.

Виж резултатите на анкетата: Какво да правим с циганите в България

Гласували
60. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да ги екстрадираме в Индия

25 41,67%
  • Да ги изолираме в гета и да ги оградим

27 45,00%
  • Да ги интегрираме в обществото

8 13,33%
Затворена тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 190
    Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Съгласна съм с quench и exploited.
    Повечето форумци май разсъждават и се държат или като малки деца или като супер ограничени хора.

НИКОЙ НЕ ИЗБИРА КАКЪВ ДА СЕ РОДИ, В КАКВО СЕМЕЙСТВО, не трябва всички да страдат заради грешките на някои от своя народ...
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Супер фен Аватара на _donna_
    ха!никой не избира къде да се роди,но всеки може да избере как да живее.много е трудно да се хване на работа и да си тури една баня..
    дай сега понеже баща ми е сериен убиец да взема да стана изнасилвач.че кво съм виновен,че съм се родил в тва семейство с такива родители,никой не си избира..айде глупости.

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Цитирай Първоначално написано от _donna_
    ха!никой не избира къде да се роди,но всеки може да избере как да живее.много е трудно да се хване на работа и да си тури една баня..
    дай сега понеже баща ми е сериен убиец да взема да стана изнасилвач.че кво съм виновен,че съм се родил в тва семейство с такива родители,никой не си избира..айде глупости.
    Не всички стават такива...
    Това са си пак предубеждения. Казвам пак - всяко стадо си има черни овци, има много цигани, които си живеят нормално, трудят се, къпят се и не крадат и мамят.

И да, има го и тоя проблем - много рядко биха взели такива хора на работа, именно заради предубежденията на хората.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

тях никой в нищо не ги обвинява.
    аз мразя циганите дето крадат..
    /примерно де,не че ги мразя/

Средата е изключително важна за формирането на личността... и да трудно е да си намериш работа, когато всички около теб са изпълнени с предразсъдъци...

това е омагьосан кръг от който много трудно се излиза...

искаш да работиш, не те взимат на работа...
    знаех си,че ще ми възразиш за средата.
    средата определя човек само донякъде.и в никакъв случай не определя всички по един и същ начин.колкото до предразсъдъците..да,има ги,но при наличието на необходимото образование или владеенето на умение,както и на достатъчно желание,повечето/не казвам всички/ биха могли да си намерят доста нормална работа.кажи ми един циганин дето си е счупил краката да тича да работи и никой не му е дал работа на горкичкия..както казва Мартин Карбовски,циганин е състояние на духа.това е съществото,което гледа телевизия докато жена му се чукa за пари.

аз не казвам,че работещите не работят.

казвам,че повечето безработни им е през шнура,че не бачкат ..

и ква е връзката?

не говорехме,че са мързеливи заради цвета на кожата.
    говорехме дали предразсъдъците наистина пречат толкова много.
    защото има ли желание има и начин..

да,работила съм.

не навсякъде е едно и също.
    няма да стане бизнесмен ама ше чисти кенефи там..и пак ще взима някви пари..

Мега фен Аватара на quench
    не навсякъде е едно и също.
    няма да стане бизнесмен ама ше чисти кенефи там..и пак ще взима някви пари..
    говориш глупости
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

обстоятелствата ме притискат..

добре..слушам обяснение?

както и да е,целият спор и всичките тия теории са абсурдни.

добре..слушам обяснение?

както и да е,целият спор и всичките тия теории са абсурдни.
    абсурдно е да смяташ, че цял един етнос, низвергнат от обществото, може да разчита на това, че една хилядна от него ще намерят работа за 5 дена в месеца -в най-добрия случай

всички твърдят, че циганите трябва да работят, но като никой не те наема на работа, как ще работиш?

"философите" по ромският върпос, които изразяват крайни мнения тук, приличат на сержанта, който е седнал върху теб със 100-те си кила и те кара да си изълниш нормата на ОФП-то...

Guest
    вие защитниците ли станахте?
    какъв шанс ви е подгонил?да ходят да си търсят шанса по широкия свят,тука не ми трябват.не виждам защо трябва да ги понасяме?защото не им даваме шанс?!?..

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    вие защитниците ли станахте?
    какъв шанс ви е подгонил?да ходят да си търсят шанса по широкия свят,тука не ми трябват.не виждам защо трябва да ги понасяме?защото не им даваме шанс?!?..
    ти си виновен персонално за това, че циганите не раобтят

как по комунистическо време са можели да работят и СА ИСКАЛИ?

Абе нещата са свързани. Защо турците не крадат като циганите? Нали и те са народ, който много българи мразят? Предразсъдъците идват от това, че масата цигани са такива. Това, че 10-15% не крадяли и не чакали на помощи не значи, че останалите не са такива. Аз съм имал някакъв контакт с над 100 цигани, а тях точно 3 бяха свестни. И причината затова не са предразсъдъците ми.

И защо, по дяволите, не образоват младите цигани? Според мен, образоват ли ги затвореният магически кръг ще започне да се отваря?

Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
    Абе нещата са свързани. Защо турците не крадат като циганите? Нали и те са народ, който много българи мразят? Предразсъдъците идват от това, че масата цигани са такива. Това, че 10-15% не крадяли и не чакали на помощи не значи, че останалите не са такива. Аз съм имал някакъв контакт с над 100 цигани, а тях точно 3 бяха свестни. И причината затова не са предразсъдъците ми.

И защо, по дяволите, не образоват младите цигани? Според мен, образоват ли ги затвореният магически кръг ще започне да се отваря?
    щото като погледнеш в Кърджали, там си имат здраво стъпила на кратакат си общност - примерно в Кърджали казвам - и могат да те наемат на работа

иначе турците в градове без подкрепа страдат пак от дискриминационно отношение

Люпчу, ти ако си българин в Ирландия например, дали ще си по-различен от циганите?

според мен всички изявени скинарчета трябва да бъдат изпратени на принудителен гурбет някъде, където много мразят източноевропейци и да видят дебелия край

дона
    Guest
    аз не съм ВИНОВНА за нищо свързано с циганите.
    виновни са си те и хората,които не са им дали работа,примерно.

и все пак не ми отговорихте на въпроса-защо трябва да се грижим за един безполезен и боклучав етнос,точно ние дето и за себе си не можем да се грижим?да дойдат грийнпийс да си ги вземат..

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    защото в училищата атмосферата за циганчетата е доста тегава... децата са жестоки създания...
    Имал съм по една циганка в 2 класа и не съм забелязъл по-големи проблеми във взаймотношенията им, отколкото останалите имат. Може би именно, защото не са като останалите цигани. А може би и защото бяха единствените в класа и не могат да се изолират сами с някои друг циганин и се принуждават да се спрителят с останалите. Децата са жестоки, защото копират големите и въпреки това въпросните нямаха големи проблеми с това, че имат друг цвят на кожата.

quench - Това е една от причините да не желая да отида в чужбина, освен като студент. Бих останал само, ако има реални възможности да се издигна повече от колкото В България. Иначе предпочитам да съм голям в малко държава, от колкото малък в голям държава.

Супер фен Аватара на KiLLeR_InSTiNkT
    Град
    На седмото небе...
    От една страна имате право - в повечето случаи не им дават работа, защото са цигани. Една част от тях искат да работят, но не могат или си намират непостоянна работа и после всичко започва отначало. Въпросът е в това - другите, които не искат да работят и крадат, раждат по 9-10 деца само и само да получават някакви пари за тях и не могат да ги отгледат нормално. Тези деца стават като родителите си в повечето случаи. От малки ги учат да крадат и т.н.
    Примерно защо хората от крайните квартали ги е страх от циганите намиращи се от другата страна? Тези цигани са ги ограбвали многократно, не помня май за Обеля ставаше въпрос /и не само/, някъде до околовръстното, но това няма значение. Всичко е един объркан кръговрат и най-добре би било да се намери разумно решение на проблема, да се прекъсне по някакъв начин този омагьосан кръг. Много малко хора, било цигани или българи мислят по разумен начин - какво да направя, за да престане всичко това? Може би проблемът е в първобитния начин на мислене и още дълго време няма да бъде намерено решение.
    Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата...

Кликни тук

Цитирай Първоначално написано от дона
    аз не съм ВИНОВНА за нищо свързано с циганите.
    виновни са си те и хората,които не са им дали работа,примерно.

и все пак не ми отговорихте на въпроса-защо трябва да се грижим за един безполезен и боклучав етнос,точно ние дето и за себе си не можем да се грижим?да дойдат грийнпийс да си ги вземат..
    ти си виновна, защото поддържаш това отношение към тях

етноса не е безполезен, много са си добри хората, работливи са, но политиците са виновни, защото ги маргинализираха на принципа "разделяй и владей"

знаеш ли,че всички пътища, по които вървиш, са направени от цигани?

Guest
    аз го поддържам..аз? АЗ?

откога значение имам аз?

и какво ми говориш за пътищата.и да нямаше пътища по-готино щеше да ми е.те правят пътища и панелки,щот не могат да правят друго.или сега ще ми кажеш,че аз съм виновна,че нямат образование,щото съм отишла да кажа на Гошко от първи клас да се ебава със съседа си по чин-циганин..айде стига човеколюбски и тип ако-беше-на-тяхно-място теории..

Guest
    dneska kak shtqh da oplqskam edin takuv nacionalist kato avtora na temata
    mai az sym tupiq... no nerazbiram s kakvo edin ciganin e po-malko ot edin bulgarin?
    m/y tyk moga da kaja samo dve neshta DEMOKRACIQ i SVOBODIQ, no nadali nqkoi shte me razbere

Голям фен Аватара на Axel_f
    Град
    Хогуортс
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    защото в училищата атмосферата за циганчетата е доста тегава... децата са жестоки създания...
    И затова не ходят на училище така ли....?Знаеш ли колко много деца им се подиграват и дори ги малтретират в училище, обаче продължават да ходят! Ама защото мама и тати ги карат да залягат над учебниците нали....А на 90% от ромите им е все едно дали отрочетата им могат да четат или дали знаят кой е Ботев например, нали за джебчийството не се изискват такива екстри....Та мисълта ми е, че всичко опира до семейството и до средата, ако искаме да интегрираме ромите, трябва да им променим начина на мислене, за да разберат колко е важно образованието. И тая работа няма да стане с безплатни закуски, както министерството се опитва.....
    "Модата се купува. Стилът се притежава" Коко Шанел

Индия! Индия! Индия !
    The smile on your face let's me know that you need me...There's a truth in your eyes saying you'll never leave me...The touch of your hand says you'll catch me if ever I fall...You say it best when you say nothing at all...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си