Защо модата да е тъпа? Това, че не я разбираш (както и аз) не означава, че е такава.
Въпреки, че има някои попадения, които страшно много ми харесват .
Веднъж така стана, че попаднах на някакво ревю, не зная на кой дизайнер, но беше дрехата беше просто адски смешна: като рокличка, сякаш плетена, но със огромно... поло ?... така че закриваше цялата глава на манекенката (буквално). И при всяка нейна стъпка, това нещо се клатушкаше все едно ще падне всеки момент.
Никога не бих облякла такова нещо, независимо по какъв случай.
Но да, като цяло модата е интересна - виждаш изкривените представи на даден човек, за това как една дреха да бъде неустоима. Просто не е за мен .
Работата е там, че на ревютата не е необходимо дрехата да е неустоима - просто трябва да е различна. По-скоро интересна. Това, което го има на подиума, никога няма да се сложи и в магазина - поне не толкова късо/ прозрачно/ изчанчено, колкото е по време на ревюто. Ревюто е за пресата и за клиентите - то е реклама. В магазина късата пола ще е с 10см по-дълга, прозрачната рокля ще е с подплата и тн. Защото целта на дизайнерските къщи е да продават. Основната им работа е проучване на пазара и задоволяване на реалните нужди на клиентелата. А на ревюто всичко трябва да е малко по-театрално...