той ядеше само месо.
Аз не мога да си набавя всичката необходима енергия от въглехидрати. Предпочитам мазнините като най-добър източник на енергия. Предпочитам и месо, като най-добър източник на протеин.
Нямам нито една пломба в устата си, за разлика от много хора, които ядат "по-здравословно" от мен. Нямам проблеми с теглото, нито с концентрацията, нито с каквото и да е.
quennch,
медиана не е фактор, по който може да се съди за здравето и продължителноста на живота. Медиана е точката под/над която се намират половината от обхванатоите в изследването. Такъв нисък медиан е нормален за страна с голям естествен прираст на населението. просто имат по много деца.
Това не е средна продължителност. Медиана е точка избрана така, че половината да са под нея и половината над нея.
Аз живея това, което много хора, просто четат в интернет, и това, което някой наричат просто статистика, в която няколко си хиляди или милиона нямат значение!Аз съм част от обществото на тези болнави, застрашени и слаби хора, които обсъдихме тук!Аз зная и за ползите(колкото и миниатюрни да са) от месото, зная и за вредите!Първоначално написано от quench
Някой, който както казах е само на половина запознат с определена материя, не може да промени възгледите ми.Ако уважаемият гост, бе наистина толкова осведомен, колкото се пише, вероятно щеше да открие в журналите си, поне една положителна черта на вегетарианството!Как мога да променя възгледите си въз основа на нещо, което медицината доказва, но практиката отрича?Човекът, който се пише научен гений едва ли не, не знае как да си набави витамин А,Д,Ц,Б12 с друго освен с месо!От мнението на някой с толкова, извинете ме, но ограничен кръгозор, ли трябва да променя мнението си?
Аз не оспорих никъде ползите от месото!Обърнах внимание на вредите!Уважаемият гостенин за сметка на това, обясни подробно вредите от липсата му.
До тук добре!
успяхме да обсъдим вредите от вегетарианството и от месоядството...А ползите?как да си сменя мнението, след като не чух нищо за никъкви ползи от месоядството![]()
така е! ние само муаме кебапи плюем по разумните ора!
![]()
хехе, ако не водиш активен живот и си затоверна между 4 стени в по-голямата част от ежедневието си, може би месото ще ти навреди
сигурно и тигрите в зоопарка в София имат холестеролни запушвания
аз не съм твърдял, че не бива да се ядат зеленчуци и в това е голямат разлика между моето умерено възмущение и твоят краен фанатизъм
приматите са всеядни, ако не ядеш месо, ти си вредиш
идиотско е да се ограничаваш до 1 вид дейсност и до 1 вид хранене, при положение, че ти се предоставя възможност да се наслаждаваш на тялото си
ако ти обаче си висше същество, изградило тялото си от космическа енергия по отражение на душата ти, тогава твоята диета може да е съвсем друга!![]()
а какво ще кажете за диетата от калмери и ибезопасни игли?![]()
най-добрият протеин и то в достатъчно количество. Аминокиселини, пурини, мазнини. Енергичност, витамини и тн. Естествено можеше да се сетиш от ползите изхождайки от вредите от неяденето на месо, но ...Първоначално написано от bloodybaby
освен това няма по-вкусно от свинска вратна пържола на скара.
Аз знам как да си набавя витамини от месо, понеже ям само месо. Медицината никога не е доказвала вредите от месото, само вредите от липсата му.
интересно, но моят кръгъзор е ограничен до няколко хиляди различни мнения, които съм прочел, а твоят е ограничен до личния ти опит. но явно ти имаш по-голям опит, отколкото няколко хиляди човека. Поне самочувствие имаш, жалко, че е без покритие.
quenchИмам избора да ям или не ям това или онова!Дали си вредя времето ще покаже!Както и за всеки - не само за мен важи това!Освен това не съм на някъква диета, липсата на месо в менюто ми е начин на живот, който не натрапвам на никой!Темата се казва "Вегетарианство..."Вероят о бих била фанатизирана, ако лепях банери за подпис"Спрете месото,то убива" или пък "месоядци = трупове"или пък влизах навсякъде, и дращех само за това,независимо от теми, мнения и тн.!Пиша относно този начин на живот, точно в една тема, пуснах тази една тема, защото искам да говоря за това!Не съм вкарала насила никого тук!Тези, които са тук вероятно имат причина да седят и да четат - любопитство, интерес, опонент и тн.!
както ти можеш да ме наречеш фанатизирана, така мога и аз да нарека теб, както и всеки друг!Имат ли подобни думи обаче покритие?
Прочети в тълковният речник!
Трябваше да спреш отдавна. Просто нямаш нито едно медицинско изследване, което да потвърди думите ти.Първоначално написано от bloodybaby
Предоставих ти няколко потвърждаващи възможноста от сериозни проблеми при липса на животински продукти, но явно не са ти достатъчни.
Гледам словореда почна да го докарваш като Йода от Междузведни войни.
Моето осведомяване по медицинските въпроси го черпя от няколко доказани саита (едният го оплю, а когато ти обясних за какво става въпрос млъкна, понеже щеше да станеш за смях, ако беше отговорила).
Имам и учебници по биохимия в къщи, при нужда винаги мога да се консултирам с някой доктор от семейството (мама (общопрактикуващ), леля (детски), вуйчо (хирург), сестра ми (вътрешни) или братовчедка ми (завършва тази година)).
Чета редовно и специализирани сайтове за спорт (t-nation, dragondoor и други)и съм запознат с диетите на доста спортисти.
Естествено не съм имал възможноста да ходя да ги гледам как ядат и как тренират. Предпочитам да приличам на тях, отколкото на някой мършав миризлив индиец. Вонят ужасно тези хора, колкото пъти имам досег с такива винаги ми иде да повърна от воня, но на теб са ти любими.
Те тези изследвания като честния митничар. Всички говорят за тях, ама никой ги няма черно на бяло!Първоначално написано от exploitedteen
Между другото има и изследвания твърдящи, че аспартам е безвреден. Естествено никой от преовелите ги няма смелоста да каже това на 12 годишните американчета с множествена склероза.