.

Виж резултатите на анкетата: Бихте ли станал(а) вегетарианец?

Гласували
124. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

40 32,26%
  • Не

84 67,74%
Отговор в тема
Страница 9 от 12 ПървиПърви ... 56789101112 ПоследнаПърви
Резултати от 201 до 225 от общо 291
    Агент "Йосиф"
    Guest
    Не бих станал!
    Прекалено обичам печени прасенца!

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Да бе, зле съм, че на всичкото отгоре съм тъпа, ама поне съм се научила да чета (Благодаря на учителката ми от 1-ви до 4-ти клас). Уикипедиа всъщност е доста добър сайт, какво против него имаш? Виж, нямам намерение да те убеждавам в каквото и да било. Нито те карам да бъдеш вегетарианец, нито пък ти ще ме убедиш, че хората сме хищници. А ако ти е интересно, прочети тая статия.

http://oceansoul.truden.com/vegetarian.htm

Казах че си тъп и невеж, заради доста откритата ти ирония по адрес на видовете вегетарианци... Но както и да е, не ми се занимава с такива като теб Яж си мазните пържолки и кюфтенца и си карай живота!

Guest
    Cool^Girl, линка който даде е пълна измишльотина!

Но нашите предшественици винаги са се хранили с месо, нали?

НЕ! След много изследвания и проучвания, учените са установили, че нашите древни предшественици са били вегетарианци, които не са яли месо, освен само в особено критични периоди.
    Точно обратното - от еволюционна гледна точка най-значимият прогрес се извършва по време на периодо, когато се яде само месо. Пример ледниковия период.
    И все пак, не е ли естествено за хората да ядат месо?

НЕ! Учените знаят, че начинът на хранене на отделните животни съответства на тяхната анатомо-физиологична структура. Анатомията и физиологията на човека, телесhttp://www.teenproblem.net/forumните функции и храносмилателната му система са напълhttp://www.teenproblem.net/forumно различни от тези на месоядните животни.
    Не са напълно различни, но са различни. Разликите между човрека и тревопасните са в пъти по-големи от тези с месоядните.

Кратко сравнение на месоядно (куче), всеядно (Човек) и тревпосано (овца)

Първо са белезите при човека, после прикучето и накрая при овцата.

ЗЪБИ:
    Резци: човек и куче - и на двете челюсти, овца - само на долна челюст
    Кътници: човек и куче - набраздени, овца - равни

Стомах: Капацитете при човека и кучето е един и същ. Про овцата е няколко пъти по-голям

Движението на челюстите при човека и месоядните е нагоре-надолу. Про тревопасните е въртеливо (човек може да премести челюстите си в страни по 1 см максимум, оввата може по 7-
    Слюнката не е жизнено важна за човека и месоядните, при тревопасните ебз слюнка не може да се усвой храната.

При човека и месоядните апандисита няма никаква функция, при тревопасните е жизнено-важен!!!

Човека и месоядните се хранят само при нужда. Тревопасните се хранят винаги (преживяне да ви говори нещо?)

В заключение ще кажа, че отношението на стомашно-чревния тракт към общата дължина на тялото за човека е много по-близка до тази на месоядните, отколкото на ревопасните.

за любознателните:
    1. Walter Voegtlin, The Stone Age Diet, Vantage Press, Inc, New York, NY, 1976

2. MacGregor R. Structure of the Meat Animals . The Technical Press Ltd. London, 1952.

Град
    София
    Аз само не разбирам защо не можете да приемете, че всеки сам си избира какъв живот да живее. Който иска да яде месо, който иска - не. Какъв е проблема? Защо държите да си пробутате вашата теза и не приемате чуждото мнение?

-> Аз съм ЗА, защото всеки има право да яде каквото си иска. Не съм вегетарянец и надали ще стана, защото не мога да си наложа такава самодисциплина относно яденето. Въпреки това, не ям мазни сланини, както и повечето видове меса - общо взето ям само пилешко. Оооо а на салатки мога да карам цял живот Обожавам :P
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

Град
    София
    Мисля, че и на децата е известно, че човека е всеядно.
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

Град
    В. Търново/София
    Хаха... ти ме уби. Егати сравнението? А за каква порода кучета говорим? Защото аз имам две и едното яде колкото мен, а другото само на едно ядене изяжда половин кило пилешки гърди. Това ли е еднаквия капацитет на стомаха?

Не съм нито биолог, нито лекар и не мога да споря по тоя въпрос, пък и честно казано нямам желание. Факт е обаче, че хората не сме месоядни. Ако бяхме, аз отдавна да не съм сред живите. Пък и като каза кучета... щом сме като тях, да си видял някое куче, което да е живяло само на трева ?

Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от TheNightRider
    Цитирай Първоначално написано от ^Sam90^
    Аз само не разбирам защо не можете да приемете, че всеки сам си избира какъв живот да живее. Който иска да яде месо, който иска - не. Какъв е проблема?
    Проблема е, че говорят глупости. Били сме тревопасни...
    Къде съм го казала?!?

Guest
    Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
    Хаха... ти ме уби. Егати сравнението? А за каква порода кучета говорим? Защото аз имам две и едното яде колкото мен, а другото само на едно ядене изяжда половин кило пилешки гърди. Това ли е еднаквия капацитет на стомаха?

Не съм нито биолог, нито лекар и не мога да споря по тоя въпрос, пък и честно казано нямам желание. Факт е обаче, че хората не сме месоядни. Ако бяхме, аз отдавна да не съм сред живите. Пък и като каза кучета... щом сме като тях, да си видял някое куче, което да е живяло само на трева ?
    Капацитета е спрямо общия обем на тялото. КО беше виждала стомах на теле и стомах на куче щеше да разбереш за какво става въпрос.

А ако хората бяха тревопасни ескимосите нямаше да съществуват.

Кучето е чисто месоядно. ТО не би оцеляло на трева понеже ще хване рак от фибрите в зеленчуците.

Факта е, че хората сме всеядни. Всеки може да избира какво да яде.

Град
    В. Търново/София
    Да, спрямо общия обем Кучето ако тежи 40 кг, телето - 400 Нормално е стомаха му да е доооста по-голям. Факт е че човек се нагажда спрямо обстановката и условията на живот. Пак питам - къде съм казала, че хората са тревопасни?!? Спроех защото оня Маджестик каза, че сме хищници!!!

Guest
    Да, спрямо общия обем Кучето ако тежи 40 кг, телето - 400 Нормално е стомаха му да е доооста по-голям. Факт е че човек се нагажда спрямо обстановката и условията на живот. Пак питам - къде съм казала, че хората са тревопасни?!? Спроех защото оня Маджестик каза, че сме хищници!!!
    Стомаха на един човек побира по 3-4 литра за 80 кг тегло. На кучето е 1-2 литра за по-големите ~40 кг. На 300 кг теле стомаха му е ~35 литра.

Истината за нашите къси кучешки зъби (къси, но кучешки) и слаби челюсти е една - огъня. Откриването на огъня позволява намаляването на челюстната мускулатура (първоначално тя е било доста мощна, точно като на хищник), което пък е позволило развиването на по-голям мозък и нашето поумняване. Това е проследено по намерените черепи.
    Сега за кътните зъби, дето хищниците ги нямали hysterical.gif , ами това поне е лесно за проверка, домашни кучета и котки колкото щеш, иди и провери дали нямат кътни зъби hysterical.gif Ти запитвал ли си зъбите за какво служат, много е просто, очевадно даже. Резците (както показва и самото име) режат храната, кътниците я сдъвкват, а кучешките зъби са за убиване. Затова всички бозайници имат резци (да си отрязват парче месо или листо), кътници за да сдъвчат въпросното парче. А кучешки зъби имат само тези, които убиват, в това число влизаме и ние.

Справка назад в еволюцията- Aegyptopithecus

До преди да започенм да се занимаваме със земеделие сме били точно това - йищници, но за хората се казва ловци и събирачи. Според теб прабългарите с номадския си начин на живот с какво са се изхранвали? Месо и мляко!

Забележките ми бяха насочени към линка, който пусна, а не към теб. Няма нужда да приемаш нещата толкова лично!

Guest

Защо очите са ни отпред? ( пак почвам, но филма беше много интересен )
    Защо имаме такъв вид челюсти?
    М/у аз мога и без да съм гладен да погълна половин килограм гърдички
    Ако бяхме само тревопасни, доста от физологията ни нямаше да е такава , каквато е сега
    "нямаше да съм сред живите"... това беше доста тъпо изказване :>
    Канабализмът, не се е практикувал от почти никое от вараврските племена (дори житовните, осъзнават , че като ядът нещо и се разболяват, е лошо )

Град
    Интернационал
    Никога няма да стана вегетарианец
    ПРОЛЕТАРИИ - ОБЕДИНЕТЕ СЕ !

Откакто гледах преди няколко седмици това :
    http://video.google.com/videoplay?do...=on&pr=goog-sl
    Разбрах, че има два вида човеци - вегетарианци и убийци!
    Плюйте ме в коментарите си, все ми е тая!
    Това ми е мнението!Всеки консуматор на месо освен, че не знае собственият си интерес е и абсолютно чудовище!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от bloodybaby
    Това ми е мнението!Всеки консуматор на месо освен, че не знае собственият си интерес е и абсолютно чудовище!
    Смърт на прасетата и говедатааааааааа! Месо, месо, месо!

Заради тези убиици няма масов глад. Човечеството не може да се изхрани само от земеделие. Освен, ако не изкореним всички гори...

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Смърт на прасетата и говедатааааааааа! Месо, месо, месо!

Заради тези убиици няма масов глад. Човечеството не може да се изхрани само от земеделие. Освен, ако не изкореним всички гори...
    Това пък е егати тъпотията!
    Точно ако овееството се изхранва от земеделие, а не с меса и тем подобни неща, ще има за всички.Защото и в момента се произвеждат много повече консумативи за изхранване на овееството, но за съжаление вместо за гладуващите хора, отиват за угояване на животните...

Guest
    Това пък е егати тъпотията!
    Точно ако овееството се изхранва от земеделие, а не с меса и тем подобни неща, ще има за всички.Защото и в момента се произвеждат много повече консумативи за изхранване на овееството, но за съжаление вместо за гладуващите хора, отиват за угояване на животните...
    Кажи ми, колко от земната площ е обработваем почва. Колко тона риба и морски дарове се ядат от месоядните. Какъв процент от обработваемата площ ще е обработваема след 15 години земеделие?

Да
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Нищо против вегетарианците... Но лично аз не бих станал!

Guest
    Площта на земята е 179,941,270 квадратни километра. Ха сега да вадим от тях не обработваемите площи. Антарктида -13,335,740 (8% само от нея), вадим тундрите, пустините, планините, реките и езерата, градовете, пътищата, жп линиите, фабриките, полу-пустините, саваните, джунглите (опа половин Южна Америка си отиде), площите, който често се наводняват (а отглеждай нещо, когато земята е 6 месеца под 4 метра вода).
    Сметнахме ли?

Е 11% от тези ~180 000 000 квадратни километра са годни за земеделие.
    Обаче по-голямата част от земята, която не става за земеделия е чудесен дом на няколко стотици видове животни.
    Примерно Нова Зеландия – там земеделие почти няма. Страната се изхранва главно от животновъдство. Просто релефа е хълмист и не е годен за обработване. Е те са 3 милиона глави и гледа 42 милиона овце. Просто няма какво друго да гледат. Хммм – е ако всички станат вегетарианци – умират 60% от тях минимум.
    А това е просто пример – на много места е така. Пример – Андите. А накарайте хората в Чили или Перу да живеят без животни. Какво ще ядат? Корн флейкс?
    А милионите тонове риба, които изяждаме. Японците ядат доста риба. А те са едно 280 милиарда …

Абе евтина вегетарианска пропаганда.

Bloodybaby, извинявай, но просто удари на камък. В момента специализирам Sustainable management и съм запознат с тези неща.

Guest
    Не ме ебе за тезите ми за и против вегетарианството.

Моята причина е проста - жестокостта. Тя ме отвращава, а затова не понасям и месото. Нямам проблем с това животно да бъде убито за храна, защото това е естествено и нормално. Иам против живи същества да бъдат експлоатирани по начина, който месната индустрия е наложила.

Хората са всеядни. Следователно имаме избор. Докато някои се водят от физиологията , аз - не. Поне не изцяло. Имам своите етични възгледи и не бих ги престъпила, за да се натъпча с плът.

Няпоследък започват да ме дразнят и двата лагера. Единия използва за аргумент единствено физиологията (тъп, тъп и сляп егоизъм, мен ако питате), а другите са тръгнали да спасяват целия свят (айде бе, светци). Еми, съжалявам, в света,който живеем, нещата не са така прости. Замислите ли се ще откриете, че всякак вредим. Така е устроено обществото ни. Вредим на себе си, на другите, на природата, на животните....

В крайна сметка изборът се свежда до малкото зло или голямото добро. И е насочени към двата лагера, нито съществува една вярна позиция.

Guest
    Месото е двигател на прогреса! Не мога да се наям само с гарнитурата.

Супер фен
    Град
    Своге
    Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    ям всичко, което ми е вкусно, без да мисля дали е вредно или полезно, дали се дебелее, дали е животно или растение.. щом ми харесва ще го ям!
    to4no i as taka
    И култура не ми липсва да подпаля , трябва ми запалка !

Гласувах за НЕ защото аз съм вегатарианка.Непонасям месо повдига ми се от него защото е месето на друго живо същество

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    ям всичко, което ми е вкусно, без да мисля дали е вредно или полезно, дали се дебелее, дали е животно или растение.. щом ми харесва ще го ям!
    И аз така.
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си