.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Guest

трябва да вадя думи по английски ииии

Имам задача да "вадя" 100 думи(английски) всеки ден и да ги уча. Проблемът е, че не искам да си губя целия ден във вадене на думи . Има ли някой, който е правел това, да ми каже някой сайт или нещо, където има готови списъци с думи на английски, или някой текст с повече "непознати" думи? Или някое трикче, нещо, което да ми помогне?Плийз, както се казва

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Мързела ще погуби човека...
    Абе човеченце малко,не разбираш ли че няма такова нещо?Учителите никога не дават думи по списък,нищо няма да ти стане ако си вземеш речник за комп и си ги вадиш и учиш сам/а.Аз тасзи година се скъсах да уча, и на мене ми писна,но просто няма др алтернАТИВА.
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

http://kbedic.sourceforge.net/online/

е ти речник ; )))
    Just Married

'Тогава бе светът. Изглеждаше огромен.
    В самия край на лятото, тъй сладостно
    беше открилото се време, неотменна светлината..'

http://www.eurodict.koralsoft.com/se...ction=ed_en_bg - речник по английски[/b]
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

авторката
    Guest
    Мисля, че не ме разбрахте.Н естава въпрос за речник(ест че имам), защото не мога просто да извадя всички възможни думи с а, след тва с b и така нататък. Трябва да вадя думи, които се употребяват често, и които не знам, еазбира се. И не става въпрос за мързел, просто не върви цял ден да го върша това, а и по-добре да имам повече време за учене.

в някои учебници на последните страници има извадени разни думи и изрази. хващаш ги - превеждаш си ги и готово. имаше една поредица учебници A world of Engish май беше... и там отзад има такъв речник, че и с превода на всичкото отгоре.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на Josefinne
    Град
    FoReVeR LoST
    По-добре си намери една книжка на английски и я чети. После превеждай и така ще видиш колко и кои са ти непознатите думи. За това колко такива ще имаш, зависи от нивото ти на владеене на английски.
    I have the thin line between
    destruction and creation
    drawn through me.

For that
    I am cursed to never feel the peace in rest
    and to find
    new begginings in my restless soul.

I will never get the approval of the people
    that are close to me,
    but I hope to get it from a greater power.

For that
    I accept myself the way I am today
    and hope to find
    the strenght to do the same tomorrow.

Най-добре е да си купиш една книга и да започнеш да я четеш,превеждаш и преписваш.
    Ще научиш доста,а и ще ти е интересно.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Почти съм сигурен, че става въпрос за word list-овете за TOEFL & SAT. Не мисли, че е необходимо да знаеш всички тези думи. Цаката е да правиш примерни упражнения и оттам да вадиш непознатите думи - много по-лесно се запомнят. Иначе има едни списъци които съдържат 500-те или 1000-та най-често-срещани думи. Научиш ли тях, няма да имаш проблеми.

Ако все пак не става въпрос за това, най-добрия начин за учене на думи е с карти. Пишеш на едната страна на малко празно листче думата и отзаде значението на български или обяснението на английски и ги разнасяш навсякъде със себе си. Преговаряш ги, докато чакаш автобуса, в междучасието и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си